torstai 15. marraskuuta 2018

Syksyinen Seattle


Ensimmäinen kohteemme Amerikassa oli Seattle, joka sijaitsee myös kaikista kauempina. Saavuimme sinne myöhään lauantaiyönä ja kävimme heti nukkumaan, sillä puolentoista vuorokauden matkustaminen todellakin verotti. Aamulla heräsimme suhteellisen virkeinä tutkimaan uutta kaupunkia. Seattlessa viivyimme ainoastaan kaksi kokonaista päivää ja kolmannen puoleenpäivään asti, joten melko kiireistä olisi, jotta ehdimme tehdä edes puolet suunnitelluista jutuista. Poikaystävälläni oli muutamia rokkihistorian kohteita, joita hän halusi nähdä ja itse halusin käydä muutamissa myymälöissä, ravintoloissa sekä tottakai kuuluisalla Pike Place Farmers Marketilla.

Olin lukenut etukäteen, että Seattlessa sataa aina, mutta meille sattui oikein hyvät säät. Tosin sumua oli ihan hurjasti, joten kuvaaminen oli todella haastavaa, aurinkokin onneksi välillä näyttäytyi edes hetken. Olimme paikalla parhaimpaan ruska-aikaan ja joka puolla oli älyttömän kaunista. Lämpötila oli todella kolea, mutta oikeastaan aivan täydellinen sää Seattleen - olinkin kuvitellut sen viileäksi, tunnelmalliseksi kaupungiksi, jossa kaikki kulkevat kadulla höyryävä Starbucksin pahvimuki kädessä - niin juuri se olikin! Starbucks on tosiaan Seattlesta lähtöisin, joten olisi ollut häpeällistä olla käymättä siellä, kyseisiä kahviloita olikin valehtelematta ihan joka kulmalla. Minulla tuli muuten kaupungista mieleen jotenkin Twin Peaks -televisiosarja tyyliltään, sumuisuudeltaan ja tunnelmaltaan.

Ensimmäisen päivän vietimme ihan keskustaa kierrellen, joka on todella kompakti, kaikkialle pystyy kävelemään. Minusta ulkomailla yksi parhaista jutuista on tutustua kaupunkiin jalkaisin, niin näkee parhaiten. Toisena päivänä ajoimme bussilla vähän kauemmas keskustasta, oli aivan älytön kokemus nähdä omakotitalojen pihoja Halloweenin aikaan, lähes jokainen pihan oli koristeltu mitä hulluimmin ja näyttävämmin. Kävimme myös MoPOP -museossa kiertelemässä, jonka luona sijaitsee kuuluisa Space Needle, joka tosin oli vain niin sumun peittämä ettemme sitä ihan kunnolla nähneet. Onneksi kyseinen nähtävyys näkyi edes hitusen hotellimme kattoterassilta, josta oli muutenkin upeat näkymät.

Summa summarum, oli mahtavaa päästä näkemään Seattle - upeita jenkkimäisiä rakennuksia, mukavia ihmisiä, rokkimainen kaupunki, jossa näkyi paljon värikkäitä hiuksia,  ei pahoja ruuhkia kaduilla, hyvänkokoinen, todella siisti, hyvät shoppailumahdollisuudet, kivoja ravintoloita ja kahviloita. Jos jotain huonoa sanoisin, niin kaduilla oli paljon kodittomia varsinkin ilta-aikaan kauppojen mennessä kiinni. Mikäli Seattle ei olisi niin hurjan  kaukana, voisin hyvinkin matkustaa sinne uudelleen, muttei mitään älytöntä hinkua kaupunkia kohtaan kuitenkaan tullut.

2 kommenttia:

 1. Jee ihanaa matkapostauksia! :) Mäkin tykkään tällaisista ei-niin-klassisista matkakohteista, ja Seattle kuulostaa just ihanalta. Tavallinen jenkkielämä on parasta, olen itsekin aina ihan fiiliksissä noilla pientaloalueilla, ah! Sellaisella Wisteria Lanella kun saisi joskus asua, on ihan mun unelma. Viileä syksyinen kaupunki matkakohteena kuulostaa myös just täydelliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva että tykkäät lukea näitä ja jätit kommentin! :) Mietin että kiinnostaako nämä ketään edes, kun reissupostauksien teossa on jotenkin aina hirveä homma :D Täytyy yrittää pian käydä myös Losin kuvat läpi, ettei koko matka ehdi unohtua.
   Jep, Seattle ei ehkä ole se blogatuin kohde, oli kyllä mahtavaa päästä näkemään kaupunki :)

   Ihanaa sunnuntaita! <3

   Poista