maanantai 21. marraskuuta 2016

Säiden armoilla


takki - Massimo Dutti
hattu - H&M
pooloneule - Massimo Dutti
housut - Only
laukku - Céline
nilkkurit - Zara

Tänä syksynä olin totaalisesti unohtanut fedora-hatut, kunnes yksi aamu sohvalla istuessa, aamukahvia juodessa, silmiini pisti suoran näköyhteyden päässä eteisen hattuhyllyltä pilkottava vuosia vanha, aikoinaan H&M:ltä ostettu harmaa villahattu. Mutta hetkinen, miten olen unohtanut kuinka näppärä kyseinen on juurikin sadesäällä? Sateelta kuin ei ole viime aikoina todellakaan vältytty, tänäänkin heräsin kovaan sateen ropinaan. Villahattu suojaa kasvoja vesipisaroilta ja tekee ihan kivasti näköäkin asuille. Jotenkin kummasti huopahatut ovat kuitenkin vain jääneet pois käytöstä, ehkä yksi syy on se että ne ovat tällä hetkellä melko hankalia arjessa. Kun kuitenkaan töissä ei voi hattua pitää, eikä tavallaan viitsi työmatkalle sen enempää panostaa. Pipot ovat asia erikseen. Tällä viikolla onkin muuten taas töitä kahdessa eri kaupungissa, mikä sopii minulle todella hyvin. Tykkään vaihtelusta.

En taida olla ainut, joka pähkäilee tällä hetkellä joka päivä vallitsevien huonojen säiden ja bloggaamisen yhdistämisen kanssa? Kuvia ei voi ottaa, kun ihan joka päivä sataa ja pimeä tulee ihan hirmu aikaisin. Sisällä kuvaamisesta puhumattakaan, kun koko päivänä ei tule tarpeeksi valoa. Päätimme kuitenkin vähän uhmata keliä ja käydä ottamassa asukuvia pahimman loskan keskellä. Olen myös ennenkin maininnut, että surkea sää vie pukeutumisinspiraation, kulkisin aina kumisaappaissa ja collegeissa, jos se olisi mahdollista, hah. Toisaalta päässä olisi vaikka mitä kivoja hameasuja, joita haluaisin käyttää ja tännekin postata, onneksi niiden aika tulee vielä. Sillä aikaa yritän parhaani mukaan selvitä tästä synkimmästä vuodenajasta. 

Muutama pukeutumisvinkki minulla onkin antaa, joista ensimmäinen on juurikin fedora-hattu sateensuojana. Sen lisäksi suosittelen kenkiä, jotka eivät loskasta hätkähdä. Itse olen nyt tykännyt näistä Zaran nilkkureista, jotka ovat jo toista talvea käytössä. Näissä on niin paksut pohjat, että loskassa pääsee helposti eteenpäin. Tykkään myös älyttömästi kenkien vähän ronskista ilmeestä, tosin eivät tunne enää yhtään niin rajuille kuin vuosi sitten. Minulta löytyy myös siistit nilkkurit kumisaapasmaista materiaalia, ne ovat supernäppärät sadesäällä ja paljon kaupunkikelpoisemmat kuin kumisaappaat. Myös pieni, laukkuun mahtuva sateenvarjo on ehdoton. Vaikka tekisi mieli pukeutua mustaan, niin muitakin värejä voisi käyttää. Olen itse kyllä melko huono tällä hetkellä värejen kanssa, mutta silti yritän vähän edes freesata asuja, vaikka valkoisella neuleella tai kirkkaalla huulipunalla. Minulla on aina monta huulipunaa laukussa ja usein myös takin taskussa. Mikä tärkeintä, on iloinen asenne. Huomaan itse vaipuvani alakuloisuuteen, valitan säästä ihan liikaa. Toisaalta välillä mietin, että huono keli ärsyttää lähinnä vain, jos pitäisi ottaa blogikuvia. Mutta oikeasti, jos huono sää on ongelmista suurin, elämässä on kaikki paremmin kuin hyvin. Tsemppiä tähän marraskuun loppuun, kohta on joulu ja siitä onkin suunta jo kevättä kohden!

2 kommenttia:

 1. Apua tuo takki on niin <3 Onko se Helsingin liikkeestä? Saanko udella sen hintaa? Susta huomaa että oot selkeesti löytänyt oman jutun pukeutumisessa ja kannat vaatteet kauniisti :) Itse olen (vasta) 23-vuotias ja toivon että mäkin vielä löydän sen oman jutun noinkin selkeesti kuin sinä :) Ja vieläpä yhtä tyylikkäästi ;) Iloa roppakaupalla tähän ankeaan syksyyn! :)
  -Sonja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Takki on ostettu Tallinnan massimo Duttilta, mutta Helsingin liikkeessä näin viime viikolla tätä samaa ;) hinta oli 299. Voi että,olipa kauniisti sanottu, suuri kiitos!! :) Mulla harvoin kyllä on nykyisin mitään vaatekriisejä. Mutta on kiva kokeilla välillä jotain ihan uuttakin. Kyllä se oma tyyli löytyy ihan varmasti :)

   Tsemppiä sinnekin tämän pimeyden keskelle!

   Poista