keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Suolatoffee




2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
25 g voita
2 tl merisuolahiutaleita

Moikka! Joko odotatte joulua innolla? Itse palasin eilen illalla parin päivän reissulta kotipaikkakunnaltani perheeni luota, sekä samalla kävin ystävälläni Lappeenrannassa (mistä löytyy yksi ihanin putiikki ikinä, Loftno1 & Loftno2, josta löysin erään etsimäni vaatteenkin), kun paikkakunnat ovat niin lähekkäin. Tänään olisi sitten vuorossa ruokakauppakierros ja sitten olen valmis jouluun. Vielä yksi viime hetken lahjavinkki minulla olisi teille jakaa, nimittäin omatekemä toffee. Tämä kun on helppo ja nopea tehdä, eli ehtii vielä mainiosti kuusen alle. Tein tätä aluksi ihan meille kotiin, mutta lauantai-iltana sain idean viedä tätä lahjaksi veljelleni ja ystävälleni, joten eikun ennen kaupan sulkemista aineksia ostamaan ja iltaa myöten keittelin toffeeta. Koska sain idean melko myöhään, en löytänyt enää kaupasta sopivia lasipurkkeja, joihin toffee olisi ollut kiva pakata, joten hätäpäissäni käärin toffeelaatan vain leivinpaperiin ja nättiin paperipussiin. Yksi hyvä idea olisi myös pakata toffeepalat yksittäin leivinpaperista leikattuihin paloihin, kuin karkkipaperiin. En ole todellakaan mikään kodinhengetär, sainkin melkoisesti ihmettelyä itse tehdystä lahjasta, mutta ihan hyvin upposi pienistä epäilyksistä huolimatta. Tämä toffeeohje on kuitenkin niin supersimppeli, että jopa minä tässä onnistuin, eli tämä ei yksinkertaisesi voi epäonnistua! Mikään terveysherkkuhan ei todellakaan ole kyseessä, mutta syön mieluummin aitoa voita ja sokeria kuin e-koodeja..

Löysin fudgen ohjeen alunperin Me Naisista ja se menee siis kaikessa yksinkertaisuudessaan näin; Sekoita kaikki aineet suolaa lukuunottamatta kattilassa, keitä 20 minuuttia koko ajan voimakkaasti poristen, muista sekoittaa. Testaa toffeen rakenne tiputtamalla hitusen toffeeta kylmään veteen, jos massasta pystyy muotoilla pallon, toffee on valmista. Jos ei, jatka keittämistä. Levitä valmis seos leivinpaperin päälle vuokaan, ripottele päälle merisuolaa ja anna kovettua jääkaapissa. Suolan tilallehan voi laittaa maun mukaan ihan mitä vain, kuten turkinpippurirouhetta (jota käytinkin kerran, tosin lähikaupasta ei löytynyt valmista rouhetta, joten murskasin karkit valkosipulipuristimella), tummaa suklaata, pähkinärouhetta, kuivattuja marjoja.. Vain mielikuvitus on rajana!

4 kommenttia:

  1. Hei kiitos vinkistä! Näyttääpä super hyvältä ja vielä helpolta! Menee testiin! :) Kivaa joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes kiva jos tästä oli hyötyä! 😊 Helppo on tehdä eikä montaa ainesta vaadi, joten eikun testaamaan. Mitä ihaninta joulua teille! ❤

      Poista
  2. Näyttää niin hyviltä ja kiva idea kylään viemisiksi! Mulla meni noi ainekset just kauppalistalle, katotaan kuinka onnistuu :D mukavaa joulua sinne!
    t. Heta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait inspistä tästä, eikun toffeeta keittämään 😉 Tämä on kyllä oikeasti tosi helppo, eikä kauheasti vaadi kaupasta ostamaan (varsinkin kun monilta löytyy muutenkin kotoa sokeria, voita & merisuolaa, multa kyllä valmiina ei, kun en pahemmin keittiössä häärää...)
      Kiitos ja rauhallista joulua sinulle! ❤

      Poista