maanantai 31. toukokuuta 2021

Sunnuntai Porvoossa


Meille on muodostunut siskon kanssa jo perinteeksi tehdä joka kesä reissu johonkin lähikaupunkiin, viime vuosina se on ollut Porvoo. Aloimme suunnittelemaan molemmille sopivaa päivää, mutta työvuorojen ja muiden menojen takia asia tuntui venyvän niin pitkälle kesään, että päätettiinkin melko spontaanisti perjantai-iltana, että tehdäänkin päiväreissu Porvooseen heti sunnuntaina. Molemmilla sattui sopivasti vapaapäivät ja säätiedotuskin lupasi pelkkää aurinkoa. Porvoossa olikin ihan täydellinen sää, aurinko paistoi ja oli lämmin, muttei vielä liian helteistä, joten oli todella miellyttävää kävellä vanhassakaupungissa.



Kävimme viimeksi yhdessä Porvoossa joulun alla, ja tuolloin emme päässeet haluamaamme ravintolaan, vanhankaupungin ytimessä sijaitsevaan Gabrieliin, sillä sinne otettiin asiakkaita vain varauksilla. Tällä kertaa päätin ottaa varman päälle ja soitin ravintolaan etukäteen varmistaakseni aukiolon, lisäksi varasin meille samalla pöydän. Toivoin ikkunapöytää ja ilokseni sen myös saimme. Ravintolassa vaihtuvat listat melko tiheästi, joten taas oli tullut aivan uusia pizzoja. Itse valitsin kylmäsavulohta sisältävän version ja sisko kanaa, juomaksi molemmat otimme karpalosoodaa. Taas kerran aivan älyttömän hyvää!



Kiertelimme kaikessa rauhassa auki olleet vanhankaupungin putiikit. Sunnuntaina näin toukokuussa eivät ihan kaikki liikkeet olleet tosiaan auki, mutta suurinosa kylläkin. Mukaan tarttui muutama pikkujuttu sekä tietysti herkkuja Brunbergiltä. Oli tosi hyvä aika käydä Porvoossa, sillä oli vielä sopivan väljää, mitä pidemmälle kesää mennään lisääntyy tietysti myös muiden turistien määrä.


Aivan ehdoton on Vanhan porvooon jäätelö, joten pysähdyttiin tietysti kioskille. Istuttiin rauhassa syömässä jäätelöitä auringossa. Onneksi tätä herkkua saa muuten myös asuinkaupungista, niin ei tarvitse aina lähteä jätskille Porvooseen asti. 




Kun olimme viihtyneet Porvoossa useamman tunnin muhkulakivikaduilla kävellen, pikkuputiikkeja kierrellen, pastellitaloja ihaillen ja joella kesäpäivästä nauttien, päätimme vielä käydä juomassa kupit kahvia supersympaattisessa Kahvila Helmessä.  Vitriini olisi ollut täynnä mitä houkuttelevampia kakkuja ja muita herkkuja, mutta mahat olivat sen verran täynnä, että ne täytyi jättää seuraavaan kertaan. Kahvilan sisäpiha on todella viihtyisä kukkineen, joten siellä olisi voinut istua pidemmänkin aikaa. Porvoo on ehdottomasti yksi kivoin kohde kesällä, joten että uskon sinne tulee vielä mentyä useammankin kerran kesän aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti