tiistai 20. syyskuuta 2022

Neulottua - laventeli villapaita

Postaus sisältää mainoslinkkejä*
Kesäkuumalla ei tehnyt tippaakaan mieli ottaa neulepuikkoja esiin, saati että harrastukselle olisi ollut edes aikaa. Syksyn saapuessa alkoi neulomien taas innostaa ja olen totaalisen koukussa tähän harrastukseen. Olen istunut iltoja lasitetulla parvekkeella rikospodcasteja kuunnellen ja neuloen tunteja. Myöskin mökillä oli ihanaa neuloa ulkona linnunlaulua ja muita luonnon ääniä kuunnellen, tosinaan nautin ihan hiljaisuudesta. Rikospodcastit ovat kuitenkin super mielenkiintoista kuunneltavaa. Kaikki lähti siitä, kun aloimme katsoa Only murders in the building -sarjaa, jonka juoni perustuu rikospodcastiin, sillä kerrostalon sisällä alkaa tapahtua. Tästä inspiroituneena etsin podcasteja kuunneltavaksi, olen kuunnellut läpi Murha Pohjolassa ja nyt menossa suosittu Jäljillä.

Viime viikkoina on valmistunut tosiaan kaksi eri villapaitaa, jotka päätin esitellä omissa postauksissaan. Muutenkin pyrin postailemaan neuletöitä syksyn ja talven aikana, aloittaen neulottua -postaus sarjan. Paidassa on aina melkoinen työ, mutta yllättävän nopeasti tällainen valmistuu. Silti en ikimaailmassa tekisi puseroa muille kuin itselleni, sillä aikaa se tosiaan vie. On ihanaa pukea päälleen jotain omatekemää, eikä kenelläkään muulla ole samanlaista vaatetta. Viilenevien kelien varalle haaveissani oli laventelin värinen oversize -neule tosi muhkein hihoin, poolokauluksella, eikä liian paksu neulos. Eilen muuten kierrellessäni pitkästä aikaa Helsingissä kaupoilla, huomasin että laventelin lilaa oli taas vahvasti kauppojen valikoimissa. Laventeli palaa trendeihin säännöllisin väliajoin, mutta oma lempivärini se on ollut ihan lapsesta asti. Tämä neule on kiva yhdistää vaikka nahkahousujen tai valkoisen neulehameen kanssa. 

Kuvan neule on tehty löyhästi rknits Sisko -ohjeen mukaan. Muokkasin valmista ohjetta  jonkun verran, neuloin ohjetta pienemmillä puikoilla, vartalon koolla 5 ja resorit 4,5, lisäsin  kerroksia ja aloitin kauluksen ohjetta pienemmillä silmukoilla, sillä muuten siitä olisi tullut tosi löysä. Raglan neule aloitetaan kauluksesta ja neulotaan siis ylhäältä alas, hyvä puoli on vähäiset saumat ja todella helppo tehdä, kun vain ensin ymmärtää raglan lisäysten teon. Koko pusero neulotaan käytännössä yhtenä kappaleena, hihoja lukuun ottamatta. Sanoisin että todella helppo ihan ensimmäiseksi villapaidaksikin. 

Parasta neulomisessa onkin, ettei ohjeita tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, vaan pystyy soveltamaan oman maun mukaisesti. Lankoina tähän käytin kahta lankaa yhdessä neulottuna, tällaiset combot ovat heti neulomisen aloittaessani olleet lempiyhdistelmiä, sillä pinnasta tulee mielenkiintoinen. Puseroon kului vajaa viisi kerää *Drops Kid-silk sävyssä 09 sekä vajaa kuusi kerää *Drops Alpaca sävyssä 4010. Kannattaa aina mieluummin varata liikaa lankaa, sillä on todella ärsyttävää, mikäli se loppuu kesken työn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti