torstai 13. kesäkuuta 2013

Monaco part 1

Nizzan reissun jälkeen oli aika ottaa seuraavana päivänä suunnaksi Monaco. Olimme menossa Monacoon myös tulevana viikonloppuna, mutta halusimme käydä tutustumassa paikkaan ennen formularuuhkia. Kahden viikon lomasta vietimme kolme päivää Monacossa, joten pikkuruinen Monaco ehti tulla tutuksi :)

Monacoon matkustimme junalla, koska ymmärsimme ettei sinne kulje suoraan busseja, vaan ensin olisi pitänyt matkustaa Nizzaan ja sieltä vaihtaa bussia Monacoon. Juna oli tässä tapauksessa siis paljon nopeampi ja järkevämpi vaihtoehto, meno-paluu lippu maksoi n. 18€. Myöhemmin selvisi, että Monacoon olisi päässyt myös laivalla, sekin voisi olla mukava kokemus, ehkä ensi kerralla ;) Tässä tunnelmia ensimmäiseltä Monacon vierailulta, kuvia emme ehtineet kauheasti ottaa.
Monacosta ei saanut välttämättä sitä parhainta kuvaa, koska se oli täysin aidattu formuloiden takia ja muutenkin kaikenlaisia penkkivirityksiä täynnä, kuten kuvassa näkyy. Formulat ajetaan siis kaupungin läpi, eli mitään erillistä rataa ei ole. Monaco oli muutenkin melko pieni ja vuorinen paikka, joten ahtaaksi kävi aitojen kanssa. Tuntui, että koko kaupunki oli ylämäkeä mäen perään, ei tarvitse ainakaan erikseen lenkille lähteä, jos tuolla asustaa ;)

Monacossa kaikki tuntuivat ajelevan vähintään Ferrareilla ja jo todella nuorilla tytöillä roikkui ollalla Chanelit. Ainut mikä minua ja monacolaisia yhdisti oli Zara. Ihan kaikki kävivät Zarassa, niin rikkaat paikalliset, kuin turistitkin. Zaran sinisiä paperikasseja vilkkui ohi jatkuvasti, ja itsekkin Zaran kasseja kannellessa sain muutamaan otteeseen kertoa muille turisteille, mistä kyseinen liike löytyy ;)

Itse vietin tällä reissulla suurimman osan ajasta juurikin siellä Zarassa, kun parempi puoliskoni sen sijaan kuvaili autoja, hih. Vierailin myös Monacon Louis Vuitton -myymälässä, ruskea paperikassi vilahtikin jo edellisissä asukuvissa, tosiaan jotain sieltäkin mukaan tarttui ;)

13 kommenttia:

 1. Ihania ja kauniita kuvia! Eikös Monaco olekin sellainen "rikkaiden" suosiossa oleva paikka? ;-)
  Jokos pian pussin sisältö selviää? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Säälittävän vähän tuli tuolla kertaa otettua kuvia, joten noihin oli nyt tyydyttävä :D Monaco on tosiaan "rikkaiden" paikka, eräs ranskalainen nuori nainen sanoi junassa, että hän ei tykännyt Monacosta ollenkaa, ihmiset ovat kuulemma teennäisiä. Ei Monaco kyllä mikään minun suosikkipaikkani ollut todellakaan, onneksi siellä oli tosiaan Zara :D Hävettää tunnustaa, mutta tuo hankinta on edelleen paperipussissaan ja en ole edes ehitnyt katsella sitä vielä kotona, hups :D Päivät kun menee töissä niin ei tässä paljon muuta ehdi. Yritän kuvailla ensi viikolla! ;)

   Poista
 2. Ai onko siellä Zara :( Harmi kun en itse sitä sillosella reissulla löytänyt, vaikka kuinka yritettiin ettiä. Jos sitten ens kerralla :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan siellä, onneksi :) Ensi kerralla sitten ;) Monacosta oli kyllä hieman hankala löytää mitään, kun se oli sellainen vuoristo :D

   Poista
 3. Vitsit miten ihania kuvia taas ootte nappailleet!! :) Tuo sun hame on aika täydellinen, mistä ootkaan sen hankkinut? :)

  VastaaPoista
 4. Mun lomakuume vaan kasvaa ja kasvaa :D Mä taidan arvata mitä tuolla sun Vuikan kassissa on;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pahoittelen, että näitä kuvia tulee nyt jatkuvasti :D Luulen, että arvaat oikein :) Hei mulla on jo kova ikävä sinun blogia!

   Poista
 5. Onpas kauniita kuvia! Monacoon haluan vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! :) Harmi tosiaan kun paikka oli niin aidattu ettei siitä saanut ihan oikeaa kuvaa :(

   Poista
 6. Oi että näitä kuvia!:) Matkakuume nousee täällä entisestään, mutta onneksi oma Sveitsin matkani lähestyy lähestymistään!;) Ja mitäköhän kivaa tuolla LV:n kassissa on..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että matka lähenee! :) Matka kyllä aina piristää kummasti :)

   Poista