tiistai 1. elokuuta 2023

Parasta elokuussa



Kesäloma. Ihanaa, että on vielä pari viikkoa kesälomaa näköpiirissä, kun kuun puolivälissä pääsen lomailemaan. Huomasin ettei alkukesän kahden viikon loma riittänyt palautumiseen ja olen ollut aika poikki koko kesän, joka tosin osittain johtuu jatkuvasta menemisestä sinne ja tänne. Tätä loman pätkää en siis buukkaa täyteen, vaan jätän aikaa myös olemiselle. 

Tallinnan päiväreissu. Minua ei tosiaan kiinnosta yhtään ulkomaanmatkailu keskellä kauneinta Suomen kesää, mutta päiväreissu Tallinnaan kuuluu joka kesään. Olemmekin siskon kanssa menossa piipahtamaan Tallinnassa tänään. Itse asiassa tämä onkin toinen reissuni naapuriin tälle kesälle, sillä kävimme kaupungissa toukokuussa ystäväni kanssa. Tallinnan en kuitenkaan kyllästy ja päiväreissu on siinä mielessä kiva, että inhokkihomma pakkaaminen jää pois. 


Vihdoinkin mökille. Haaveilen joka kesä, että voisin mökkeillä enemmän, mutta aina tämä jää vain lomille. Ajatella, ettemme ole käyneet mökillä lähes kahteen kuukauteen, sillä viimeksi olimme siellä ihan kesäkuun alussa. Lomalla onkin suunnitteilla suunnata mökille useammaksi päiväksi. Mökillä ajattelin aloitella taas tauon jälkeen neuleprojekteja, ainakin villapaidan teko on mielessä.

Pakastimen täyttö marjoilla. Olen hengeltäni melkoinen mummo ja yksi lempiharrastukseni on marjastus. En malta odottaa, että pääsen mustikkametsälle mökin metsiin! Marjojen keräys on sekä järkevää taloudellisesti sekä hyvää hyötyliikuntaa. Lisäksi täytän pakkasen loppukesästä omenahillolla, sillä omenat saa näppärästi myös mökiltä. 


Auringonkukkapellot. Elokuun ihanuus on keltaisenaan loistavat auringonkukkapellot. Parasta ajella pitkin Suomen teitä ja bongailla matkan varrelta kukkapeltoja. Auringonkukkapellolla on myös kiva kuvata, joten toivottavasti lähistöltä löytyisi tänäkin vuonna kukkaloistoa. 

Paras pukeutumisaika. Elokuussa pahimmat helteet ovat usein takanapäin, vaikka on edelleen kesä ja lämmintä. Paras pukeutumisaika on mielestäni loppukesä. Hiljalleen pukeutumiseen alkaa saada vaihtelua, kun kesämekkoihin voi yhdistää nilkkurit ja hameen kaveriksi pukea vähän jo neulettakinHuomaan hyvin, että loppukesää kohden neutraalit sävyt pukeutumisessa alkavat miellyttää, kun alkukesästä innostuu enemmän väreistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti