maanantai 14. marraskuuta 2016

Villaa ja kashmiria











kashmirpipo ja -neule - Uniqlo
takki - Massimo Dutti
housut - Vila
laukku - Chloé
nilkkurit - Zara

Musta ja harmaa - tuo supertylsä ja nähty, mutta hitsi, niin toimiva setti! Jos tyylini on yksinkertainen, niin talven tullen se menee entistä simppelimmäksi. Tykkään älyttömästi harmaasta värinä, se on yhtä helppo yhdistää kuin musta, mutta itselläni paljon toimivampi. Huulipunalla saa helposti vähän väriä, ja kun kasvot ovat niin valkoiset talvella, kaipaan nassuun edes jotain potkua. Vaikka talvi on täällä ei siltikään tarvitse värjötellä ulkona, kun pukee tarpeeksi päälle. Se ei tarkoita välttämättä Michelin-mieheltä näyttämistä. Vasta siinä vaiheessa kun pakkanen lähentelee pariakymmentä astetta heitän untuvatakin päälle ja Uggit jalkaan. Muuten menen koko talven villakangastakeissa. 

Massimo Duttin harmaa pidemmänmallinen takki lähti mukaani Tallinnan liikkeestä. Olin katsellut sitä jo heidän nettisivuillaan useat kerrat ja ajattelin ihan vain käydä putiikissa katsomassa. Se oli aivan liian kallis, ainakin siihen nähden, etten uutta takkia voinut mitenkään järjellä selittää. Varmaan kymmenen kertaa sitä sovittamassa käyneeni jälkeen ei auttanut muu, kuin viedä takki kassalle hampaat kiristellen. Taisivat myyjätkin jo tunnistaa minut, kun niin ahkerasti liikkeessä vierailin parin päivän aikana. Oikeastaan olin säästänyt merkin nahkahousuihin, mutta ne saavat nyt jäädä, kun mieluummin panostinkin tähän takkiin. Mietin nahkahousuja vaikka ensi syksynä uudelleen, enemmän käyttöä takille kuitenkin tulee. Materiaaliltaan takki on ihan täydellinen; 90% villaa ja 10% kashmiria, niin pehmeä ja laadukkaan oloinen, lisäksi lämmin, vaikka se on vuoriton hihoja lukuunottamatta. Minusta takki on kaikin puolin nappivalinta, niin värin, mallin, tietysti materiaalin, paksuuden, laskeutuvuuden ja pituuden suhteen, ihana!  Takit ovat yksi heikoin lenkkini ja voisin hankkia niitä kymmenittäin talven varalle, nyt on kyllä takkikiintiö totaalisen täynnä! Kun takin alle pukee vielä kashmir -pooloneuleen ja päähän pipon samasta materiaalista, tarkenee varmasti pienissä ja vähän suuremmissakin pakkasissa. 

Kashmir on minusta ihana materiaali ihoa vasten, yksi suosikkini merinovillan lisäksi. Molempia näitä vähän arkoja materiaaleja huollan tuulettaen. Muutaman merinovillaisen neuleen olen pilannut pesukoneessa, joten siitä oppineena en niitä enää koneeseen laita. Usein tuuletus riittää, sillä villa putsaa itse itsensä. Mikäli tahra tulee, kannattaa yrittää ensin harjata se pois,  mikäli konsti ei toimi, veisin vaatteen suosiolla pesulaan. Laadukkaista ja hyvistä materiaaleista valmistetuista vaatteista sekä asusteista on iloa vuosiksi, mutta on todella tärkeää huoltaa niitä oikein! 

6 kommenttia:

  1. Aivan ihana takki, varmasti teit hyvän ostoksen kaiken pähkäilyn jälkeen :) täällä toinen takki-maanikko, nytkin on pari takkia harkinnassa, vaikka edellisillekään ei tunnu tilaa riittävän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ei tätä tosiaan enää voinut liikkeeseen jättää mitenkään, kun nukuin yön yli ja löysin taas itseni sovittelemasta :D Onneksi vein monta takkia aiemmin syksyllä kirpparille, seli seli :D Hahah mahtavaa kuulla etten ole ainut takkeja hamstraava ;) Mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  2. Aivan täydellinen asu.Jopa nuo kengät jotenkin mätsää tuohon asuun kuin nenä päähän.
    harmaa on ihana väri ja sopii mielstäni kaikille.Ei tylsä väri lainkaan. Ja tuo takki on aivan perfekt. Itselläni samanmoinen etsinnässä,mutta odotan alea,sillä nyt ei vaan voi investoida enää kolmanteen talvikoltuun tämä talvena. Minä olen myös talvitakkimaanikko,sillä Suomesn talvessa takkia joutuu käytämään monta kuukautta ja kivempi jos vähän edes vaihdella.
    -kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Minusta nämä kengät eivät ole enää yhtään niin rajut kuin viime talvena :D Huomenna itse asiassa tulossa postausta kengistä, joihin en ihan äkkiä ajatellut ihastuvani :D Harmaa on ihana, mutta jossain vaiheessa talvea se saattaa alkaa tökkiä, ei vielä, heheh. Kohtahan ne alet jo alkaa ja huomasin muutenkin, että harmaita takkeja oli ainakin Tallinnassa ihan joka kaupassa :) En vain uskaltanut jäädä odottelemaan tämän takin kanssa! Oikeastaan multa löytyy myös vaaleanharmaa pidempi takki (http://www.mangooutlet.com/FI/p0/woman/clothing/coats/coats/wool-straight-cut-coat?id=51035664_91&n=1&s=prendas.abrigos) mutta sen kanssa kävi sellainen sähellys etten ajatellut sitä koskaan enää saavani (lähetti sotki asiat pahasti) ja se on kyllä niin ohutki että menee keväällä sitten, tai jos plussakelit kohta palaa. Eli joo, kyllähän niitä takkeja saa "muutama" minunkin mielestä löytyä ;) Mutta kyllä 10 alkaa olla jo liikaa...ehkä :D
      Mukavaa viikkoa! <3

      Poista
  3. Ihana takki, taisin samaa kuolata ihan Helsingin Massimo Dutilla :) kaipasin omaani kuitenkin nappeja, kun yksi "kietaisutakki" löytyy jo. Mun takissa on melkein samat matskut ja se on kyllä aivan ihana sekoite! Noita kenkiä ihastelen myös, kivan "rouheat", vaikka siistit. Jotkut vastaavat myös hakusessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja sun takki on kanssa aivan ihana! :) olen nykyään supersurkea kommentoija, vaikka postaukset aina luen, yritän skarpata :D Mä itse asiassa näin sen sun takin ja sitä ihastelin Tallinnassa Kaubamajassa sekä harmaana että kamelinvärisenä, mutta arvaa vaan miten pitkä se oli mulle :D Helsingin Massimolla en ole vielä käynyt, kun en ole Helsinkiin ehtinyt sen auettua ja ajattelin muutenkin odottaa, että häly vähän laskeutuu. Huomenna olen itse asiassa menossa Helsinkiin niin pitää käydä katsomassa miltä liike näyttää :) ja hei kengistä, näin Zarassa tosi samantylisiä, ilman vetoketjua tosin. Nämä on oikeesti hyvät vaikka ketjuliikkeiden kengiltä ei paljon odota. Aitoa nahkaa, tosi tosi hyvät jalassa ja toista talvea jo tosiaan käytössä :) Että suuntaapa Zaraan ;)

      Poista