maanantai 27. kesäkuuta 2022

Kaupunkijuhannus


Meille on avomiehen kanssa muodostunut jo oikeastaan tavaksi viettää juhannus kaupungissa. Meidän ei ole mikään pakko mennä juuri juhannuksena mökille, vaikka se onkin varmasti se yleisin keskikesän viettotapa. Mökillä käymme sitten muina aikoina, eikä kaupunkijuhannus ole yhtään hullumpi. Parasta oli kolmen päivän vapaat! Kukkaseppeleitä, kokkoja tai uimapukuja ei siis juhannukseen kuulunut, mutta kaikkea muuta kivaa kyllä. 


Juhannuksena alppiruusut kukkivat ja alkaakin olla viimeiset hetket ihailla niitä. Ihana kun asumme aivan puiston lähistöllä, joten kukintaa on päässyt ihastelemaan useamman kerran. Puistossa kävely on yksi parhaista juhannuksen viettotavoista. Olimmekin suuntaamassa piknikille ja reitti kulki puiston läpi mennen tullen. 


Kesäsuunnitelmia listalleni olikin rustattu piknik meren äärellä ja se olikin loistava toteuttaa juhannus perjantaina. Vähän syrjäinen merenpoukama on loistava lokaatio, sinne harvoin eksyy muita, kiva kun eväät saa katettua pöytään. Sää todellakin suosi, eikä tänä vuonna ollut sitä perinteistä keskikesän keliä (+6 astetta ja vettä). Pakkasimme pienet eväät kylmälaukkuun (sain sopivasti viikkoa aiemmin syntymäpäivälahjaksi uuden kylmälaukun edellisen parhaat päivänsä nähneen tilalle) ja kävelimme pienen matkan kohteeseen. Eväinä oli tällä kertaa perunapiirakat minulle tuorejuustolla lohella ja miehelle leikkeleen kera, linssisipsejä, marjaleivokset, kirsikoita ja muutamia eri juomia. Suurta panostusta ei piknik vaadi, eikä kannata pakata liikaa eväitä mukaan, sillä niitä on rasittavaa kantaa takaisin päin. Piknikiltä olisimme suunnanneet meren äärelle jäätelökioskille, mutta se oli jo kiinni, joten suunta vei terassille. Muutama muukin oli juhannuksena liikkeellä, eikä istumapaikkoja meinannut löytyä. 


Oma parveke on myös niin paras kesäaikaan! Join aamukahvit siellä ja söimme dinnerit tietysti ulkona. Otin vähän aurinkoa ja hoidin kukkia. Ette usko mikä eläinten vilinä takapihalla myös käy, milloin siili, jänikset ja erilaiset linnut näyttäytyvät, eläinten menoa on hauska seurata. Vaikka asumme keskustassa on takapiha ihanan vehreä. Juhannukseen kuuluu ehdottomasti grillimakkara, joten ne hoituivat Airfryerillä. Melkein kuin mökillä oli, kun söin makkaraa parvekkeella kukkien keskellä.


Kaksi vapaapäivää asuinkaupungissa riitti, joten sunnuntaina päätin vaihtaa maisemaa ja piipahtaa Helsingissä alennusmyynneillä. Jännä nähdä millainen pääkaupunki oli juhannus sunnuntaina. Täytyy sanoa, että todellakin yllätyin. Odotin lähes autiota keskustaa, mutta tilanne olikin aivan toisin - minun lisäkseni muutama muukin oli lähtenyt alennusmyynneille tai muuten vain keskustaan viettämään päivää.   Suuntasin heti Stockmannin Reloven auettua sinne aamiaiselle tai lounaalle. Ihana kun sain napattua ikkunapaikan. Söin rauhassa samalla ikkunasta kaupungin menoa silmäillen. Vatsa täynnä suuntasin ostoksille ja tein ihan superhyviä löytöjä! Kävin muutamat lempiliikkeeni läpi, tämä onkin shoppailu tyylini, en missään nimessä kierrä läpi jokaista keskustan putiikkia. Aleissa ei kannata villiintyä ja antaa hintojen sokaista, mutta tunnustettava että nyt mukaan lähti yhtä jos toista, joille kyllä tiedän kaikille tulevan käyttöä. Päätin etten hanki enää varsinaisia kesähepeneitä ja nämä sopivatkin hyvin viileämpiin päiviin ja loppukesään/syksyyn. Hikikarpalot otsalla sovittelin vaatteita, huh mikä helle.Ostokset tehtyäni jäi hyvin aikaa kävellä ulkona, joten otin ilon irti kesä Hesasta. Kävelin pitkin helteisiä katuja, yritin viilentyä jäätelöllä (tiesittekö että Tervasaaren edustalta löytyy nykyään Helsingin jäätelötehtaan kioski), ihailin veneitä ja rakennuksia Katajanokalla. Olisin viihtynyt ulkona pidempäänkin, mutta kuuden maissa oli suunnattava bussiin ja kohti kotia. Ehdottomasti oli hyvä idea viettää juhannus kaupungissa!


4 kommenttia:

 1. Ihana kaupunkijuhannus ja päätös ottaa itselle rauhallinen kiertely alennusmyynneissä! Me oltiin perinteisesti mökillä, mutta 1v lapset toivat lisämausteen että ei mennyt tänä vuonna levon tai unen kannalta vaikka mukavaa olikin :)
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunkijuhannus kyllä meillä toimii :) Oli kiva myös ehtiä aleihin, kun en sattunut olemaan itse sunnuntaina töissä. Lasten kanssa varmasti eriaista, mutta kivaa :)

   Mukavaa viikon jatkoa! :)

   Poista
 2. Juhannuksenne näyttää ihanalle - rauhalliselle ja olleen täynnä herkkuja ja kivaa tekemistä! Reloven aamupalat on ihan parhaita, kävin itsekin tänään sattumoisin Töölössä sellaisen ystävän kanssa syömässä. -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mökille tosiaan muina aikoina. Relove on kyllä ihana <3 Mutta myytävien tuotteiden kirppishinnat ihan jäätäviä! Toisaalta ymmärrän kyllä, kun myös pöytävuokrat ihan eri luokkaa kuin täälläpäin kirppiksillä. Katsoin nytkin muutamia juttuja, mutta hinnat jätti ostamatta :/

   Poista