torstai 13. elokuuta 2015

PETIT NOÈ


Ehdottomasti eniten minulta kysellään niin täällä blogin kommettiboksissa kuin sähköpostillakin laukuista. Viime aikoina varsinkin Louis Vuittonin Petit Noésta on tullut kyselyitä, laukku tuntuu kiinnostavan monia, joten ajattelin omistaa sille ihan oman postauksensa. Ostin Noén Geneven myymälästä maaliskuussa 2014, eli se on ollut minulla noin puolitoista vuotta. Kirjoitan blogia aina omasta näkökulmastani, se mikä sopii minulle ei välttämättä sovi muille. En itse osaa käyttää arkisin kovinkaan pieniä laukkuja, kun taas jotkut eivät kanna niin paljoa tavaraa mukanaan kuin minä. Petit Noé on itselläni lähinnä kesäkäytössä, miksei se talveenkin sopisi. Talvella suosin enemmän isoja raskaita nahkalaukkuja, joita en taas kesällä käytä juurikaan. Laukun canvas -materiaali kestää kaikki säät, ja kun nahkaosat ovat vähän patinoituneet eivät nekään pienestä hetkahda. Aluksi säästelin Noéa kovasti, mutta nykyään käytän sitä rennosti kaikilla säillä. Laukku kulkee mukanani niin puistossa kuin kaupungilla, sitä ei tarvitse varoa, se on huoleton kesälaukkuni. Petit -koko on itselleni täydellinen, sillä perus Noé on näin lyhyellä minusta liian pitkä malliltaan.

Täällä asuinkaupungissa kävelen joka paikkaan, varsinkin tänä kesänä on ollut pakko ulos lähtiessä varautua kaikkeen, saattaa sataa tai paistaa. Aina mukana kulkevat perusjutut tulivatkin esille tässä postauksessa, eli lompakko, kännykkä, kosmetiikkapussi, aurinkolasit ja avaimet. Näiden lisäksi laukussa kulkee usein sataanvarjo, välillä vesipullo ja joku pitkähihainen, kuten farkkutakki. Noé onkin siitä mainio, että sinne mahtuu juuri sopivasti tavaraa, muttei se ole täyteen ängetty tai sen sijaan ammota tyhjyyttään. Laukku on rento, sopii lähes kaikkiin asuihin. Laukku pysyy hyvin olalla ja on ihan mukava kantaa. Se on näppärä vaikka jäätelökioskille mennessä, kun kädet jäävät vapaaksi. Sulkeminen nyöreillä on minusta ihan kätevää, koen se helpommaksi kuin vaikkapa Bayswaterin sulkemisen. Aluksi kyllä ennen ostoa pohdin, että onkohan laukku kuinka epäkäytännöllinen, niin mallinsa takia kuin siksi ettei siinä ole yhtään sisätaskua, mutta päinvastoin! Hihnaa pystyy säätämään jonkin verran, mutta crossbodyksi laukkua ei ole tarkoitettu. Kaiken kaikkiaan olen tykännyt Noésta tosi paljon ja käytössä se on varmasti eniten laukuistani kesäaikaan. Vaikka Vuittonin Monogram -kuosi on melko nähty, ei Petit Noéa kuitenkaan näy ihan kauheasti katukuvassa. Päädyinkin hankkimaan laukun, koska se ei ole ihan niin yleinen ja rento meriläishenkinen malli miellyttää minua. Toivottavasti tästä oli apua laukun ostoa suunnitteleville :)

4 kommenttia:

  1. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta,sillä tyttärelle olemme ensi viikonloppuna lähdössä tuota laukkua hakemaan.Joku voi pitää hulluna,että yläasteikäiselle ostamme noin kalliin laukun,mutta tyttö on haaveillut 3 vuotta tuosta laukusta ja meinasi jo sortua feikkiin Thaimaan lomalla,mutta sain puhuttua ympäri,että kunhan säästää vähän itse ,niin maksamme loput laukun hinnasta.Kai tämä laukkuhulluus siis geeneissä on:))) Laukkua sitten arvostaakin enemmän kun sen eteen nähnyt vähän vaivaa. Hieman kyllä pelottaa ,jos lauku varastetaan tai jotain,mutta ....
    Laitoinpitkän kommentin tuonne edelliseen postaukseen,mutta se hävisi jonnekin kyberavaruuteen.... pointtini oli,että älä lopeta bloggaamista,saan valtavasti inspiraatiota ja ihan ehtaa tietoakin sinulta.Toki ymmärrän,että välillä varamasti vaikea inspiroitua,mutta pidä sitten vaan taukoa.Kyllä me uskolliset lukijat jaksamme odottaa...
    Ihanaa viikonloppua!
    -kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että postauksesta oli ehkä jopa hyötyä! :) Joo muistakin kun "puhuit" tästä laukkuprojektista, odotus palkitaan ja lopussa kiitos seisoo :) Voin vain kuvitella, kuinka innoissasi tyttäresi mahtaa olla ja toisen ilo tekee myös itsensä iloiseksi! Onneksi hän ei sortunut feikkiin! Ajat on niin eri, kuin sulloin kuin vaikka minä olin yläasteella (vaikka tuntuu ettei siitä edes niin hirveän kauaa ole, hahah) ja nykyään nuoremmilla on laadukkaita tuotteita. Kyllä tuon hintaisesta tavarasta pitää tyttäresei kynsin ja hampain kiinni, joten älä turhaan murehdi :)

      Ja kiitos taas kommentista, olet ihana kun viitsit aina käyttää aikaasi niin blogin lukemiseen kuin kommentointiin :) Välillä näitä ahdistuksia blogista tulee varmasti kaikille blogia kirjoittavalle, yritän pitää ne aina omana tietonani, sillä tämä ei ole mikään valituskanavani :D Innostuin vain itsekin pitkästä aikaa niin, että halusin siitä kirjoittaa :) Teen itse itselleni aikatauluja tämän blogin suhteen, vaikka kukaan käske tai odota mitään, se on ehkä suurin ongelmani. Lisäksi nyt kesällä kun olen nähnyt paljon enemmän sukulaisiani kuin varmaan edellisen 10 vuoden aikana yhteensä, olen taas enemmin tajunnu mikä on oikeasti tärkeää ja koko (pinnallinen) blogi alkoi tuntua niin typerälle. Kumminkin blogi on jo niin iso osa päivää ettei varmasti osaisi ilmankaan olla :)

      Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  2. Tuo on kyllä kiva malli, klassikko. Monogrammi sopii jotenkin erityisen hyvin tuohon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mikko ja kiva "nähdä" sinunlaisesi laukkuekspertti täällä! :) Mono kyllä sopii minustakin tosi hyvin Noéen eikä kuosi tässä mallissa kyllästytä.

      Poista