torstai 23. kesäkuuta 2022

Kesäsuunnitelmia


Piknik meren äärellä. Löysin muutama vuosi takaperin täydellisen piknik paikan meren ääreltä, löytyy kivipöytä ja tuolit kera maiseman. Piknikille menossa on aina pientä järjestelyä eväiden myötä, jotka täytyy tietysti raahata kylmälaukussa paikan päälle, mutta homma on sen arvoista. Ihana istua meren äärellä ohi kulkevia veneilijöitä katsellen ja kesäisistä eväistä nauttien. Olen muuten pari vuotta sitten koonnut piknik eväsvinkkejä postaukseen, joka löytyy täältä.


Tallinnan päiväreissu ystävän kanssa. Aivan absurdia etten ole käynyt Tallinnassa yli kahteen vuoteen (saati missään muuallakaan reissussa), joten todella innoissani odotan yhteen lempikaupungeistani pääsyä. Saatiin pitkäaikaisimman ystäväni kanssa sovittua molemmille sopiva ajankohta heti heinäkuun alkuun, jolloin suuntaamme päiväreissulle naapuriin. Ehkäpä loppukesästä voisi onnistua vielä parin yön hotellivisiittikin Tallinnaan, saa nähdä. Muutoin en nyt kesällä pidemmälle ulkomaille haikaile. 

Päivä Porvoossa siskon kanssa. Meille on isosiskon kanssa muodostunut tavaksi tehdä joku yhteinen kesäreissu. Viimeiset vuodet olemme käyneet Porvoossa, minne ajattelimme suunnistaa myös tänä kesänä. Siskokin tykkää pikkuputiikeista ja vanhoista puutaloista, joten Porvoo on meille loistava kohde. Käyn muutenkin kaupungissa useammat kerrat kesässä, mutten koskaan kyllästy siihen. 


Lähisaareen syömään. Viime vuosina on tullut käytyä jossain asuinkaupungin saarista ja sama on ehdottomasti toteutettava myös tänä kesänä. Muutamaan eri saareen pääsee näppärästi venekuljetuksella, joten täytyy ehdottomasti hyödyntää tätä mahdollisuutta. Varsinkin läheinen Varissaari olisi ihana ja nopeakin kohde helteisenä päivänä. Saaressa olen usein käynyt erään ystäväni kanssa, joten täytyykin kysellä hänen kesäsuunnitelmiaan. 


Road trippejä lähikaupunkeihin. Suomen sisällä tulee ajeltua paljon (siis istuttua kyydissä) ja minusta on parasta katsella upeaa luontoa mennessä. Miehen kanssa ajelemmekin paljon varsinkin lähikaupungeissa, jota onkin ehditty tänäkin kesänä jo jonkun verran harrastaa, mutta vielä on monta road trippiä suunnitteilla. Haaveissa olisi kesän aikana myös vierailla kotipaikkakunnallani.

Mökkeily.  Mökillä käynti kuuluu tietysti olennaisesti kesän viettoon ja ihana kun perhepiirissä on mökki, minne pääsee lomailemaan. Viime kesänä emme ehtineet mökille lähimainkaan tarpeeksi, eikä tänä kesänä olla käyty kuin kerran. Vaikka mökki on vain tunnin ajomatkan päässä, olisi ihana ehtiä olla myös yötä, joten pikaiset päiväreissut sinne ovat jääneet. Mökkipuuhiin kuuluu olennaisesti marjojen keräys, ja pakastin onkin syöty täysin tyhjäksi, joten täytyy ahkeroida loppukesästä. 


Elokuun kesäloma. Pidin tosiaan nyt kesäkuun alussa pari viikkoa lomaa, mutta onneksi toinen lomanpätkä siintää elokuussa. Kiva kun on vielä jotain mitä odottaa ja on helpottavaa tietää, että kesäjuttuja ehtii vielä elokuussakin. Elokuussa on minusta loistava aika lomailla, pahimmat helteet ovat toivottavasti takana ja auringonkukat kukkivat. 

2 kommenttia:

  1. Upeita kukkakuvia! -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Voin vakuutta, että kukkakuvat eivät jääneet tähän :D

      Poista