torstai 5. syyskuuta 2019

Syyskuu

Kukkapellot alkavat lakastua, vettä sataa, tekee mieli kaivaa kaikki pehmeimmät neuleet esiin ja illat viettää ihan mielellään kotona hömppäsarjoja katsellen - syksy on siis täällä! Tykkään kyllä syksystäkin hurjasti siihen asti, kun säät ovat vielä kohtalaisen lämpimät, kaunein ruska on päällä, eikä tarvitse vuorautua paksuihin takkeihin ja kunhan vaan ei sataisi kauheasti vettä. Kokosin pienen listan alkanutta syyskuuta ajatellen.


Syyskuun haaste. Eväät mukaan töihin. Liian usein käyn hakemassa työpäivän aikana noutolounaan tai jotain pientä iltavuoroon, joka pitkän päälle alkaa tuntua kukkarossa, eivätkä vaihtoehdot ole aina terveellisimmästä päästä. Tässä kuussa aion ottaa jokaiseen työvuoroon eväät mukaan. Pyrin tekemään ruokaa kerralla suuremmat määrät, joka helpottaa arjessa hurjasti. Näin tulee myös syötyä terveellisemmin ja pankkitili kiittää.

Syyskuun haave. Päästä vielä kerran yöksi mökille. Kesällä minusta kuoriutui kunnon mökkeilijä, joten ennen ensi kesän kautta olisi kiva päästä vielä kerran luonnonhelmaan, saunoa ja grillata. Nyt kun lämpötilat ovat vielä mökkeilyyn sopivat. 


Syyskuun hankinta. Yritän shoppailla syyskuussa mahdollisimman vähän, ensi kuussa koittava Amerikan matka kannusteena. Enemmänkin yritän keksiä uusia yhdistelmiä omasta kaapista. Päätin kuitenkin, että sallin itselleni hankkia kaksi uutta syysmekkoa - monipuolisen neulemekon ja syksyisen printtimekon. Farkkuja vaatekaapistani löytyy nykyisin tasan yksi pari, sillä mietin että jos en oikeastaan viihdy farkuissa, miksen voisi käyttää enemmän mekkoja muulloinkin kuin kesällä? 

Syyskuun lempivaate. Kaikki pehmeät luonnonkuituiset neuleet, varsinkin mekkoihin paritettuina. Beigen ja ruskean sävyt varsinkin ihastuttavat taas tähän aikaan vuodesta. 


Syyskuun harrastus. Listaan kirpputoripöydän tähän, sillä siihen tulee sitoutua jotta homma toimii. Ensi viikon loppupuolella alkaa tämä parisen viikkoa kestävä harrastus, jolle olen raivannut kalenterista tilaa. Niin ihanaa saada "turhaa" tavaraa pois nurkista. Pakko myös kertoa, että minä kyllä nautin vaatteiden järjestelystä ja siitä että saan laittaa pöydän juuri niin kuin haluan. Kirpparille mennessä yhdistän siihen myös lenkkeilyn tai pyöräilyn, sillä matkaa on kotoa juuri sopivasti ettei aina tarvitse mennä autolla. 


Syyskuun matka. Mitään isompaa reissua ei ole mahdollista tässä kuussa tehdä, sillä ensi kuun lopussa suuntaamme tosiaan Amerikkaan reiluksi pariksi viikoksi, joka vetää kyllä matkabudjetin tälle vuodelle. Pientä irtiottoa arjesta kuitenkin kaipaan, joten Tallinnan minireissu on sopiva tähän väliin. Kävimme viimeksi heinäkuussa päiväreissulla ja olen siitä asti halunnut uudestaan Tallinnaan. Löysin tosi edullisen matkan kuljetuksineen täältä satamaan, joten varasin päiväreissun samantien muutaman viikon päähän.


Uskon että syyskuusta tulee oikein onnistunut kuukausi! Miltä teidän suunnitelmat näyttävät ensimmäiselle syyskuukaudelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti