maanantai 6. helmikuuta 2017

Best of DüsseldorfPalasimme jo melkein pari viikkoa sitten Saksan Düsseldorfista, joten oli jo aikakin saada vähän kuvia ja omia fiiliksiä tänne blogiin. Saksa matkakohteena yllätti todella positiivisesti, ehkä siksi etten oikeastaan odottanut mitään, eikä maa tosiaan ole ollut koskaan listani kärjessä. Siinä missä nuorempana en välittänyt kaupunkilomista, en nykyisin enää lähtisi vain rannalle makoilemaan, kaipaan enemmän aktiviteetteja. Düsseldorfin parhaita puolia on ensinnäkin tosi lyhyet parin tunnin lennot, hyvä valikoima hotelleja, ei liikaa nähtävyyksiä omaan makuuni (en oikein välitä "pakollisista nähtävyyksistä" ja pää kolmantena jalkana niillä juoksemisesta) ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Joten kannattaa ehdottomasti matkustaa muuallekin kuin niihin kaikista suosituimpiin lomakohteisiin. Düsseldorfilla on nimittäin teollisuuskaupunkimaine, mutta se on niin paljon muutakin.

Matkaillessa olen huomannut, että viihdyn parhaiten kompakteissa kaupungeissa, missä ei kuitenkaan ole liian suuri tungos, mutta välimatkat ovat lyhyitä, voi kävellä joka paikkaan. Siistiä pitää ehdottomasti olla, ravintoloita ja kauppoja sopivasti sekä yleisfiiliksen hyvä. Yleensä sen tuntuu heti, kun saapuu kohteeseen. Düsseldorfissa oli ehdottomasti kaikki vaativani. Ruoka varsinkin yllätti tosi positiivisesti, se oli ensinnäkin ihan älyttömän hyvää, mutta hinnat olivat suomalaiseen hintatasoon tottuneena edulliset. Kuten jo mainitsin, kaupungissa oli hyvät shoppailumahdollisuudet, löytyi lemppariketjuliikkeeni (useampi Zara, Mango, Massimo Dutti, COS, Kiko Milano..), luksusliikkeitä jotain näiden väliltä sekä ostoskeskuksia ja muutama isompi tavaratalo. Joten tällaiselle shoppailijalle kohde ei olisi voinut enää paremmin osua, varsinkin kun olin paikalla alejen aikaan. Yleensä siis viihdyn kunhan säät suosivat, ruoka on hyvää ja nähtävää on sopivissa määrin.

Kuten mainitsinkin, ei tuntunut yhtään tammikuulta auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta, nurmen vihertäessä monin paikoin, joutsenten uidessa ja ihmiset istuivat ulkona kahvilla. Tosin päivää ennen lähtöä satoi myös lunta yön aikana. Olimme ajatelleet kotoa käsin, että voisimme piipahtaa jossain läheisessä kaupungissa, mutta viihdyimme aurinkoisessa Düsseldorfissa niin hyvin kuusi päivää, ettemme lähteneet minnekään. Junayhteydet olisivat kyllä olleet hyvät, eli tämä kannattaa ottaa huomioon kaupunkiin matkustaessa. Hotellimme oli hyvällä paikkaa keskustan kupeessa. Aamupalalla kävimme paikallisessa leipomossa ihan hotellin lähellä. Ulkomailla, jos mahdollista, en valitse koskaan hotellin aamupalaa, mieluummin suuntaan paikallisiin kahviloihin.Minusta kaupunkiin matkustaessa tulee nähdä ainakin MedienHafen, josta löytyy niin moderneja kekseliäästi muotoiltuja rakennuksia kuin vanhempaa aikaa. Hopeita laineilevia korkeita taloja, vieressä vastaavia valkoisia ja kontrastina punatiilisiä. Täytyy sanoa etten vastaavaa ole nähnyt missään matkatessa. Vastapäätä sai upeita kuvia ja maisema oli kokonaisuudessaan melko henkeäsalpaava, kuviin ei tätä näkyä saa niin hyvin taijottua, se pitää nähdä itse. Myös vanhakaupunki on näkemisen arvoinen, varsinkin joen varrella pastellitalot ihastuttivatHauskasti kaupungissa yhdistyivät vanhat ja uudet tosi modernit rakennukset. Tunnetuin nähtävyys on Rhine Tower eli korkea kello, kävimme sen juurella, muttemme ylös tällä kertaa kiivenneet. Suurinosa vaatekaupoista sijaitsee Königsallen varrella, hauska kun keskellä kaupunkia oli kanava, ja bulevardi on muutenkin jo nähtävyys itsessään. Ostoskadulla oli ihana muutenkin kävellä ja katsella vastaantulevia ihmisiä, siellä voi bongata ainakin luksuslaukkuja katukuvassa. Piipahdimme myös Classic Remise -autotallissa, joka on ihan näkemisen arvoinen, vaikkei juuri autoista välitäkään. Itse tosin tunnustan istuneeni koko siellä vietetyn ajan kahvilassa. Nähtävää kaupungista siis löytyy ihan varmasti, mutta itse nautin siitä että voi vain kävellä rennosti kaupungilla ja istua kahvilla kun mieli tekee. Kaikki paikat tulivatkin vastaan ihan sattumalta.  

Tässä kaupunki pähkinänkuoressa omasta näkemyksestäni. Kysykää ihmeessä, jos matka tuonnepäin on suunnitteilla ja joku asia askarruttaa. Me ainakin ihastuimme kaupunkiin niin, että haaveissa olisi mennä kesällä uudelleen. Matkakuume ei kyllä matkustamalla lähde, päinvastoin omani ainakin kasvoi vain ihan uusiin ulottovuuksiin, haaveissa olisikin päästä kevään aikana vähintään kerran toisellekin kaupunkilomalle. Se Barcelona houkuttaa nyt eniten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti