perjantai 4. kesäkuuta 2021

Alkukesän suunnitelmia


Kesäloma. Yleensä olen jakanut kesälomat osiin, kuten myös tänä vuonna. Tosin aiemmin säästin lomat aina ulkomaanmatkoihin ja lomailinkin useimmiten loma-aikojen ulkopuolella. Ensimmäinen lomaviikkoni alkaa viikon päästä, jota kyllä jo odotan. Lomalla parasta on, että tietää saavansa olla 100% poissa töistä. Loput lomat pidän sitten myöhemmin loppukesästä.

Paljon mökkeilyä. Viime kesänä olimme enemmän mökillä kuin aiempina kesinä yhteensä ja innolla odotan tästäkin hyvää mökkikesää. Odotan niin, että pääsee keräämään luonnonkukkakimppuja, puusaunaan, pyöräilemään pitkin maalaisteitä, lukemaan lehtiä aurinkoon, jättää somenkäyttö minimiin, syömään grilliruokaa ja vain olemaan ilman jatkuvaa kiirettä.

Matkailua Suomen sisällä. Ulkomaanmatkat eivät tule minusta vielä hetkeen kysymykseenkään, mutten kyllä muutenkaan haikaile reissuun kesäaikaan. Jo läheltä löytyy ihania kohteita, vaikka päiväreissuiksi. Porvoo, Loviisa, Helsinki ja Lappeenranta nyt ovat ainakin ihan pakollisia joka kesä. Ehdimmekin jo tehdä siskon kanssa perinteisen kesäreissun Porvooseen, mutta luulen että sinne tulee mentyä vielä uudemmakin kerran kesän aikana.


Parvekesynttärit. Kesäkuussa täytän vuosia, vaikkei sen enempää syntymäpäiviä ole tullut juhlittua enää vuosiin, niin kahvit tietysti keitän lähellä asuville miehen vanhemmille, oma sukuni kun tosiaan asuu muualla. Meille onkin tullut pieni tapa viettää parvekesynttärit, jolloin tarjoan jotain suolaista ja makeaa. 

Piknik meren äärellä. Viime kesänä pakkasimme eväät kylmälaukkuun ja suuntasimme piknikille meren äärelle. Tällaisia juttuja ei tule useinkaan jostain kumman syystä tehtyä, vaikka kodin lähistöltä löytyy niin ihania kohteita. Nyt kesäkuussa on siis ehdottomasti toistettava tämä. Täytyy katsoa läpi postaukseni vuoden takaa, jos saisin jotain vinkkejä eväiden suhteen.

Kaupunkijuhannus. Me olemme jo useamman vuoden viettäneet juhannusta kaupungissa, mikä on oikeastaan aika virkistävää. Olen myös useimmiten ollut juhannussunnuntain töissä, kuten tälläkin kertaa. Makkarat voi grillata airfryerissä, usein alppiruusut kukkivat juhannuksen aikaan kaunimmillaan läheisessä puistossa, jäätelökioskit ovat auki ja muutenkin on ihana ihan vain hengähtää ja viettää aikaa omalla parvekkeella. Voi olla että teemme päiväreissun johonkin lähikaupunkiin, mikä on usein kuulunut juhannuksen viettoomme.


Tapaaminen vanhojen ystävien kanssa. Olemme jo sopineet, että näemme parin yläasteaikaisen kaverini kanssa porukalla illanvieton muodossa. Kokoonnumme kotipaikkakunnallemme, kuten ennenvanhaan. Ehkä otamme pussiviinit puistoon ja siitä terassille. Tätä odotan superinnolla! Viime kesänä terassikierros maalla oli yksi kesän hauskimmista päivistä.

Lounasta ja kahvittelua ulkona. Haluan ottaa ilon irti kesäpäivistä lounastamalla niin usein ulkona kuin mahdollista. Pitkinä työpäivinä on virskistävää suunnata läheisen ravintolan ulkoterassille lounaalle tai ottaa vaikka salaatti mukaan ja suunata lähipuistoon. 

Lähisaareen. Täällä asuinkaupungissa on monta saarta, jonne olisi mahdollista mennä, mutta hävettävän usein niissä tulee vierailtua. Viime kesänä kävimme ystäväni kanssa läheisessä saaressa syömässä, jonne pääsee tuurilla nopeasti. Samalainen kesäpäivänvietto olisi ihana toteuttaa myös tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti