tiistai 29. tammikuuta 2019

Viikko Los Angelesissa

Palataan taas hetkeksi täältä lumikinosten keskeltä Amerikan aurinkoisiin maisemiin. En ajatellut listata mitään Los Angelesin "pakollisia" kohteita, koska vastaavia postauksia on netti pullollaan. Sen sijaan päätin kertoa muutamista paikoista, joissa itse vierailimme viikon Losissa olon aikana. Pakko sanoa, ettei Los Angeles aiheuttanut niin suuria tunteita kuin olin ehkä kotoa käsin ajatellut, mutta oli ihan mahtavaa päästä käymään siellä ja kokemus oli sellainen, jota muistelen varmasti pitkään. Olen huomannut, että viihdyn paremmin vähän pienemmissä paikoissa, Losi on tosiaan kooltaan aivan huikea, joten aikaakin olisi pitänyt olla enemmän kuin viikko, jotta olisi ehtinyt päästä kaupungin vauhtiin mukaan. Valokuvia otimme muuten yllättävän vähän koko Jenkkireissun aikana, joten sekoitin tähän postaukseen niin kameralla kuin puhelimella napattuja räpsyjä. Jotenkin usein ulkomailla vain käy niin, että haluan keskittyä olennaiseen, enkä kulkea joka hetki kamera kaulassa.
Hollywood Boulevard. Ainakin minulle tuli Los Angelesista mieleen ensimmäisenä kuuluisa Hollywood Boulevard ja Walk of Fame, joka on tunnettu julkisuuden henkilöille omistetuista tähdistään. Hotellimme tosiaan sijaitsi East Hollywoodissa vain kahden metropysäkin päässä vilkkaasta kadusta, joten siellä tuli käytyä syystä tai toisesta lähes päivittäin. Usein ajoimme ensin metrolla Hollywood Boulevardille ja suuntasimme sieltä muihin päivän menoihin. Minulla oli totta puhuen paljon ruusuisempi kuva tästä maineikkaasta kadusta, joka oli lähinnä täynnä turisteja, rahaa kerääviä maskotteja ja vaikka minkälaista tallaajaa. En muutenkaan viihdy pahimmissa turistirysissä, mutta alkujärkytyksen jälkeen siihen ruuhkaan tottui. Kadun varrelta löytyy tähtien lisäksi monia museoita, me kävimme The Hollywood Museumissa, joka oli nimensä mukaisesti omistettu Hollywoodin elokuvahistorialle. Kadun varrelta löytyy myös Hollywood & Highland -ostoskeskus, ei ehkä mikään paras paikka myymälöiden kannalta, mutta nähtävyys itsessään hulppealta ulkoasultaan, mikä parasta ostoskeskukselta näkee kaukana siintävän Hollywood -kyltin. Kyltti itsessään ei  ollut niin ihmeellinen, mutta itselläni oli kuulunut must see listalleni pitkään, joten senkin voi nyt raksia yli. Walk of Fame on loppupeleissä melko nopeasti nähty, joten siihen ei tarvitse Losin matkastaan varata hirveästi aikaa. Holllywood kyltillekään emme juurikaan tämän lähemmäs menneet vain tyydyimme ihailemaan sitä vain näin kauempaa.
Beverly Hills. Tämä paljon telkkarissa eri sarjoissa ja leffoissa nähty alue kuului ehdottomasti Losin pakollisten kohteiden listalleni. Alueella kiva oli kävellä ympäriinsä, sillä siellä on siistiä ja rauhallista. Metrolla ei tänne pääse, joten ajelimme paikalle taksilla useamman kerran. Kerran meille sattui todella puhelias taksikuski, joka innoissaan esitteli niin Madonnan taloa kuin muita matkan varrelle sattuneita kohteita. Beverly Hillsin tunnetuin katu on varmasti Rodeo Drive, josta löytyy kaikki mahdolliset luksusputiikit, itse tyydyin ihailemaan tarjontaa toisin vain ikkunoista käsin. Tunnettu katu oli yllättävän hiljainen, kävimme siellä niin päivä kuin ilta-aikaan, eikä tungosta koskaan ollut.  Beverly Hillsistä löytyy myös se kuuluisa Cupcake -automaatti, jonka halusin nähdä, mutten testannut sen ollessa juuri sillä hetkellä poissa käytöstä. Sattumalta päädyimme täällä myös yhteen reissun parhaista ravintoloista, Panini Kabob Grilliin (9601 N Santa Monica Blvd), jossa kävimme toisenkin kerran, sillä heidän lohiwrappinsa oli täysin omassa luokassaan. Westfield Century City -ostoskeskus. Rodeo Drivelta kohtuullisen kävelymatkan päästä sijaitsee suuri ostoskeskus. Tänne olin jo kotoa käsin päättänyt mennä, sillä halusin ehdottomasti Aritzia nimiseen myymälään, muista kohteistamme Jenkeissä ei nimittäin kyseistä liikettä löytynyt ollenkaan. Tykkäsin kovasti ostoskeskuksen tunnelmasta, se kun oli pääosin ulkosalla, myös myymälätarjonta oli makuuni, löytyy sekä hurja määrä yksittäisiä liikkeitä sekä useampi suuri tavaratalo. Löysin täältä oikean koon jo monista liikkeistä etsimistäni Steve Maddenin nilkkureista, Aritzialta täydellisen neuleen ja mukaan lähti myös Ray-Banin aurinkolasit. Losissa ei todellakaan ole ostoskeskuksista pulaa, mutta jos vain yhteen menisi, valitsisin tämän monipuolisen keskuksen.West Hollywood. Losissa alueissa on aivan huima ero, jos vertaa vaikka East ja West Hollywoodia. Suoraan sanottuna East Hollywoodin puolella on enemmän laitapuolen kulkijoita, kun taas Westin puoli on siistitty. Piipahdimme usein Westin puolella, sillä sieltä löytyy muun muassa legendaarisia rokkiklubeja ja alue on turvallisen kävelystävällinenkin. Rauhallisena sunnuntaina päädyimme kävelemään Norma Trianglelle, jossa sijaitsee "miesten alue", siellä vallitsi todella rento fiilis. Oli kiva kävellä rauhassa, napata jääkahvi mukaan, syödä tulisia tacoja pienessä ravintolassa ja jälkiruoaksi hain jäätelöä Salt &Strawsta, joka jonosta päätellen tuntui olevan todella suosittu paikka.


Beverly Center. Hulppea ostoskeskus, jonne meillä ei ollut tarkoitus mennä, mutta kävellessämme West Hollywoodissa huomasimme puhelimen navista (Sygic on paras karttasovellus) mall`in olevan järkevän kävelymatkan päässä, joten päätimme käydä paikan vilkaisemassa ihan uteliaisuudesta. Suuresta ostoskeskuksesta löytyy myymälöitä Balenciagasta Sephoraan ja kaikkea siitä väliltä.  Parasta paikassa oli maisemien ihailu suurien ikkunoiden läpi, täältä nimittäin oli upeat näkymät Losin ylle. Vinkkinä muuten, että ostoskeskuksen lähettyviltä löytyy muutamia outlet myymälöitä, kuten Saks off 5th, Nordstrom Rack ja Marshalls, joista voi tehdä superhyviä löytöjä normaalihintoja paljon edullisemmin! Mainittakoon samalla, että kävimme myös ihan kunnon outlet kylässä Losissa, Citadel outletissa, mutta itse tykkäsin enemmän näistä tavaratalojen omista outleteista, kuten edellä mainitut. Shoppailusta vielä sen verran, että Jenkkimerkeillä on tosi usein alepäiviä, jolloin hinnat ovat outlet tasoa muutenkin, esimerkiksi Banana Republicilta ostin kolme neuletta, joista jokaisen sain 40% alennuksella.


Cafe 50´sEi Amerikan reissua ilman kunnon jenkkidineria! Yksi parhaista asioista lomilla on ruoka. Tällä reissulla paras, muttei todellakaan terveellisin ravintola löytyi ihan hotellimme läheltä, joten pakko mainita tämä Cafe 50`s (850 N Vermont Ave.) erikseen. Minusta pirtelöiden taso kertoo koko ravintolan tason, täällä sain valehtelematta yhden parhaimmista koskaan maistamistani pirtelöistä, tonnikala toastista puhumattakaan. Myös dinerin sisustus oli menuun sopiva. Kävimme ravintolassa ainakin kolme kertaa viikon aikana. 

Palataan Losiin vielä lisää myöhemmin Santa Monica päivän merkeissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti