sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Tällä viikolla..


Palasin Barcelonan loman jälkeen töihin, ja siellä olikin kaikkea puuhaa heti, niin asiakasiltaa kuin kesänavausviikonloppua, joten tylsää ei ainakaan tullut. Minulle sopii kyllä vuorotyö parhaiten, sillä tykkään arkivapaista, ja tuntuu että saan vapaa-ajalla paljon enemmän aikaan kuin 8-16 duunissa koskaan sain.

Keskiviikkona ajoimme pitkän työpäivän jälkeen yöksi mökille strattaamaan mökkikauden, sillä seuraavalle päivälle sattui vapaapäivä. En ole mikään kova mökkeilijä, mutta päivän ja yhden yönkin, viihdyn siellä oikein hyvin. Lueskelin lehtiä ulkona auringossa, söin grilliruokaa ja pyöräilin pitkin kyliä eläimiä katsomassa. Näin suloisia vastasyntyneitä kissanpentuja, minihevosia, lampaita ja tietysti lehmiä.


Yritin olla ulkona, vähintään parvekkeella, mahdollisimman paljon ja ottaa ilon irti upeista säistä sen minkä töiltä ehdin, joten läppäri pysyi melko pitkälti suljettuna. En usko, että olen ainut, joka kokee hyvällä säällä huonoa omaatuntoa, jos istuu vain sisällä? En voi muutenkaan uskoa, että jo toukokuussa tuli kesä ja ulkona on ollut pitkälti yli parikymmentä astetta lämmintä!

Perjantaina aamuvuoron jälkeen ajoimme Vantaalle, jossa kävimme nopeasti Jumbossa muutamalla kaupalla sekä syömässä Hangon makaronitehtaalla. Tätä ravintolaa en ollutkaan aiemmin testannut, mutta luomu tuorepasta vakuutti. Loppuillan vietimme eräässä autotapahtumassa, josta olimme kotona vasta myöhään.


Viikonlopuna täällä asuinkaupungissa järjestettiin kalamarkkinat, joilla ehdimme piipahtaa melko pikaisesti lauantaina töiden jälkeen. Friteeratut silakat ovat nimittäin sen verran harvinaista herkkua, että niitä oli markkinoilta saatava. Jälkiruoaksi tietysti pari palloa jäätelöä, jotka syötiin satamassa istuskellen. Jaksan aina kesän tullen iloita siitä, että asumme ihan meren lähellä. 

Sunnuntain vietimme kesäisessä Helsingissä. Kävimme ensimmäistä kertaa tälle kesälle Merisatamanrannassa Helsingin jäätelötehtaan kioskilla, siellä vierailu kuuluu ehdottomasti kesään. Jaksan aina myös ihastella kaupungin upeaa arkkitehtuuria. Helsinki  herää kyllä niin täyteen loistoonsa kesällä.

Itse asiassa jäätelö söin niin monta palloa viikon aikana, etten edes halua ajatella. Mutta kesä, mikä ihana tekosyy.


Kotona en siis juurikaan kerennyt töiden ja menojen välissä kuin kääntyä, siitä kertoo esimerkiksi lakkaamattomat kynnet, täyttynyt pyykkikori ja muutenkin pieni epäjärjestys kotona. 

Aurinkoista alkavaa viikkoa! 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ihana mekko! Mistä se on?��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! 😊 Mekko on Zarasta, löytyy myynnistä nyt 😉 Huomenna tulossa kunnolliset asukuvat!

      Poista