tiistai 15. tammikuuta 2019

Ilman autoa Los AngelesissaAmerikan matkastamme on kulunut jo kaksi kuukautta, joten oli jo syytäkin palata reissuun täällä blogin puolella. Muutaman Seattlessa vietetyn päivän jälkeen oli aika lentää Los Angelesiin seuraavaksi viikoksi. Amerikan sisäisiä lentoja menee usein ja ne ovat ihan kohtalaisen edullisia, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää niitä ja käydä useammassa kohteessa samalla kertaa. Me lensimme maansisäiset lennot Delta Air Linesilla ja pidemmät matkat Norwegianilla, tilasin lennot suoraan lentoyhtiöiden omilta nettisivuilta.

Puhuessani Amerikan matkastamme ennen lähtöä, sain lähes poikkeuksetta vastata kysymykseen "vuokraatteko auton?". Autolla ajaminen ei yleisestikään kuulu lomiimme, mutteivät varsinkaan Losin ruuhkat houkuttaneet. Luin monesta paikasta, kuinka varsinkaan Losissa ei pärjää mitenkään ilman autoa, taksi on vaikea saada ja metrolinja on surkea. No nämä kaikki osoittauivat täysin höpöhöpö jutuiksi, eli kyllä, Losissa pärjää vallan mainiosti ilman autoa! Ruuhkaa autoteillä oli tietysti välillä hurjasti kuten kuvitella saattaa. Se tuli todistettua heti kaupunkiin laskeuduttuamme, kun ajelimme taksilla lentokentältä hotelliin pahimpaan ruuhka-aikaan, mutta olin mielessäni varautunut paljon pahempaankin. Kannattaa välttää liikkumista juuri pahimpiin ruuhkatunteihin, sillä ajan voi käyttää hyödyllisemminkin kuin taksissa jumittaen. Kuljimme tosin Losissa pääosin metrolla, muttei sillä ihan joka paikkaan päässyt, jolloin oli napattava taksi, jonka saimme aina ongelmitta. Kävelimme tottakai myös niin paljon kuin mahdollista, mutta välimatkojen ollessa pitkiä oli pakko turvautua julkisiin. Kannattaakin hankkia metrokortti esimerkiksi viikoksi, niin voi ajella niin paljon kuin haluaa huoletta. Muistaakseni viikon kortti kustansi vain 25$.

Los Angelesissa viivyimme kahden viikon matkallamme pisimpään. Viikko oli kuitenkin aivan liian lyhyt aika suurkaupunkiin, paljon näimme mutta paljon jäi näkemättä. Totta puhuen tuntui että olin siellä ihan pää pyörällä, enkä esimerkiksi pysynyt aina aivan kartalla missä kaupunginosassa olemme. Hotellin olin valinnut East Hollywoodista (Hollywood Hotel), josta oli hyvät kulkuyhteydet metrolla. Hotelli oli  myös oikein kiva, siisti, siellä oli uima-allas, jota emme tosin ehtineet hyödyntää, paras juttu oli kyllä ehdottomasti aamupala, joka aamu juuri sinulle paistettua munakasta valitsemillasi täytteillä. Mutta mikäli Los Angelesiin vielä joskus matkustamme, luulen että hotelli tulee valittua joltain toiselta alueelta. Seuraavassa postauksessa kerron sitten tarkemmin, mitä kaikkea viikkoomme tuolla enkelten kaupungissa sisältyi..

2 kommenttia:

  1. Jee kaikki vinkit otetaan ilolla talteen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä :D Nämä reissupostaukset vähän laahaa, koska ovat niin aikaa vieviä tehdä eikä mitään omia lemppareita kirjoittaa :/

      Poista