torstai 29. lokakuuta 2015

AJATUKSIA LAUKUISTA

Kirjoittelinkin täällä vähän ajatuksiani laukuista ja siitä, että kaipaan kovasti mustaa laukkua, josta olenkin saanut jo lähes pakkomielteen. Tyhmää edes käyttää näin paljon aikaa laukkujen ajatteluun, ja itseänikin koko juttu välillä naurattaa. Joka tapauksessa petyin niin Balenciagan Classic Cityyn, että harmistuin siitä todella, sillä musta sen kokoluokan laukku olisi ehdoton talvella. Pienen Célinen Nanon myötä olen huomannut, kuinka käytännöllinen musta laukku hihnan kera itselläni onkaan, mutta mallin ollessa pieni, sen rinnalle kaivataan isompaa mustaa laukkua. Seuraavana "listallani" oli Célinen Phantom Cabas, mutta haluamaani mallia ei ole tällä hetkellä mallistossa laisinkaan. Kävinkin Luxbagilla sovittamassa laukkuja, enkä tykännyt tämän hetkisestä Phantom Cabaksesta, koska malli oli tosi jämäkkä ja siinä roikkui tupsut, jotka eivät olleet niin makuuni. Varmasti haluan Neverfullin myytyäni tilalle saman mallisen laukun tulevaisuudessa, mutta Cabas täytyy nyt unohtaa tältä erää. Toisaalta se olisikin ollut avonaisuuden takia talvella vähän hankala. Mikäli en olisi myynyt tosi montaa laukkua ja huivia tässä hiljattain, en missään nimessä edes haaveilisi uuden laukun hankkimisesta taas. Toisaalta se on minusta vähän tyhmääkin myydä ja ostaa, ja rahoittaa hankinnat niin, se antaa ehkä paljon varakkaamman kuvan, kun todellisuus on. Itsehän harrastan todella paljon tätä tavaroiden kierrätystä, vaikken sitä hirmu järkevänä ehkä pidäkään. Tänä vuonna on tullut tehtyä laukkuhankintoja melkoisesti, tiedostan sen. Itse asiassa vaikka tein postauksen laukuistani vasta heinäkuussa, sen jälkeenkin pari laukkua on lähtenyt uusille omistajille.


Olen tutkinut paljon eri laukkuvaihtoehtoja, ja nyt olenkin alkanut kallistua laukun suhteen monien muiden tavoin Célinen Mini Belt Bagiin. En aluksi ihan kauheasti innostunut mallista, mutta niin usein meneekin omalla kohdallani, en tykännyt Trapezestakaan juurikaan kun se ensimmäisiä kertoja huomioni kiinnitti. Belt Bag on kuitenkin kooltaan etsimäni, moneen menoon sopiva, ja minulle on nyt ehdoton vaatimus, että laukun saa olalle eikä koko saa olla liian suuri. Laukun pitää olla sellainen, että sen kanssa ei tarvitse varoa, vaikkapa kastumista, vaan sitä pitää voida käyttää rennosti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Tiedän kyllä, että nahka on kohtalaisen arkaa, mutta musta väri antaa paljon anteeksi, grained -nahasta puhumattakaan. Tavaraa en ihan älyttömiä määriä koskaan mukanani kanna, joten tämä malli jaksaa kyllä kantaa kaiken tarvittavan. Hintakaan ei ylity ihan kauheasti Classic Citystä, joten budjetissakin melkein pysyttäisiin. Malli on kiva, koko ja väri oikea, joten olisiko tämä musta talvilaukkuni? Jotenkin vain usein ajattelen, että jos joku tuote on usealla bloggaajalla, joita luen (ja luen tosi vähän blogeja) en halua tietoisesti hankkia samoja juttuja, vaikka sinänsä minua ei haittaa tippaakaan onko joku tuote sitten yleinen vai ei, koska se mitä blogeissa näkyy ei todellakaan ole todellisuus. Yleensä kauniista laukuista ja tuotteista tulee yleisiä bloggaajien keskuudessa ja ne kuluvat loppuun, sille ei mitään voi. Typerää ehkä ajatella näin, mutta monet jutut jäävät tämän takia minulta hankkimatta. Toisaalta minusta blogejen tarkoitus on juuri inspiraation saaminen, että vähän kaksipiippuinen juttu. Mikäli en itse kirjoittaisi blogia, en ajattelisi laisinkaan näin, vain ostaisin juuri mitä tykkään. Samassa kaupungissa kuitenkaan tuskin tulisin tähän laukkuun ihan heti törmäämään. 

Kuva Céline.

14 kommenttia:

  1. Tiedätkö mitä, kun näin tämän postauksen ja vilahdukselta kuvan tuosta laukusta,ajattelin ensimmäisenä että " Ei Anne, älä säkin vaan tota osta ! :D" Ei siis sillä, etteikö laukku olisi kaunis, mutta kun sitä on tosiaan nyt alkanut näkyä yhtäkkiä monessa blogissa, niin kuin itsekin totesit. Itsellänikin on haaveissa uusi musta rennompi laukku, ja pohdin Alexan ostamista, kunnes senkin yleisyys alkoi ärsyttää, ja nyt metsästänkin käytettynä Tillie -mallia. Ihan vaan että erottuisin edes vähän massasta. :D Olen kyllä ihan samaa mieltä siitä, että mikäli joku laukku tai muu asia itseä miellyttää, on ihan se ja sama kuinka monelta kyseinen asia jo löytyy. Ostamaan vaan. :) Toisaalta voi olla kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään, tykkäänkö Oikeasti tästä laukusta NÄIN paljon. Vai onko esim just blogit saaneet minut jotenkin vakuuttuneeksi siitä, että hei, just tämä laukku on hieno ja pitää olla. Jos tiedät mitä tarkoitan.
    Onneksi kyseessä on lopulta vaan laukut, eikä sen vakavampi asia, ja varmaan päädyt siihen oikeaan lopulta. ;) Selailin muuten Mulberryn nettikauppaa yksi päivä ja silmiini osui uusi Roxanne, siinä pienemmässä koossa. Siinä jotenkin ihan sun oloinen laukku!

    Kivaa päivänjatkoa. Toivottavasti bloggaat vielä pitkään. Tästä blogista saa niin paljon inspiraatiota pukeutumiseen. :) -Amanda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Amanda! :) Et uskokaan kuinka iloikseksi tulin kuin olit jättänyt näin pitkän kommentin :)

      Tiedän tarkalleen mitä tarkoitat! Usein joku tuote saattaa olla "pakko saada" kun kaikki muutkin ja kun se nyt kuuluu olla. Itse ajattelen ehkä juuri toisinpäin ja yritän aina kääntää mieleni niin etten tykkää jostain tuotteesta, koska muutkin. Kuten tämä laukku. Mutta niin se vain on, että suomessa kaikki pukeutuvat samallailla, itseni mukaanlukien ja samat vaatteet ja laukut vilkkuvat joka blogissa. Yritin pitkään etten tykkäisi tästä laukkumallista niin paljoa, mutten vain voi sille mitään että tykkään :D Paljon olen pohtinut tuota kuinka paljon some vaikuttaa ostokäyttäytymiseen ja kyllä se vaikuttaa. Hyvä esimekki on vaikka Acnen huivit, jotka eivät ole sen kummoisempia minusta kuin muutkaan villahuivit, vain hyvin brändätty. Mietin useinkin, että tykkäänkö jostain tuotteesta oikeasti vai vaan koska sitä näkyy niin paljon. Usein myös joku juttu näyttää muilla hyvätä, muttei itsellään toimi, kuten minulla kävi Vuikkarin huivin kanssa. Niin sen halusin, muttei sopinut minulle laisinkaan ja myyntiin lähti puolen vuoden jälkeen :( Yleensä jos jostain kirjoitan blogiin, olen päätöksen jo tehnyt :D

      Minäkin katselin muuten yksi päivä Mulberryn laukkuja pitkästä aikaa ja tykästyin tosi paljon Tessie Tote-malliin! Loisto vaihtoehto Neverfullille ja hinta ei ole ihan järkyttävä :) Mulberrystä muutenkin minulla on vain hyviä kokemuksia, laukut ovat kestäneet käyttöä vuosia! :)

      Kiitos vielä kommentista ja siitä, että olet blogiini löytänyt! :) Mukavaa loppu viikko! <3

      Poista
  2. Sovittelin tätä tänään luxbagissa light taupe värissä, kokoa jossa ei pitkää hihnaa. Sävy oli ihan mielettömän kaunis ja laukkukin, mutta ei säväyttänyt täydellisesti. Ja myyjän kanssa keskusteltiin tosta lukosta, että kovin paljoa painoa se ei pitkällä tähtäimellä välttämättä kestä. Nahka oli - yllättäen - todella upeaa! Sen sijaan rakastuin iiiiihan täysillä nanoon nyt kun sitä oikeasti pääsi "sovittamaan" :) joskus sen vielä tahdon! Nyt tarjolla oli pari herkullista väriä ja multicolor, mutta yksikään ei vielä matkaan lähtenyt ;) ja siis se mokkanahkainen city - upea !!! Mä en niiin pääse siitä yli :D jajajaja voisin jatkaa loputtomiin laukuista jauhamista - hih!

    Voi kamala mikä laukkukuume! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on ihana kyllä! :) laukun täytyy kyllä säväyttää tai se ei ole oikea, kuten mulla Classic City. Yritin pitää siitä haaveesta kiinni kynsin hampain, mutta se nahka oli vaan ruma ja halvannäköinen :/ otti niin päähän! Mokkanahka on kyllä upea, mutten ikinä uskaltaisi sitä omaan käyttöön, nimimerkillä jäätelöt laukulla :D joten se malli jäi nyt unholaan :( Onneksi Mini vähän helpottaa :D minua ei se häiritse ettei Belt Bag kestä kauheasti painoa, sillä en koskaan kanna vaikka meikkejä tai kameraa laukussa. Lukko on vähän ehkä hankala, mutta toisaalta takana olevassa taskussa pitäisin puhelinta ja lompakkoa niin kuin Trapezessakin :) Nanosta ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa ja käytän sitä ihan liikaa :D että ei voi kuin suositella :) ja joo laukuista voisi jauhaa loputtomiin..

      Ps. Anteeksi vähän huono kirjpitus, kun iPadillä näpytän :D

      Poista
    2. Juu, itsellä kanssa aika vähäisesti tavaraa laukussa yleisesti :) mutta myyjä varmaan lähinnä tarkoitti juuri sitä, että jos kirjoja/läppäriä/pädiä ja muita tavaroita päivästä toiseen kantaa niin lukko voi olla tiukoilla aikojen kuluessa :) Ja oon ehdottomasti sitä mieltä, että laukun tarttee heti tuntua oikealta jotta sitä rakastaa vielä myöhemminkin. Eikä ottaa sen takia, että on kaunis ja halunnut kauan vaikka ei lopulta sitten tunnukaan omalta. Oon esim alkanut luopua ajatuksesta 2joursista, vaikka se on ihan törkeän upea niin se ei taida "sopia" mulle, ehkä :D

      Poista
    3. Varmasti voi, enkä usko, että Belt Bagia on miksikään koululauksi edes tarkoitettu :)
      Juurikin niin! Olin vaan kehitellyt päässäni kymmeniä asukokonaisuuksia Cityn ympärille, joten ehdottomasti olisin sen halunnut :D Hihnakin oli kyllä liian lyhyt, ja siitä nahkasta en tosiaan päässyt yli (jopa mies sanoi, että lähetä laukku sinne mistä tulikin :D)
      Minäkin katselin muuten samaista mallia hihan kera, muttei sekään säväyttänyt tarpeeksi, toisin kuin tämä Belt Bag...

      Poista
  3. Jee, laukkujuttuja! Parasta! :D Tosi harmi ettei Balenciagan laukun kanssa onnistanut, kun olit haaveillut siitä pitkään :/ Mutta no, onneksi kauniita laukkuja löytyy paljon, eli etköhän löydä pian omasi, ehkä olet jo löytänytkin? ;) Minä en Belt Bagia ole nähnyt kuin kahdessa blogissa, Emmin ja Mariannan blogeissa, mutta minäkin tosin luen nykyään tosi harvoja blogeja, joten en varmastikaan ole paras arvioimaan. Marianna osti laukun kesällä ja silloin ihastuin tähän ihan toden teolla, kun näin nimenomaan tästä ministä kuvia käytössä. Olen itse ollut laukkuun kyllä tosi tyytyväinen, eikä lukko tunnu ollenkaan siltä etteikö se kestäisi, kuten ylläpuolella kirjoitetaan. Tokikaan en tiiliskiviä laukussani kannakaan, eikä tähän miniin esimerkiksi isoa läppäriä mahdu. Myös nahkaan olen ollut tyytyväinen, sillä vaikka olen melko huolimaton laukkujeni kanssa, ei tähän ole tullut mitään jälkiä :)

    Myös minulla seuraavana ostoslistalla on isompi musta laukku, jonka saa olalle. Ja no mallikin on ollut päätettynä jo pidempään (Antigona), mutta tällä hetkellä odotan koska on "oikea" aika ostaa laukku, kun tosiaan vasta tuli tämä Belt Bag ostettua. Toisaalta laukkuun on rahatkin jo säästettynä, kun kaksi laukkua pääsi parempaan käyttöön edespäin. Minä en kuitenkaan pyri tuolla laukkujen kierrättämisellä missään nimessä antaa itsestäni varakkaampaa kuvaa mitä todella olen, vaan yksinkertaisesti löytää itselleni toimivaa kokoelmaa :)

    Innolla odotan seuraavaa laukkuhankintaasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että joku jaksaa näitä laukkujuttuja kuunnella :D Harmitti niin se Classic City ja palautusrumbakin hirvitti, lähetin noudonkin jouduin soittamaan englanniksi ja kun en niin englantia käytä... :D Odotin niin sitä laukkua, mutta pettymys oli valtava :/ Mini City on ihan eri maata. No onneksi on näitä laukkuja. Itse olen nähnyt Belt Bagin Style Plaza blogissa (taisi ostaa laukun alkuvuodesta) sitten sulla ja Emmillä ja Mariannan blogia olen välillä kurkannut, niin ja eikös Jonnakin tästä kirjoitellut? No joka tapauksessa en usko että täällä asuinkaupungissa siihen ensimmäisenä törmäisin. Jotenkin tosi monet mustat laukut on omaan makuuni liian tylsiä ja jotain ekstraa pitäisi olla.. Lisäksi Belt Bag muistuttaa aika paljon Trapezea, jonka olen kokenut käytössä tosi näppäräksi. Tosi kiva kun kerroit omia kokemuksia!! :) minua ei tuo kestävyys pelota, sillä luotan Celinen laatuun ja en mitään hirmu painavaa myöskään mukana kanna, esim. IPad ei kulje edes ulkomailla mukana. Joten uskon kyllä, että malli kestäisi omassa käytössäni.

      En usko, että kukaan haluaa tahallisesti antaa varakkaampaa kuvaa, mutta blogissa lukijat eiivät tiedä mitä bloggaaja on vaikkapa myynyt ja näin kuvittelevat että niitä laukkuja voi ostella kuin ruisleipää :D toisaalta en myöskään koe että bloggaajan tulisi selitellä hankintojaan lukijoille, mutta varmasti blogit antavat hitusen väärän kuvan. Vähän vaikea pukea ajatuksia sanoiksi fiksusti varsinkin kun näpytän vastausta iPadilla :D

      Ja ymmärrän tuon "oikean hetken odottelun" vaikka laukun voisitkin jo ostaa, kivempi ettei kaikkea hanki samaan syssyyn niin hankinnat tuntuvat spessuimmilta :) onneksi kohta on joulu ;) niin ja sen olen huomannut, että jos jonkun laukun oikeasti haluaa, kannattaa toimia, sillä kohta se voi olla loppu!! Kuten mulla kävi Phantom Cabaksen kanssa ja tuskin sitä mallia ilman nyöriä enää koskaan tuleekaan :( huomasin myös, että Belt Bag on kevään mallistossa vähän kallistunut. joten hanki se laukku, jos siltä tuntuu!! ;)

      Poista
    2. Linda, itse sovittelin siis juurikin sitä isompaa mallia mihin läppäri esimerkiksi mahtuisi :) sen takia tuota lukon kestävyyttä (vuosien) aktiivikäytössä myyjä pohtikin :) ja ah, antigona <3 tänään katselin sitä todella upeassa beigessä nahassa - tahdon !!

      Poista
    3. Jep, eihän kaikki laukut muutenkaan kaikkien käyttöön sovi :)

      Poista
  4. Hei!
    Harmi että Balenciagan laukun nahka oli sinulle pettymys. Itse ostin kesällä Balenciagan City Metallic Edge bagin, medium kokoisena ja shiny grain goatskin nahassa Lontoosta. Olen ollut laukkuun huippu tyytyväinen ja käyttänyt sitä kesästä lähtien miltei päivittäin. Laukku on ollut käytössä sateessa ja lojunut lattialla kahvilassa. Laukun nahka on edelleen kuin uusi. Suosittelen.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      KIva kun kerroit kokemuksia :) Itse en niin välittänyt tuon Edge -mallin yksityiskohdista, vaikkakin nahka on siinä paljon kauniimpi! :) Balenciagan laatuun olen ollut kyllä minäkin tyytyväinen, kerran esim. MIni Cityni pyöri pitkin katua, mutta sille ei käynyt mitään vaikka vaalea laukku kyseessä. Varmasti teit hyvän hankinna :) Itse joudun nyt mallin hylkäämään, ellei tulevaisuudessa mallistoon tule mustilla nastoilla eri nahassa..

      Poista
  5. Minäkin innostuin Betl Bagista ja sydän rupesi läpättämään, kun näin laukun työpaikan ruokalassa tytön käsivarrella. Sovitinkin huvikseni tätä Luxbagilla, mutta jotenkin se ei vain kolahtanut. Olihan se upea ja mielestäni koko ihan täydellinen, mutta jotenkin ei vain tuntunut omalta. Lisäksi omassa käytössäni laukun täytyy pystyä kantamaan painoa, kuten myyjäkin varoitteli, niin kaikki paino menee laukussa tuohon läpälle. Itse kuitenkin raahaan kameraa hyvin usein mukana, joten laukun täytyy olla käytännöllinen sen saralta. Mutta on se upea, joten go for it! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kerroit mielipiteitäsi Jonna! :) Monesti vasta kun laukun näkee livenä siihen ihastuu tai sitten vaihtoehtoisesti pettyy :D Laukun tulee kyllä säväyttää heti kun sen ensi kertaa olalleen saa, jos ei se ei vaan ole itseään varten. Monesti laukku näyttääkin hyvältä muilla, muttei itsellään sitten kuitenkaan, minulle onkin käynyt niin usein monien juttujen kanssa:/ Luxbagilla ei harmi enää ollut tätä laukkua, isompaa vain. Malli on aika lailla Trapezen tyyppinen ja se laukkuparka joutuikin ihan hurjaan käyttöön heti hankittuani, kun matkustin Budapestiin laukku ihan täynnä, se kyllä kesti luojankiitos, joten luotan, että Belt Bag jaksaa kantaa omat perustavarani... :D
      Kiva, että löysit mieluisan ja omaan käyttöön soveltuvan laukun sinäkin! :)

      Mukavaa sunnuntaita! <3

      Poista