tiistai 12. helmikuuta 2019

Santa Monica


Los Angelesissa lomaillessa halusin ehdottomasti vierailla Santa Monicassa. Sinne pääsi suhteellisen helposti Hollywoodista metrolla, tosin meidän oli kerran vaihdettava linjaa. Onneksi parempi puolisko on loistava metromatkustaja, sillä itse tunnustan olevani aivan pihalla, eikä minun suunnistustaidoilla kyllä pärjättäisi, haha. Metrolinja on kuitenkin melko selkeä, kun opettelee linjat vaikka värin mukaan. Esimerkiksi Santa Monicaan perille vie Expo-Line (vaaleansininen linja)Matka kesti meillä reilun tunnin ajan suuntaansa vaihtoineen, joten kannattaa varata Santa Monicassa käymiseen hyvin aikaa. Etsin ennen lomalle lähtöä kokemuksia Losin metroista ja löysin niitä suhteellisen vähän, eikä monikaan tunnu edes ajattelevan kyseistä muotoa liikkumiseen kaupungissa. Me kyllä koimme metron oikein toimivaksi, niin kuin jo aiemmissa Los Angeles postauksissa kerroinkin täällä ja täällä.

Santa Monicaan saavuttuamme suuntasimme heti tunnettuun Santa Monica Pieriin, mutta ihmetys oli melkoinen kun merellä oli niin suuri sumu, että hyvä jos eteensä näki, eikä esimerkiksi laiturilla sijaitsevaa huvipuistoa näkynyt juuri ollenkaan sakean sumun keskeltä. Ilma oli valehtelematta niin kostea, että tukkakin muuttui ihan märäksi, en ole ennen vastaavaa kokenut. Upea useamman kilometrin mittainen rantamaisema ei siis päässyt todellakaan oikeuksiinsa tällä kertaa. Nälkäkin alkoi tässä vaiheessa jo kurnia, joten päätimme siirtyä satamasta keskustaan katselemaan paikkoja ja etsimään ravintolaa. Päädyimme sattumalta Santa Monica Place -nimiseen ostoskeskukseen. Shoppailu ei ollut agendallani, joten putiikkitarjontaan en juurikaan tutustunut, mutta löysimme ostoskeskuksesta The Cheesecake Factory -ravintolan, joka oli jo aiemmin Seattlesta käsin todettu hyväksi, joten söimme lounaan siellä. Tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä, eli Jenkeissä matkatessa suosittelen suuntaamaan kyseiseen ravintolaan. 

Syötyämme palasimme takaisin satamaan ja pahin sumu oli onneksi edes hitusen väistynyt, joten saimme nämä kuvatkin otettua, sekä kierreltyä Pacific Park -huvipuistossaOlen aina haaveillut käyväni huvipuistossa Amerikassa, joten senkin voi nyt raksia yli listaltani, vaikka itse laitteisiin meno jäi tällä kertaa väliin. Puistossa oli myös melko täyttä, kun olimme paikalla lauantaina keskipäivällä, jolloin oli todella paljon lapsiperheitä liikkeellä. Luulen että perus arkipäivä voisi olla parempi hetki Santa Monican visiitille. 

Taas kerran painotan sitä, kuinka erilaisia alueita Los Angelesissa on. Santa Monican voisin kuvitella hyväksi alueeksi ensimmäistä kertaa Losissa lomailuun. Varsinkin jos tavoitteena on rannalla makoilu, rento kävely ympäriinsä ja shoppailu, näille kaikille on loistavat puitteet. Jos Santa Monican aluetta, josta tosin näimme vain hyvin pienen pintaraapaisun, pitäisi verrata johonkin aiemmin käytyyn kohteeseen, sanoisi ehdottomasti Miami Beach. Mikäli Los Angelesiin tulee vielä joskus palattua, kuuluu Santa Monica ehdottomasti listalleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti