sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Neulottua - sininen villapaita

Postaus sisältää mainoslinkkejä*


Alkusyksystä neuloin tosiaan kaksi erilaista villapaitaa, laventelin version esittelinkin aiemmin, mutta tämä sininen meinasi kokonaan unohtua.  Kun laventeli neule oli ylhäältä alas neulottu,  on tämä sininen sen sijaan alhaalta ylös tehty, omaa ohjettani sinnepäin tehden. Yksikään neuleeni ei ole tasan saman kokoinen, vähintään hihan silmukoissa on eroavaisuuksia. Tämän puseron aloitin 180 silmukalla ja hihan resoreissa on ohjeesta poiketen 48 silmukkaa (eikä resoreita ole neulottu kiertäen oikein kuten ohjeessa). Omaa silmääni miellyttää ehkä hitusen enemmän nämä alhaalta ylös neulotut puserot, joissa on laskettu hiha, mutta raglan neule on mielestäni helpompi tehdä. Molempi parempi ja varmasti neulon jatkossa villapaitoja kummallakin tavalla. 
 
En yleisesti pidä sinisestä väristä, varsinkin tumma navysininen on ehdoton ei, mikä on sinänsä hassua, sillä vaikka blogin alkuaikoina kymmenen vuotta takaperin kyseinen oli ihan lempivärini. Tämän neuleen siniset langat ostin jo kesäkuun alussa ja vähän itsekin ihmettelin, että valitsin sinistä. Neulomaan tosin aloin vasta kuukausien päästä kesän loputtua. Kun vaatekaappini varsinkin syysaikaan on melko väritön, on kiva että löytyy muutama väriläiskä. Itse neulotut vaatteet ja asusteet ovat myös kivan rouheita. Tähän puseroon tein kaveriksi myös saman värisen pipon, kun minulta jäi sen verran paitaan varattua lankaa jäljelle. Villapaidan lankamenekki oli viisi kerää *Drops Alpaca sävy 9021 ja neljä kerää *Drops Kid-silk sävy 07 yhdessä neulottuna koon 5 puikoilla. Kyseiset langat ovat minusta hinta-laadultaan erinomaisia ja värivaihtoehtojakin löytyy paljon. 

Huomaa hyvin, miten minulle on muodostunut selkeä oma tyyli neulomisessa tässä parin vuoden aikana, mitä olen neulomista harrastanut. Tykkään sekoitella usein juurikin kahta eri lankaa toisiinsa, pidän yksinkertaisista malleista, eikä tarvitse liikaa kikkailla kuvioilla tai pinnan tekstuureilla, sillä pörröinen lanka on itsessään tarpeeksi näyttävä. Ainut huono puoli oma neulomissa vaatteissa on, että ne vievät äärettömästi tilaa vaatekaapista, heheh. 

2 kommenttia:

 1. Tykkään sun blogista niin paljon! Tässä on sitä samaa hyvää tunnelmaa kuten blogien kultakaudella konsanaan. Niitä aikoja on kyllä ikävä – nykyään niin harva päivittää blogia säännöllisesti ja moni on lopettanut kokonaan.

  Asujen lisäksi neulomisjutut inspiroi! Olen itse melko arka soveltamaan ja muuntelemaan ohjeita saati keksimään niitä päästä. Sen sijaan olen jumahtanut muutamaan hyväksi havaittuun villapaitaohjeeseen ja pariin suosikkilankaan. Sandnes Garnin Borstet alpakkaan en varmaan kyllästy koskaan... Pitäisi kyllä välillä uskaltaa jotakin muutakin. Yhtä upeaa patenttineuletta aloitin, mutta ohje oli tosi vaikeaselkoinen ja tuli heti alkupuolella sellainen muuri vastaan, että oli pakko jättää työ puikoille odottelemaan ja tehdä jotain kivaa ja tuttua välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista, kiva kun käytit aikaasi! <3

   Olen niin samaa mieltä, kaipaan blogeja ja sitä alkuaikaa. Harrastelijat ovat lopettaneet kokonaan ja ammattilaiset siirtyneet instagramiin. Blogeisssa on minusta jotenkin rauhallisempi tunnelma kuin instassa, jota en itse ainakaan ehdi tai halua jatkuvasti tuijottaa, jolloin julkaisut menevät ohi :/ Mutta blogin teko vie äärettömästi aikaa, joten ymmärrän hyvin että blogit ovat lähes kuolleet sukupuuttoon :(

   Kiva kuulla että neulejutut kiinnostaa :) Mun neuleet on niin yksinkeraisia ettei voi kyllä epäonnistua, esim. tuota patenttineulosta en ole opetellut ainakaan vielä... saatan aloittaa ohjeen mukaan, mutta jotenkin se menee soveltamiseen :D Tuo lanka vaikuttaa hyvältä, täytyykin katsoa kun kivijalkalankakauppaan suuntaan :)

   Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista