lauantai 17. syyskuuta 2022

Vielä auringonkukkakuvia ja viimeinen mökkireissu
Alkuviikolla oli aika hyvästellä mökkikausi, vietimme siellä vielä kolme päivää, kun sattui ihanasti vapaapäivät peräkkäin. Pääsimme lähtemään sunnuntaina ja kotiin palasimme tiistai-iltana. Luultavasti syksyn ja talven aikana tulee käytyä mökillä, mutta ihan päiväreissulla. Nautin vielä siitä, että pystyi olla koko päivän ulkona, saunoa puusaunassa, olla hiljaisuudesta, grillata ja tehdä muitakin vain mökkijuttuja. Maalla näkee hyvin vuodenaikojen vaihtelun, ruska oli jo pitkällä, mitä en kaupungissa ollut edes huomannut. Pyöräilin hiljaisella maalaistiellä ja ihmettelin puiden värikkäitä lehtiä. Vielä löytyi viimeiset auringonkukat pellolta, nappasin muutaman mukaan mökille. Yöt olivat tosi kylmiä, vaikka päivällä neuloin vielä ulkona toppi päällä auringossa. Lähtiessä toin kaikki pyykit kotiin ja keräsin omenapuun lähes tyhjäksi.

Iltaisin kotona on käynyt kova tehdas, kun pilkoin, raastoin, keitin ja leivoin. Pakastin on täytetty mustikoilla, puolukoilla ja omenahillolla. Vielä pitäisi keksiä mitä lopuista ompuista tekisin. Toimme niitä kotiin tosiaan kilokaupalla, hillon lisäksi on valmistunut omena bread, edelleen omppuja on hurja määrä jäljellä. Ne ovat sellaisenaan aika kirpeitä, joten pelkästään ei tule syötyä. Hilloa olen syönyt aamupalalla rahkan kanssa, voi olla että jossain vaiheessa se alkaa tulla korvista ulos.

Täällä ruudun takana on käynnissä myös pahimman luokan neuloosi, jolloin ruutuaikani on minimalistinen. Sain jo toisen villapaidan valmiiksi, niissä on aina melkoinen rutistus ja nyt ajattelin neuloa vain pieniä juttuja hetken. Ensi viikolla suunnittelin piipahtavani ihan kivijalkalankakaupoilla ostamassa lankoja seuraaviin töihin.  On niin ihanaa fiilistellä eri värejä ja materiaaleja paikan päällä. Juuri nyt mielessäni ovat värikkäät pipot, lila ja oranssi ainakin ovat listallani.

Menevän kesän jälkeen täällä on siis alkanut tavallinen arki. Lehdet ovat pinossa lukemattomina, monta sarjaa katsomatta, lenkkeily pitäisi aloittaa kunnolla ja alkaa taas kokata enemmän kotona. Onneksi on koko syksy aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti