sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Jouluinen Helsinki


Me vietimme viime perjantain Helsingissä joulutunnelmissa. Joka vuosi on käytävä Tuomaan markkinoilla sekä katsomassa kaupungin upeat jouluvalot. Tosin olin ihan kahden vaiheilla nyt mennäkö Helsinkiin vai Porvooseen, molempiin kun ei enää ennen joulua ennätä. Markkinoilla teimme melko pikaisen pyörähdyksen, eikä mukaan tarttunut muuta kuin poikaystävälle uudet käsineet Makian teltasta. Sää ei olisi muuten enää harmaampi voinut olla tuona päivänä, mutta onneksi vettä ei sentään satanut, lisäksi ympäri kaupunkia viritetyt jouluvalot sentään tuovat valoa pimeyteen ja kuuma kaakao lämmittää, jota tulikin joutua pariin otteeseen. Espresso Housen valikoimissa oli sopivasi teemaan sopiva piparkakkumuffinsi, josta tykkäsin melkein yhtä paljon kuin normaalisti tilaamastani porkkanaversiosta.

Täytyy tähän väliin sanoa, etten ole kummoinen joulufani, mutta viime vuosina olen ollut ihmeenkin fiiliksissä jouluvaloista ja tunnelmasta tähän aikaan vuodesta. Kotia en silti koristele laisinkaan, en voi sietää tonttukoristeita saati punaista väriä kotona, pienet jouluvalot ja kynttilät tottakai menevät. Jouluruoka ei myöskään minulle ole oikein koskaan maistunut, mutta kalkkunarullan paistan vuosittain. Löysin myös kivan fudge-ohjeen, jota aion ehdottomasti kokeilla. Joulua vietämme ihan täällä asuinkaupungissa, mutta aiemmin viikolla minulla on visiitti oman perheeni luona ja samalla reissulla käyn pitkästä aikaa ystävälläni kylässä Lappeenrannassa.

Kyllä muuten täällä meilläkinpäin osataan jouluvalojen suhteen, sen verran upeat valaistut himmelit tänne ripustetaan vuosittain ja tänä vuonna myös muhin jouluvaloihin on panostettu entistä enemmän. Tänään taidankin lähteä ihan himpun verran aiemmin töihin, jotta kerkeän fiilistellä himmeleitä työmatkani varrella. Onni on kävelymatka töihin, sekä sunnuntaityövuorot. Mukavaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti