tiistai 28. tammikuuta 2020

Tallinna puhelimen kamerasta


Nykyään huomaan reissuilla kuvaavani paljon enemmän ja mieluummin puhelimen kameralla. Ennen saatoin saada jopa melkoisen stressin aikaan valokuvaamisesta lomilla, kunnes aloin napsimaan kuvat lähinnä puhelimella - ei tarvitse säätää valotuksia saati vaivalloisesti kaivaa kameraa esiin. Molempi parempi, mutta Tallinnassa tuli taas turvauduttua lähinnä puhelimen kameraan. Joten tässä pieni pintaraapaisu meidän Tallinnan viikonlopusta.


Hotelliksi valitsin taas kerran tutun ja turvallisen Virun. Hotellin sijainti on nimittäin meille aivan täydellinen ja olemme aina saaneet huoneen mitä parhaimmilla näkymillä. Minun on myös helppo lähteä yksinäni kiertämään niin Viru keskuksen kuin Rotermannin kaupat läpi.


Lähdimme heti hotelliin kirjautumisen jälkeen kiertämään vanhankaupungin läpi ja juomaan kahvit. Iloksemme koko viikonlopun säätkin suosivat muutamaa pientä sadekuuroa lukuunottamatta, aurinkoakin nähtiin kunnolla pitkästä aikaa. Tuntui että Tallinnassa päiväkin oli paljon pidempi, kun puoli viiden maissa alkoi hämärtyä.


Perjantai-iltana suuntasimme yhteen suosikki pizzeriaan, Pizzanautiin (Roseni 13), jossa muuten kävimme lähtöpäivänä toistamiseen. Lomilla ei nimittäin kaloreita lasketa.  Tilasin hyväksi todetun pizzan, joka sisältää kanaa, päärynää ja aurajuustoa. Ravintoloissa yksi tärkein ominaisuus on se, ettei pöytää tarvitse varata etukäteen ja paikka on rento. En nimittäin vapaalla halua mitään tiukkoja aikatauluja, kun arki on usein jo sellaista minuuttiaikataulua. En ollut ihan hirveästi suunnitellut ohjelmaa, mutta Kohtuotsan näköalatasanteelle (Kohtu 12) halusin, sillä yleensä kun käymme vain päiväreissulla sinne ei oikein ehdi. Lauantaina aamupalan syötyämme lähdimmekin kävelemään vanhaakaupunkia pitkin tuonne suositulle näköalapaikalle. Täältä näkee upeasti kaupungin ylle ja muutama muukin oli saapunut hyvissä ajoin paikalle. Onneksi olin pakannut mukaan pipon, sillä auringonpaisteesta huolimatta sää oli aika jäätävä ja tuulinen.


Näköalapaikalta pääsee näppärästi jatkamaan Telliskiven alueelle, joka oli meiltä vielä kokonaan käymättä, vaikka olemme vierailleet viereisellä Balti Jaama torilla (Kopli 1). Kuten sanottu, Tallinnassa on aina jotain uutta nähtävää ja alueet kehittyvät hurjaa vauhtia. Telliskiveä on Berliiniksikin verrattu, enkä ihmettele yhtään. Rouhea ja graffitein koristeltu entinen teollisuusalue, josta löytyy niin ravintoloita kuin kulttuuria. 


Meillä Telliskiven pääkohteena oli monessa paikassa kehuttu ravintola F-Hoone (Telliskivi 60a). Sopivan rento ravintola, rosoinen sisustus ja todella kohtuulliset hinnat houkuttelevat monia. Olin lukenut etukäteen ravintolan olevan aina täynnä, mutta me saimme pöydän helposti vaikka oli lauantai ja lounasaika, tosin pian saapumisemme jälkeen jokainen pöytä oli täynnä. Itse tilasin grillattua lohta ja mies burgerin, molemmat upposivat melko nopeasti parempiin suihin. Joten kyllä, ravintola oli juuri niin hyvä kuin olin lukenutkin. Telliskivessä näytti olevan useampi muukin kiinnostava ravintola, joten tänne on palattava ehdottomasti.Parasta Tallinnassa on vain kävellä pitkin vanhankaupungin kujia, piipahtaa eteen tuleviin kivijalkamyymälöihin tai kahville. Aina jotain jää seuraavaan kertaan ja nyt jäi käymättä ainakin  kahvilat Must Puudel (Müürivahe Tänav 20) ja Gelato Ladies (Uus 28-1), mutta ompahan paikkoja valmiiksi jo seuraavaankin kertaan.


Listallani oli myös kahvila Tassikoogid (Olevimägi 11), josta itse asiassa lukija vinkkasi minulle jo vuosi sitten, siitä asti on pitänyt käydä täällä. Jos herkulliset kuppikakut ja vaaleanpunainen sisustus kiinnostaa, poikkea tänne. Tallinnassa hinnat kahviloissa ja ravintoloissa ovat paljon Suomen hintoja alhaisemmat, joten kahvilla voisi käydä usemman kerran päivässäkin. 


Sunnuntaina otettiin rennosti, hotellilta kirjautumisen jälkeen veimme pienet matkatavaramme säilöön ja kuljeskelimme ilman sen suurempaa päämäärää vielä vanhassakaupungissa. Laiva lähti viideltä, joten oli vielä hyvin aikaa kierrellä kaupungilla. Minusta kaksi yötä on hyvä aika Tallinnassa, yhden yön reissulla tuntuu, että hyvä jos ehtii matkatavarat purkaa kun pitää jo lähteä.


Päiväkahvit joimme tällä kertaa hyvinkin omalaatuisesti sisustetussa suklaakahvilassa nimeltä Pierre Chocolaterie (Vene 6). Täälläkin on pitänyt käydä aiemmin, mutta kahvila on ollut aina ihan täynnä. Nyt saimme hyvät ikkunapaikat, kahvi oli tosi hyvää ja kylkeen otin suuren suklaakonvehdin. Jos olet suklaanystävä suuntaa tänne.


Tallinnaan en vain kyllästy koskaan ja päätimme jo kotimatkalla, että kesällä täytyy tehdä samanlainen parin yön visiitti sinne. Luultavasti sitä ennen tulee kyllä käytyä ihan päiväreissullakin, sillä Tallinnaan pääsee niin helposti ja edullisesti ihan vain piipahtamaankin.

Ps. Vanhempia Tallinna aiheisia postauksia löytyy Tallinna tunnisteen alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti