maanantai 28. toukokuuta 2018

Kesäsuunnitelmia


Piknik puistossa. Liian usein laiskistun aamuvuoron jälkeen ja suuntaan vaan kotiin esimerkiksi blogin pariin läppärin ääreen, mutta nyt aion viettää enemmän aikaa ulkona. Hakea eväät kaupasta ja suunnata piknikille läheiseen puistoon. Täällä asuinkaupungissa on niin monta kaunista puistoa, että niistä täytyy ottaa nyt ilo irti. Muutenkin yritän parhaani mukaan nauttia kesästä, vaikken lomaa juuri pidäkään ja koko kesä menee pitkälti töissä.

Päiväristeily Tallinnaan. Reissu naapuriin kuuluu ehdottomasti kesään, ja hetkisen onkin ollut suunnitteilla ystäväni kanssa päiväristeily heti kun vain saisimme järjestettyä vapaapäivät ja muut menot samaan aikaan. Näemme muutenkin nykyään todella harvoin asuessamme eri kaupungeissa, joten yhteinen minireissu olisi oikein kiva. Uskon että tulen piipahtamaan Tallinnassa myös poikaystävän kanssa kesän aikana, sinne kun pääsee päiväksi täältä edullisesti ja nopeasti.


Rantapäivä. Viime kesänä en käynyt kertaakaan rannalla! Tämän kesän aikana on ainakin yksi päivä vietettävä läheisessä rantsussa, otettava eväät ja ystävä mukaan. Vaikken mikään kova auringonpalvoja nykyisin enää olekaan, on minusta ihana rannalla tuijotella merelle. 

Terassikierros. Käyn harvoin ulkona, mutta  nyt säiden helliessä on alkanut vähän  janottaa. Päätimmekin ystäväni kanssa, että kierrämme monta terassia kerralla samalla kertaa joku lauantai-ilta.

Tuurilla saareen. Koska asun meren äärellä on lähistöllä useampi saari, joihin on kiva ainakin kerran kesässä ajella tuurilla. Joten joko Kaunissaari tai Varissaari on listallani.


Porvoon vanhakaupunki. Kesään kuuluu tietysti myös läheisessä kaupungissa Porvoossa käynti. Siellä itse asiassa juuri kävimme viikonloppuna, nämä postauksen kuvatkin ovat tuolta reissulta. Porvoon vanhassakaupungissa on ihan oma tunnelmansa ja pastelliset talot ovat hurjan suloisia. Porvoo on niin lähellä, että sinne on päästävä vielä uudelleen kesän aikana. Listallani on ainakin ravintola Gabriel 1763, josta saa makoisat pizzat sekä symppis Kahvila Helmi, jonka ulkoterassi ihastutti. Suomen paras jäätelö tehdään minusta myöskin tässä kaupungissa,  eli jos törmäätte Vanhan Porvoon jäätelötehtaan myyntikärriin (usein Porvoon lisäksi Helsingissä Espan puistossa) maistakaa!

Kesähesa.  Pääkaupungissamme tulee kesäaikaan rampattua melkein viikottain, mutta silti minulla on edelleen esimerkiksi Löylyssä käymättä, tänä kesänä asia on korjattava! Helsingin Jäätelötehtaan mahtipontiset jädet kuuluvat tottakai kesään ja tämän voikin jo ruksia listalta, vaikka veikkaanpa että Merisatamanrannan kioskilla tulee käytyä vielä useasti. SkyWheel myös houkuttaa, vaikka kyseisessä maailmanpyörässä olemme käyneet jo muutamia kertoja aiempina kesinä. Sovimme lisäksi siskoni kanssa, että lähdemme taas niin kuin muutamana aiempana vuonna, viettämään päivää Helsinkiin ihan kahdestaan ilman lapsia. Hän kuin ei suurperheen äitinä todellakaan niin usein siellä käy kuin minä.
 


Mökkeily. Olen monesti maininnut, etten ole mikään kova mökkeilijä. Yksi syy on se, että olen melkoinen suorittaja. En osaa vain olla ja usein mökillä mietin vain, että mitä hommia kotona on tekemättä. Otan tavoitteeksi nyt kuitenkin päästä siihen mökkimoodiin, unohtaa kotona odottavat askareet ja päästä siitä, että minun pitää jatkuvasti olla tekemässä jotain. Loppukesästä haluan kerätä pakastimen täyteen mustikoita, niitä kun mökillä riittää.

Torikahvit. Jo lapsesta asti torilla kahvilla käynti on ollut se ehdoton kesäjuttu. Otankin tavoitteeksi käydä torilla aamukahvilla useamman kerran. Paikallinen herkku Posmis (possun muotoinen litteä munkki, jonka sisällä pehmistä) kuulu kesään kuin nenä päähän!


Kotipaikkunnalla käynti. Hävettää tunnustaa, kuinka harvoin käyn perheeni luona. Ennen vietin vähintään juhannuksen ja joulun siellä, mutta nekin ovat jääneet viime vuosina. Kesällä on kuitenkin käytävä kotona maalla, siellä on niin ihana rauha ja tuttu ympäristö.

Huvipuisto. Tämä on kyllä ehdoton ehkä listallani, mutta haaveissani. Linnanmäellä en ole käynyt vuosikausiin, joten sinne olisi ihana päästä. Tykkimäellä kävimme viime kesänä ja sekin riittäisi minulle, kunhan on pehmistä ja huvipuistotunnelmaa tarjolla. Kaikkiin laitteisiin en todellakaan uskalla mennä ;)


Työpaikan kesäjuhlat. Työkavereiden kanssa on suunnitteilla pikkuiset firman kesäjuhlat. Viime kesänä kävimme suppailemassa ja syömässä,  saa nähdä mitä tänä vuonna keksitään? Itse ehdotin minigolfia, sillä mitään hurjan ekstremeä en uskalla.

Meripäivät. Kesään kuuluu tietysti oleellisena osana täällä järjestettävät kaupunkifestivaalit Meripäivät. Vaikken niistä osaa enää kovinkaan innostua kaikkien täällä asuttujen vuosien jälkeen, on kaupungissa kuitenkin hyvä meno sillon ja normaalisti hiljainen paikka herää eloon ihan uudella lailla. Tämä onkin ainut festari johon otan osaa, sillä en vaan näe itseäni rymyämässä festareilla ja pelkkä ajatus bajamajasta puistattaa, haha.

Junalla Pietariin. Kesälle olisi haaveissa myös pieni muutaman päivän ulkomaanreissu viikon lomalleni elokuun puoleenväliin. Pietarissa olen halunnut käydä jo pitkään, koko Venäjä maana kun on kokonaan vielä näkemättä. Pietariin matkustaisimme junalla, olisi kiva katsella maisemia matkan varrelta.


mekko - H&M
tennarit - Vans
laukku - Chloé
aurinkolasit - Ray-Ban

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti