keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Parvekkeella


Juuri postailinkin parvekkeen päivityksestä kevätkuntoon ja homma menikin samantien toteutukseen. Viimeisen viikon aikana on siivottu parveke talven jäljiltä, käyty useammat kerrat puutarhamyymälässä hakemassa niin mattoa, ruukkuja kuin itse kukkia. Nappasin matkan varrella puhelimella muutaman kuvan, jotta näette lopputuloksen täällä blogin puolella myös. Täytyy mainita, että ilman viime vuoden hiljaista poikkeuskevättä tuskin olisin näin paljon parvekkeen kukkatarhasta innostunut, mutta nyt uskon tästä tulevan jokakeväinen tapa. Meillä on tosiaan lasitettu parveke, joten uskalsin laittaa kukat jo, vaikka ulkona onkin vielä aika viileää. Aloitin istuttamalla yrtit ja kääpiöauringonkukan ruukkuihin. Ainakin viime kesänä yrtit kasvoivat ihan hyvin, joten pidetään peukut pystyssä, että noista jotain tulisi. Hankin myös uusia ruukkuja, sillä kaipasin vähän vaihtelua ja lisäksi nyt on enemmän kukkia muutenkin. Terrakotta -ruukut ja pyöreä juutimatto ovat Tokmannilta, kuviolliset ruukut ostin Boppiksesta (pienin minulta löytyi jo kotoa, joten ilahduin kun löysin samaa sarjaa vielä kolmessa koossa). Kultaiset puutarhavälineet sekä kannu ovat vuoden takaa Arketilta, mutta samoja löytyy edelleen myynnistä. En löytänyt tarpeeksi kivoja yrttimerkkejä valmiina, joten ne askartelin itse. Niiden teko oli superhelppoa ja tarvitaan vain Dymo-tarrakirjoitin sekä puutikkuja (molemmat tilasin Kärkkäiseltä). Pieni hylly sen sijaan on viime vuonna lahjaksi saatu, mutta se on alunperin Lidlistä peräisin.  
Itse kukat ostin niin Tokmannin puutarhamyymälästä kuin läheisestä kivijalkakukkakaupasta, jossa on aina niin hyvä palvelu. Sain kaikille ostamilleni kasveille hoito-ohjeet, mutta kotiin tullessa en muistanut enää mitä piti kastella paljon ja mitä vähän. Joten päätin tehdä nimikyltit yrttien lisäksi myös kukille, että voin myöhemmin etsiä ohjeita kukkien hoitoon. Kukissa halusin pitäytyä vain muutamassa sävyssä, joten valkoista ja lilaa tällä kertaa. Laventeli on aivan ehdoton, sillä sen tuoksu on hurmaava. Mietin mahtuisiko mukaan vielä yksi hempeän vaaleanpunainen kukka...


Parvekkeelle halusin sellaisen tunnelman kuin olisi kesämökillä. Pöytä ja tuolit ovat olleet meillä vuosikaudet, mutta hankin Marimekolta vahakankaisen pöytäliinan tuomaan uutta ilmettä. Leikkasin kankaan vielä pöydän malliin sopivaksi pyöreäksi. Lisäksi ajattelin vahaliinan toimivan kätevästi parvekkeella, kun sen kanssa ei tarvitse pahemmin varoa. En muuten löytänyt parvekekäyttöön sopivia lasinalusia, ja halusin suojata liinaa esimerkiksi kahvitahroilta, joten keksin ostaa pieniä ruukunalusia, ne ovatkin käytössä osoittautuneet tosi käteväksi tuohon tilaan.  Lasitettu parveke on kyllä ihan mainio, kun on tavallaan yksi huone lisää. Keväästä pitkälle syksyyn minulla onkin tapana syödä lounasta ja juoda kahvit usein "ulkona".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti