maanantai 13. kesäkuuta 2022

10 x hellemekko asuVihdoin tuntuu, että kesä on kunnolla rantautunut tänne Suomen kamarallekin, sillä viime päivinä lämpömittari on kivunnut yli pariin kymppiin. Lämpöasteiden nousu tuottaa aina pientä päänvaivaa pukeutumisen kanssa. Päätinkin katsella vähän vanhoja kesäasujani ja koota muutamat tähän postaukseen. Näin ei varmaan saisi sanoa, mutten oikein pidä helteestä. Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan kesää ja lämmintä tiettyyn pisteeseen asti, mutta kun mittari lähentelee kolmeakymppiä alkaa olla ongelmia. Vielä ei niin korkeisiin lukemiin olla menty, mutta eiköhän tänä kesänkin kuumia päiviä tule. 

Muutaman hyväksi todetun kikan olen ymmärtänyt helteellä pukeutumiseen. Ensinnäkin luonnonkuidut - puuvilla ja viskoosi toimivat omassa käytössäni parhaiten. Tekokuidut on hyvä jättää kaappiin kuumilla keleillä, varsinkin polyesteri on ehdoton ei kuumalla. Helpoin vaate kesällä on tietysti mekko, joita käytänkin päivittäin, toimivat myös viileämmällä kerrostamalla. Kauneimmat kesämekot ovat mielestäni valkoisia, mutta kun mietitään käytännöllisyyttä, ovat kuviolliset mekot omiaan, printissä ei heti näy jos vaikka jäätelöä tippuu rinnuksille. Parhaita ovat löysän malliset mekot, hihat ovat myös ehdottomat, sillä hihattomissa en tunne oloani kotoisaksi. Mekkoihin sitten saa helposti vaihtelua eri asusteilla, sandaalit ja korikassit ovat tietysti omiaan kesällä. Korikasseista täytyykin ottaa nyt ilo irti, sillä niiden käyttöaika jää sen verran lyhyeksi vuoden aikana. 

2 kommenttia:

 1. I totally agree – hellekelit on ihan yliarvostettuja! Yritän jo ennakoida kuumempia säitä, joten mun vaatekaapissa olisi tilaa kesämekolle jos toisellekin. On vaan osoittautunut lähes mahdottomaksi löytää kivoja yksilöitä, jotka ois klassisen mallisia, luonnonkuitua, kivaa kuosia ja maxi- tai midimittaa. Mulle ei sovi kylmät pastellit tai kirkkaat sävyt yhtään – ja juuri niitä kaupat on kesäisin pullollaan.

  Onko mitään vinkkejä mistä voisi tärpätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuulla että joku muukin on samaa mieltä, aina kun saa kuulla vaan sitä helteen hehkustusta :D Tietysti kesällä kuuluu olla lämmin, mutta joku raja! Tykkäisin varmasti helteestä, jos voisin ne kuumimmat ajat vain makoilla mökillä, heheh.

   Totta muuten, ettei murrettuja sävyjä hirveästi kesällä näy.. Mekot yleisesti itse hankin itse &Other Storiesilta. Mutta hei tsekkaa Faithfull the brand ja Marimekko :)

   Poista