lauantai 26. toukokuuta 2018

Some Barcelona Tips

Barcelona tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Kaupungista löytyy pitkä uimaranta auringonpalvojille, shoppailumahdollisuudet ovat aivan loistavat, upeaa arkkitehtuuria kaupunki pullollaan sekä ravintoloita pilvin pimein. Uskoisin myös lapsiperheiden viihtyvän Barcelonassa mainiosti, nimittäin niin eläintarha kuin Aquarium merikeskus viihdyttävät varmasti perheen pienimpiäkin kuin muita lapsenmielisiä. Plussaa myös lyhyistä reilun kolmen tunnin lennoista, joten siellä voi pyörähtää vaikka viikonlopun verran. Me tosiaan olimme Barcelonassa viikon, siinä ehti nähdä hurjasti. Kävimme läpi tietysti kaikki tunnetuimmat nähtäyydet ja kävelimme kymmeniä kilometrejä päivässä ympäriinsä. Näimme myös niitä ei niin turistiystävällisiä alueita, mutta haluankin nähdä kaupunkien monet puolet. Olimme matkalla tosiaan toukokuun alussa, mainitsin jo aiemmin kyseisen kuun olevan minusta hyvä aika matkustaa, keskikesällä en välttämättä Barcelonaan lähtisi kuumuuden ja turistirysän vuoksi. Olen käynyt Barcelonassa pari kertaa ja ehdottomasti menisin sinne kolmannenkin kerran, sen verran kaupungista tykkään. Listasinkin muutamat omat tärppini Barcelonaan;


Hotelli. Meinasi tulla tenkkapoo, sillä juuri matkamme ajankohdalle sattunut jalkapallopeli oli täyttänyt hotellit melko kiitettävästi. Meillä hotellin tärkein kriteeri on sijainti, koska liikumme paljon kävellen, hotellin tulee olla hyvällä paikalla, mutta kuitenkin rauhallisella alueella poissa turistirysistä. La Ramblalta emme siis missään nimessä halunneet hotellia, sillä siellä yövyimme edellisellä Barcelonan visiitillä ja kadulla oli yötä myöten älytön melu. Hotelliksi valikoitui siis Hotel del Mar (Pla de Palau 19), josta en kyllä keksi mitään huonoa sanottavaa, täydellinen kaupunkihotelli ihanassa miljöössä, nimensä mukaisesti merellisellä sisustuksella. Huone oli sopivan kokoinen, siisti ja meillä oli pieni "parveke", josta oli näkymä kadulle. Kaikista parasta oli kuitenkin tosiaan hotellin miljöö, upeaa arkkitehtuuria ympärillä ja kaikki palvelut lähellä, lyhyt matka venesatamaan, sekä keskustan kaupoille noin kilometrin matka. Aamupalaa emme hotellissa ulkomailla syö, sillä on kiva kokeilla eri paikkoja, joten siitä en osaa sanoa mitään. Jos joskus Barcelonaan tulee vielä lähdettyä, ei epäilystäkään ettemme päätyisi samaan hotelliin. Jos siis et kaipaa hotellia uima-altaalla vaan hyvällä rauhallisella sijainnilla, suosittelen Hotel del Maria. Tarkemmat tiedot hotellista löydätte *täältä.




Port Vell. Huomaan viihtyväni kaupugeissa, joissa on meri lähellä. Sanomattakin selvää, että venesatamassa tuli käveltyä monet kerrat. Paikka on upea jahteineen ja vieressä kulkevine palmukujineen. Tuolla oli kiva katsella maisemia jäätelöä syöden. Sataman lähettyviltä löytyy myös Maremagnum -ostoskeskus (Moll d'Espanya 5), jossa piipahdimme niin tällä kuin edellisellä Barcelona visiitillä. Tosin ostoskeskus ei ole minusta paras paikka shoppailuun, liikkeet ovat pieniä eikä valikoima näin ollen kovinkaan laaja, mutta ostoskeskuksen miljöö sitäkin nätimpi.


Bunkers del Carmen. Olin lukenut muutamasta paikasta aiemmin tästä näköalapaikasta bunkkereilla (Carrer de Marià Labèrnia), joten olihan Barcelonaa päästävä ihailemaan ylhäältä käsin. Täältä näkee koko kaupungin komeudessaan, joka antoi uutta näkökulmaa. Paikka myös huokuu historiaa. Bunkkereille pääsee helpoiten bussilla, joka viekin hyvin lähelle, eikä ylös ole kovin paha kiipeäminen. Bussi V17 vei ainakin ihan bunkkerin juurelle, liput reilun pari euroa suuntaansa, joten täällä käynti ei lompakkoa pahemmin rokota.




Shoppailu. Barcelonasta löytyvät kaikki lempiketjuliikkeni esimerkiksi; Stradivarius, Pull&Bear, Zara,  Mango ja Kiko Milano, jotka ovat myös hinnaltaan edullisempia, joten kutsuisin maata shoppailijan unelmaksi. Lisäksi ainakin Uterqüe (muun muassa kohtuuhintaisia asusteita) ja Oysho (uimapukuja ja asusteita) ovat käymisen arvoisia. Paras aika ostoksille on heti aamulla kun kaupat aukeavat, myöhemmin liikkeet täyttyivät muistakin shoppailijoista, eikä kaupoille kiertely ole niin miellyttävää. Keskustan kaupat eivät vietä siestaa. Liikkeitä löytyy useita kaupungista, mutta itse suosin eniten Portal de l'angelilla sijaitsevia liikkeitä.  Barcelona on myös pullollaan pieniä putiikkeja, joiden sijainti voi välillä yllättää - mitä ahtaampi syrjäinen kuja, sitä parempia putiikkeja saattaa löytyä. Vinkkaisin myös erikseen Mango Outletista (Carrer de Girona 37), jossa halusin ehdottomasti käydä. Outlet oli kohtalaisen pieni, mutta itse onnistuin löytämään sieltä juuri etsimäni edullisesti.




Gaudin rakennukset. Muutamia Barcelonan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Antoni Gaudín Casa Batlló (Passeig de Gràcia 43) ja Sagrada Família (Carrer de Mallorca 401), joka ei tunnu koskaan valmistuvan. Näiden lisäksi kaupungilla liikkuessa kannattaa pitää silmät auki, sillä kyseisen herran kekseliäitä, henkeäsalpaavia luomuksia löytyy monia muitakin. Sisällä emme missään rakennuksissa käyneet, sillä jonot olivat melkoiset ja minulle riitti upean arkkitehtuurin ihaileminen ulkoa käsin.



Parc de la Ciutadella. Hotellimme lähistöllä sijaitsevaan puistoon (Passeig de Picasso 21)  päädyimme aluksi aivan sattumalta, kun olimme matkalla erääseen levykauppaan.  Puisto oli piristävän vihreä kaupungin keskellä, tämä onkin yksi Barcelonan parhaista puolista, se ei ole pelkkää betonia. Puistoon olisi ollut kiva mennä vaikka picnikille eväiden kera. Suuren puiston sisältä löytyy myös eläintarha, jossa myös piipahdimme, nimittäin kun eläintarhaan törmäsin, en enää voinut olla menemättä sinne. En ole koskaan nähnyt niin paljon erilaisia eläinlajeja edustettuna kuin tuolla, muun muassa kirahveja, norsuja, sarvikuono, erilaisia apinoita ja lintuja. Lippujen hinta eläintarhaan on parikymppiä, joka oli oikein kohtuullinen siihen nähden miten paljon nähtävää oli. Ainut pettymys oli, että kirahvit eivät olleet ulkona, vaan niitä sain ihastella ainoastaan lasin läpi.

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Anne! Minä en vielä Barcelonassa ole koskaan käynyt, sillä jostain syystä paikka ei kiinnosta miestäni. Joku päivä ehdottomasti päästävä. Ja hei toi sun raidallinen puku?!?! Mieletön!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Barcelona on ihana! Pakkohan siellä on ainakin kerran elämässä käydä 😉 Mulla vielä Madrid näkemättä. Espanja ylipäätään on aina lähellä sydäntä, vietinhän sielä nuorempana pidemmänkin ajan 😚 mutta olen lukenut ettei kaikkiin Barcelona niin iske ja tottakai makuja on monia. Itse en vaan voi ymmärtää esimerkiksi Pariisin hehkutusta 😀
      Puku on Espanjan tuliainen, kunnolliset asukuvat tulossa 😉

      Aurinkoista viikonloppua! 😘

      Poista
  2. Oi, vitsi tuli jotenkin tosi hyvä mieli tästä postauksesta! Ja matkakuume sen kun paheni :D Barcelonaan on päästävä! Mangon Outlet on varmasti heaven.
    Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei niin kiva kuulla! :) Mulla meni ihan hurjasti aikaa tämän postauksen tekemiseen, joten ihana että tykkäsit!! :)
      Outlet oli tosiaan hurjan pieni, odotin vähän suurempaa :D Löysin kuitenkin etsimäni, joten kannattaahan siellä piipahtaa, jos Barcelonaan joskus suuntaat.

      Aurinkoista viikkoa! <3

      Poista
  3. Tosi kiva ja kattava postaus, hyviä vinkkejä! Olen itse suuntaamassa Barceloonaan piakoin ja itseasiassa samaan hotelliinkin, joten vinkit tuli kyllä hyvään aikaan ja kiva kuulla, että tykkäsitte hotellista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! 😊 Mahdatkos olla sama henkilö joka kyseli multa hotellista jo aiemmin? Tulossa vielä postaus ravintoloista kunhan ehtisin sen rustata kasaan.. ihanaa Barcelonan reissua! 😊

      Poista
    2. Kyllä vain, kyselin sinulta aiemmin hotellivinkkejä, valinnan varaa tuntui olevan niin paljon! Kiitos siis paljon vinkistä, vaikuttaa hyvältä. :) Pitääpä lukea vielä tuo ravintola postauskin.. :)

      -L

      Poista
    3. Kiva jos minusta oli hyötyä hotellin valinnassa :) Riippuu tietysti mitä etsii, meille ainakin hotelli oli ihan täydellinen valinta.

      Poista