maanantai 20. tammikuuta 2020

Vapaapäivä puhelimen kamerasta


Minun on pitänyt monesti tehdä kunnon vintage -putiikkikierros Helsingissä, mutta joko olen ollut paikalla vääränä päivänä ja liikkeet ovat olleet kiinni tai en ole vain muiden kohteiden lomassa ehtinyt joka paikkaan. Päätin jo melkein kuukautta ennen vihdoin toteuttaa tämän, joten viime perjantaina olikin vihdoin aika. Tein kotoa taustatutkimusta liikkeistä ja suunnittelin kävelyreitin etukäteen. Lähinnä minua kiinnosti puodit, joista voisi tehdä löytöjä laukkujen saralla, joten etsin liikkeet sillä perustein. Ajattelin että olisi hauska jakaa teillekin vähän tällainen vapaapäivä kanssani tyyppinen postaus, joten nappasin mennessäni puhelimella kuvia.


Ensimmäinen kohteeni oli EilaNor (Fredrikinkatu 41)mutta saavuttuani paikalle löysin vain lähes tyhjän myymälän, muutamia yksinäisiä henkareita vain roikkui rekeillä. Tietääkö joku putiikin kohtalosta paremmin? Onneksi seuraavat kohteet sijaitsivat samalla kadulla, joten jatkoin vain Fredrikinkatua eteenpäin Relovelle asti (Fredrikinkatu 25). Relove on ennestään tuttu ja siellä on tullut pyörähdettyä usein, mutta löytöjä en ole vielä onnistunut tekemään. Paikka on usein todella täynnä asiakkaita, joten rekkien tutkiminen voi olla siinä mielessä haastavaa.  Katsoinkin lähinnä vain vitriinituotteet läpi tällä kertaa. Reloveen on kiva poiketa vaikka ihan vain kahville, hyvä idea yhdistää kahvila ja second hand.


Reloven vieressä sijaitsee Amado, joka on suhteellisen pieni myymälä. Itse olin tosiaan kiinnostunut laukuista, joten lähinnä katsoin vain valikoiman niiden osalta läpi. Se onkin ihan tuuripeliä, että löytäisi etsimänsä ja myymälöissä tulisikin tietysti vierailla usein.


Tässä vaiheessa päivää oli jo lounasaika, joten suuntasin syömään läheiseen Green Hippo Caféen (Punavuorenkatu 2). Olen niin monta kertaa kävellyt paikan ohi menemättä sisään, joten tällä kertaa päätin jo kotoa, että syön siellä. Minun on usein vaikea tehdä päätöksiä mitä tilata, joten katsoin menunkin jo valmiiksi kotona ja valitsin kanabowlin, joka oli sekä että edullinen että superhyvän makuinen.


Monet varmasti tuntevat legendaarisen Ruutu-Rouvan (Fredrikinkatu 16), joka oli seuraavana listallani. Pakko tosin tunnustaa etten käynyt sisällä, sillä ikkunoista sisään katsoessa tavaraa oli niin paljon, että ahdistuin jo valmiiksi. Silmäilin siis valikoiman ikkunoista läpi. Heti naapurista löytyy SomaOma, joka oli valitettavasti poikkeuksellisesti kiinni. Parasta näissä liikkeissä onkin, että kaikki sijaitsevat aivan lähekkäin. 

  
Fredrikinkadulta 
siirryin Kauniiseen Veeran (Albertinkatu 8), joka oli ehkä lempparini näistä. Myyjä oli mukava ja täältä löytyi jo vähän sinnepäin mitä etsin, nimittäin Vintage Dioria. Harmi vain malli ei ollut ihan mitä hain, joten etsintä jatkuu. Putiikki oli kivasti järjestetty ja valikoima oli melko laaja.


Kävellessäni pitkin Helsingin katuja kiitin onneani, ettei kerrankin satanut vettä! Päivä oli kyllä taas niin harmaa kuin voi vain olla, mutta Helsinki näyttää silti nätiltä.


Seuraavaksi jatkoin matkaa Korkeavuorenkadulle, sillä siellä oli vielä yksi listallani oleva myymälä, Hepsankeikka (Korkeavuorenkatu 17). Vintage-putiikkikierros ei tällä kertaa tuottanut tulosta, mutta täytyy ehdottomasti tehdä uusi kierros lähikuukausina. Vinkatkaa jos tiedätte vielä muita vintage myymälöitä?


Korkeavuorenkadulta matka jatkui sujuvasti &Other Storiesiin. Sain joululahjaksi lahjakortin sinne, joten ajattelin käydä katsomassa loppualet läpi. Melkein vaatteet tuleekin nykyään ostettua sieltä, sillä minusta hinta-laatusuhde on hyvä ja mallit makuuni. Sovittamani punainen mekko jäi tällä kertaa kauppaan...


...mutta lähdin lopulta myymälästä ison ostokassin kanssa, pelkkää ruskeaa tietenkin. Löysin nimittäin takin ja neuleen niin hyvissä aleprosenteissa, etten voinut jättää kauppaan - lahjakortti hyvin käytetty! Sain myös inspiraation karsia taas kerran lisää vaatekaappejani, nimittäin jos jotain uutta tulee, jotain pitää myös lähteä, eli ei kuin kirppispöytää varaamaan. Lopuksi suuntasin vielä &Other Storiesilta yläkertaan Kuumaan kahville, tilasin cappucinon ja chiavanukkaan, nam! Oikein onnistunut vapaapäivä sanoisin.

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus! Mää jostain syystä tykkään tosi paljon tällaisista postauksista, joissa on puhelimella otettuja kuvia ja joissa jaetaan fiiliksiä ihan perus arkipäivästä :) Pakko hei kysyä noista &otherstories-kaupan neuleista, onko ne sun mielestä normaalia mitoitusta vai kannattaako ottaa isompi/pienempi koko kuin yleensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ihana kuulla 😊 Tiedätkö minäkin tykkään muilla eniten tän tyyppisistä postauksista, mutta silti mietin itse tätä tehdessä että onko ihan typerä postaus 😄
   Mulla on &Other Storiesilta kaikki vaatteet ihan normikokoani, eli S. Samoin mekot ja kengät vastaa minusta kokoaan. Mutta takit on aika isoa mitoitusta, tuo kuvissa näkyvä on 34 ja se on kyllä tosi reilu. Mä itse asiassa tein tänä vuonna &Other Storiesilta ihan superhyviä alelöytöjä - lenkkarit, nilkkurit, pari neuletta ja takin 😂

   Mukavaa viikkoa! 😍

   Poista