sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Viikon parhaat


Lounastreffit kiinalaisessa ravintolassa maanantaina ystävän kanssa, ihan paras aloitus viikolle. Emme olleet nähneet muutamaan kuukauteen, joten oli jo aikakin. Kiva myös kun oli ihan kokonaan vapaapäivä, joten aikaa syödä ja jutella rauhassa kelloa katsomatta.

Rauhalliset aamut. Minulla oli enemmän iltavuoroa, joten ehdin aamulla juoda ajan kanssa kotona kahvit ja syödä tuorepuuroa, jota teen todella kausittain. Puuro onkin ollut kivaa vaihtelua perus rahkalle, jota yleensä aamuisin syön. Kannatti muuten kerätä kesällä pakastimeen mustikoita, ne sopivat niin hyvin puuron kanssa.

 
Kovat pakkaset ja aurinkoiset päivät. Hassua kyllä, mutta olen nauttinut -15 asteen pakkasista! Ulkona on niin kaunista, kuten lapsuuden talvissa oli. Mahtavaa, että niiden monien loskatalvin jälkeen on kerrankin kunnon talvi.

Pukeutuminen sään mukaan. Turha valittaa kylmää, jos kulkee ulkona nilkat paljaana ja ilman pipoa. Tänä talvena olen käyttänyt esimerkiksi todella paljon monta vuotta vanhaa harmaata merinovillamekkoa, se on ollut rento sekä lämmin talvipäiviin. Muutenkin olen osannut hyödyntää enemmän vanhoja vaatteitani. Mitä enemmän ikää tulee, sitä tärkeämpää vaatteissa on mukavuus.


Vähemmän somea. Huomasin että aloin jatkuvasti tuntea huonoa omaatuntoa ja stressiäkin kun en saanut postauksia blogiin tehtyä, vaikka kukaan muu kuin minä itse ei vaadi postaamaan. Monesti kun herään aamulla aiemmin ennen töihin lähtöä kirjoittamaan blogia, ja vapaapäivät käytän lähes aina tänne kuvaamiseen.  Tällä viikolla vähensin koneella oloa, enkä edes avannu läppäriä useampaan päivään, myöskään Instagramiin en niin keskittynyt, ne kun kulkevat itselläni käsi kädessä. Välillä tekee hyvää vähentää somea ja keskittyä enemmän oikeaan elämään. 


Illallinen ihan tavallisena torstaina työkavereiden kanssa. Testattiin remontin läpikäynyt ravintola, joka olikin saanut piristävän kasvojenkohotuksen. Oma ruoka-annokseni sisälsi erilaisia kaloja, katkarapuja ja simpukoita, hitsi se oli hyvää.

Perjantain karkkipäivä. Aion alkaa pitää kunnolla kiinni karkkipäivästä, sillä homma lähti loppuvuodesta aivan käsistä ja muutaman kilonkin haluaisin tiputtaa. Totaalisesti en voi herkuista kieltäytyä, mutta yksi herkkupäivä viikossa on riitettävä. On myös jotain mitä odottaa. Viime viikko meni täysin pieleen, mutta tällä viikolla pysyin karkkipäivässä, jes!


Lauantain vapaapäivä. Vapaat viikonloput eivät ole kaupanalalla itsestäänselvyys, joten niistä nauttii aivan eri lailla kuin mitä muistan tehneeni työskennellessäni maanantaista perjantaihin. Kävimme kahvilassa ja katselimme illalla kotona elokuvia.

Ensi viikon miniloman suunnittelu. Ostin avomiehelleni joululahjaksi parin yön reissun Tallinnaan ja ensi viikon lopulla olisi lähtö. Koko viikon olen innoissani tutkinut uusia kohteita kaupungissa, minne olisi suunnitteilla mennä. Kiva saada myös pieni irtiotto arkeen ja Tallinassa on aina kiva käydä.


pipo - Samuji 
parkatakki - Lindex
merinovillamekko - Holebrook of Sweden
kashmirsukkahousut - Lindex
maiharit - Dr. Martens
laukku - Céline

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti