perjantai 24. toukokuuta 2019

5 X Bologna


Bologna sijaitsee Pohjois-Italiassa ja on oikein pontentiaalinen matkakohde, vaikkei suomalaisten keskuudessa kovinkaan tunnettu. Kaupungissa on noin 400 000 asukasta, joten mikään pikkukylä ei ole kyseessä. Bologanaan pääsee suoralla lennolla ja lentokenttä on keskustan läheisyydessä. 


Bologna oli siisti ja rauhallinen kaupunki, jossa ei ainakaan toukokuussa ollut suurta turistirysää vaan kaduilla oli kivan väljää.  Keskustan alue on kivan kompakti, joten kävellen pärjää mainiosti. Kaupungista löytyy sopivasti kauppoja, ravintoloita ja kaunista arkkitehtuuria. Lisäksi sieltä on loistavat junayhteydet, mikäli haluaa lomallaan vaikka vierailla muissakin läheisissä kaupungeissa.


Bologna tunnetaan Italian ruokapääkaupunkina, mutta emme ihan saaneet kiinni tästä. Italiassa on niin omat tavat, sain esimerkiksi pizzan ilman juustoa ja laten (kahvi!) tilatessa tuli lasillinen maitoa. Omapahan ainakin jotain mitä muistella. Italiassa ruokailu olisi niin paljon helpompaa, mikäli söisin punaista lihaa, sillä varsinkin Bolognassa ruokalistat olivat melko lihapitoisia ja lähes poikkeuksetta vain italian kielellä. Ymmärtäähän sen, sillä bolognese kastikekin on Bolognasta alunperin lähtöisin.


Bolognan erikoisuus on, että suurinosa kaduista on katettu. Moisia katoksia on tottakai muissakin kaupungeissa, muttei siinä määrin kuin Bolognassa, nimittäin katoksia löytyy noin 40 kilometrin verran. Katokset olivatkin pelastuksemme rankkasateella, sillä niiden alla pystyimme liikkumaan suhteellisen hyvin kaupungilla. Lisäksi Bolognassa on Italian henkeen punaisen ja keltaisen sävyissä loistavia rakennuksia ja kapeita kujia.


Bolognan yleisfiilis oli paljon "aidompaa" Italiaa, kuin Milanossa ja Roomassa, tottakai kun turistejakin on vähemmän. Minusta kaupungissa oli todella kiva käydä, mutta parisen päivää riitti mainiosti. Voisin matkustaa Bolognaan ehdottomasti uudelleen, mutta juuri näin muutaman päivän välietappina, viikko voisi olla liikaa kerrallaan, sillä varsinkin keskustan alue on nopeasti nähty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti