maanantai 19. lokakuuta 2015

IHANAKAMALA TUMMATUKKA

Kun värjäytin tukan tummaksi taas, tiesin jo etukäteen mitä tulema pitää; vaaleat raidat puskevat värin alta, väri haalistuu nopeasti ja vaaleammasta tyvikasvusta tulee oikea riesa. Kaikki tämä oli kyllä tiedossa, mutta silti kun latvoista alkoi väri haalistua ja niiden näyttäessä enemmän vihreille kuin ruskeille, alkoi kyllä ärsyttää todella. Miksi, miksi en antanut tukan vain olla ja lopettaa värjäämisen kokonaan? Uusi värjääminen tietysti auttaisi asiaa, mutta kun tavoitteena on pitää tukka hyvässä kunnossa, ei parin viikon välein värjääminen tule kysymykseen, rasittaa sekä tukkaa että kukkaroa. 

Onneksi nykyään on olemassa ihan kotikonsteja värin ylläpitoon. Aiemmin käytin KC Professionalin sävyttävää color maskia, mutta koen lähes parinkympin hinnan putilosta liian tyyriiksi, minulla kun on sen verran tukkaa, ettei putilo riitä moneen kertaan. Kerran kauppareissun yhteydessä ajattelin kokeilla paljon edullisempaa Biozellin vastaavaa tuotetta, ja yllätyin enemmän kuin positiivisesti. Koostumus oli minusta helpompi levittää, vaikutusaika lyhyempi ja ennen kaikkea hinta puolet edullisempi! Kyseistä tuotetta saa ostettua tosiaan ihan marketeista ja tavarataloista, mikä on suuri plussa, hoituu muiden ostosten lomassa, eikä tarvitse lähteä liikkeeseen vain hoitoaineen perässä. En viihdy laisinkaan kosmetiikkahyllyillä ja uusien tuotteiden etsiminen ei ole minusta todellakaan miellyttävää, eli ihan mahtavaa että vihdoin löysin helposti tuotteen, joka jää käyttöön. Laitoin Biozellille palautetta ja ilokseni sainkin tämän hyvän kokemuksen jälkeen muutaman uutuustuotteen ruskean värin ylläpitoon testiin, ennestään tutun color maskin lisäksi. En ollut kuullutkaan, että valmistajalta löytyy myös shampoo ruskealla tukalle sekä sävyttäjä tyvispray.



Color mask hoitava sävyte tosiaan oli minulle jo ennestään tuttu, olen sitä ostanut jo useat kerrat. Suklaanruskea on omalle tukalleni täydellinen sävy, ei liian tumma, mutta tekee tukan upena väriseksi. Kannattaa käyttää hanskoja tuotetta levittäessä, sillä itse aluksi värjäsin myös käteni ruskeiksi. Sama juttu shampoon kanssa, hanskojen käyttöä suositellaan. Shampoostakin tykkäsin kovasti, ostan ehdottomasti jatkossakin. Tosin sävyttävää hoitoainetta käyttäessä olen vähentänyt hiusten shampoopesua, sillä toisinaan kun tukka kaipaisi jo pesu, levitän värjäävän hoitoaineen kuivaan tukkaan, jolloin tukkaa ei tarvitse rasittaa turhalla pesulla. Sen käytön myötä tukkani on silkkisen sileä, sillä vielä vähän aikaa sitten tukka tuntui koko ajan todella karhealle ja edes hiuksiin jätettävä öljy ei sitä siloittanut. Kampaajalla käyntiä voin nykyisin venyttää usealla viikolla, ja käyn värjäyttämässä tukan parin kuukauden välein, ilman näitä tuotteita joutuisin juoksemaan kampaajalla ainakin puolet useammin.

Tyvikasvun peittävästä spraysta minulle jäi vähän kaksijakoiset ajatukset. Tuote siis peittää tyvikasvun ja samalla freesaa ilmeen, eli vähän kuin kuivashampoo. Itse en osaa kuivashampoota käyttää, joten siinä mielessä olen ehkä vähän väärä henkilö arvostelmaan tätä tuotetta. Aluksi suihkutin sprayta edellisenä iltana pestyyn ja kuivattuun tukkaan, koska spray on tosiaan ruskeaa, tuntui että sotkin enemmän kuin sain tuotetta päähän. Spray kohotti tukkaa ja peitti tyvenkin, tosin oma vaalea väri puski kuitenkin alta. Tukan ollessa auki hipelöin sitä koko ajan ja tuntui, että sormet olivat ihan mustat. Seuraavana aamuna kiskaisin toissa iltana pestyn ja edellisenä aamuna spraylla suihkutetun tukan kiinni, eikä minulla ole varmaan koskaan ollut niin hyvää ponnaria! Vaikka harjasin tukan ponnarille "päätä myöten" oli kampaus muhkea ja ponnari sai ihan uudenlaista potkua, eikä vaaleasta tyvestä ollut tietoakaan. Eli varmasti tulen käyttämään sprayta ponnarikampausten kanssa jatkossakin, varsinkin niinä aamuina kun tukka ei ole puhtaimmillaan, eikä ennätä kuin heittää sen nopeasti kiinni.

Tuotteet saatu blogin kautta.

11 kommenttia:

  1. Tumma tukka vaatii kyllä jatkuvaa ylläpitoa! Astetta vaaleampi tyvi on häiritsevä ja tuntuu että jatkuvasti saisi sitä olla värjäämässä.. Omaa tilannetta ei helpota se, että kampaajanikin sanoin hiuslaatuni on sellainen jossa väri haalistuu ihan älyttömän nopeasti. Juurikin tuolla Biozellin color maskilla on usein kiva vähän freesata tukkaa mutta tyveen se ei tunnu auttavan.. Kiinnostuinkin tuosta tyvispraysta, pitää varmaan lähteä sitä metsästämään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet täysin oikeassa! Tykkään kuitenkin tummasta tukasta vaaleaa enemmän, joten onneksi on näitä kaikenlaisia apukeinoja :) color mask ei harmi vaan tartu värjäämättömään tukkaan vaikka muuten loistotuote onkin. Tuo spray on hyvä pikakeino tyven peittämiseen ja lähtee pesussa pois. Kokeileppa ja tule ihmeessä kertomaan omia kokemuksia siitä :)

      Poista
  2. Mietin jo jos näillä voisi omaa värjäämätöntä tukkaa sävyttää asteen tummemmaksi, mutta olitkin tuossa jo vastannut ettei se toimi. Harmi, sillä itse kasvatin oman värin takaisin, mutta olisi kiva saada vielä asteen tummempi tukka ja tietty sitä kiiltoa lisää tähän päähän. Mutta mennään tällä tylsällä omalla, kunnes löytyy joku kiva juttu millä saisi myös värjäämätöntä tukkaa piristettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan minulla tartu oman väriseen tyveen ja ystäväni sanoi samaa :/ En tiedä saisiko tällä shampoolla mitään sävyä aikaan? :) Voithan kokeilla, nämä ei tosiaan ihan kauheasti lompakkoakaan rokota ;)
      Minäkin olen joskus päättänyt lopettaa värjäämisen kokonaan, mutten vaan pysy päätöksessä :D

      Poista
    2. Värjäämätöntä tukkaa pystyy värjäämään Goldwellin värivaahdoilla, maksaa n.14e ja kestää useita kertoja, lähtee pois yhdessä pesussa :) Sininen metallinen purkki. Suosittelen, saa mukavaa vaihtelu värjäämättömään tukkaan ja auttaa myös siinä oman värin kasvatusvaiheessa.

      Meeri

      Poista
    3. Kiitos Meeri kun kerroit! :) Googletin itsekin heti tuon tuotteen, täytyy joskus kokeilla!

      Poista
  3. Menee vähän ohi aiheen, mutta ajattelin että parempi kysästä uudemmassa postauksessa kuin melkeen vuoden vanhassa! :D
    Eli siis kun kattelin sun vanhempia postauksia, ja bongasin sieltä sellasen Zaran beigen villakangastakin missä on karvahuppu, niin mietin vain että mitä kokoa se mahtaa olla?:) toivottavasti ei oo liian henkilökohtasta kysellä vaatekokoa.. mulla on vaa sellanen tilanne että oon vähän 'sokkona' ostamassa just tota kyseistä takkia ja mietin että miten vastaa ns. normikokoa ton takin kohalla,vai onko jopa reilumpi tms. :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai saa kysyä! :) SE Zaran takki on mulla koossa S! MUistan kun ostaessa sovittelin eri värissä myös XS:ää, mutta päädyin isompaan, että muhkea villapaita mahtuu alle :) XS olisi kyllä käynyt kanssa, että minusta tästä takista voi huoletta ottaa kokoa isommankin, löysyys ei haittaa :) Toivottavasti tästä oli apua!

      Poista
  4. Mulle tuli just tuo juurikasvuspray testiin messuilta, ja nyt kun juuri on tummempi, niin pitää testata se. Sotku kyllä kammottaa muakin, etenkin huoli tyynyliinoista on aito. :D Mulla kun on tapana pestä tukkaa muutenkin vaan max. 2 krt viikkoon, eli sit on testattava pesua edellisenä päivänä ja pestävä se pois ennen yötä varmaan, jos kerran sotkee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just ystävälleni puhuin tästä tuotteesta ja hän kysyi jäikö tyynyyn. Ei jäänyt!! :) Käsiin kyllä, muttta pitää pitää näpit erossa päästä :D Että sen puoleen tukka kiinni toimii hyvin. Me oltiin onneksi just muutenkin vaihtamassa lakanat, niin uskalsin hyvin testata.
      Sun tukka on muuten nyt entistä upeampi :)

      Poista
  5. Hei!! Olkaa varovaisia tyvisprayn kanssa. Värjää hiusten lisäsksi myös pintoja.. eli vaalean lattian sekä valkoiset vesikalusteet.

    VastaaPoista