perjantai 1. huhtikuuta 2016

PASTEL BUILDINGS & LEATHER JACKET

nahkatakki - Zara
poolo - Uniqlo
farkut - H&M
laukku - Céline
tennarit - Converse (*nämä)
aurinkolasit - Ray-Ban (*nämä)

Alkuviikolla käytin Suomessa ensimmäistä kertaa nahkatakkia tälle keväälle. Kun alle puki kashmirpoolon tarkeni hyvin, melkein tuli kuuma. Girlfriend-farkut näittekin jo täällä bomber-takin kanssa, mutta heti farkut ostettuani tiesin niiden olevan loistava pari nahkatakilleFarkut tulevat olemaan ja ovat jo olleet paljon käytössä nyt keväällä. Saatan välillä kaupoilla (täällä asuinkaupungissa kun on aikaa) kantaa sovituskoppiin paljon vaatteita vain sovitusrekvisiitaksi, niin saa paremmin kuvan mitä vaate oikeasti näyttääkään. Esimerkiksi näiden farkkujen mukana kopissa oli valkoinen t-paita, slip-on tennarit sekä musta nahkatakki. Lisäksi kuvaan vaatteet päällä puhelimella ja menen usein kotiin miettimään kannattaako ostaa. Harvoin menen nykyään kaupoille muuten vain katselemaan, katson tuotteet valmiiksi netistä ja käyn ostamassa liikkeestä, jos on yhtä kiva livenä. Tallennan vaatteiden kuvat nettisivuilta puhelimeen "ostoslistaksi". Mikäli mahdollista suosin enemmänkin nettikauppoja, niistä kun on helppo tarkistaa materiaalit ja miettiä rauhassa ostopäätöstä. En osta enää mitään hetken mielijohteesta. Vaikka shoppailen jonkun verran, en edes muista, milloin olisin tehnyt jonkun todellisen hutiostoksen!

Converset ovat minusta aina ajankohtaiset, vaikkeivät ne olekaan nyt niin pinnalla kuin muutama vuosi sitten. Itse tykkään kuitenkin Consseista tosi paljon, joten hommasin kevättä ja kesää varten mustat varrettomat versiot. Minusta tennarit voi yhdistää oikeastaan ihan mihin vain, toimivat niin farkkujen kuin vaikka kukkamekonkin kanssa. Biker-nahkatakki on myös ikisuosikki. Tämä päällä kuvissa oleva on ensimmäinen nahkatakkini ja täytyy sanoa, että Zaran takki on pysynyt tosi hyvänä kovasta käytöstä huolimatta jo vuosia, kannatti todellakin ostaa aitonahkainen. Takki on minusta edelleen yhtä ihana kuin ostohetkellä, vaikka sittemmin nahkatakeista innostuneena on niitä tullut lisää, mutta niin tulee käyttöäkin keväästä syksyyn. Vaikka tykkään ketjuliikkeiden vaatteista ja niistäkin löytää todellisia helmiä, voisin tulevaisuudessa kuvitella hankkivani jonkun vähän kalliimmankin nahkatakin. Kolmas suosikki vuodesta toiseen on nuo Ray-Banin Aviatorit. Taisin ostaa nämä vihreälinssiset neljä tai viisi vuotta sitten, mutta ovat edelleen eniten käyttämäni aurinkolasit. Vaikka usein kyllästyn vaatteisiin ja asusteisiin melko nopeastikin, niin jotkut jutut vain pitävät pintansa vuodesta toiseen. 

Asu oli melko rokki, joten halusin taustan tarkoituksella jotain ihan muuta, niin kuvasimme Huvilakadulla pastellitalojen keskellä. Tulikin tosi keväinen tunnelma näihin kuviin, eikö? Yleensä haluan taustan olevan asuun sopiva tyylin kuin sävyjensä puolesta, mutta nämä pastellitalot olivat minusta vastakohta asuni kanssa, ja eikös se niin mene, että vastakohdat täydentävät toisiaan? Olen muutenkin todella tarkka blogikuvien taustojen kanssa, en tiedä miten se välittyy ruudun toiselle puolelle, mutta pohdin kuvauspaikat melkoisen tarkkaan. Siinä missä kuvat ennen napattiin kerrostalomme edessä taustalle ollen vaikka mattojentuuletusteline, ei tulisi enää mieleenkään. Pahin on minusta rumat autot tai liikennemerkit kuvissa. Jätän kuitenkin harvoin kuvia julkaisematta, vaikkei kaikki niissä miellyttäisi. Laitan mieluummin enemmän kuvia kuin ehkä tarvitsikaan yhteen postaukseen. Mitä mieltä olette, tykkäättekö että postauksessa on monta kuvaa vai riittääkö muutama? Ja onko teille lukioille asukuvien tausta tärkeä, vai onko vain pääasia, että asu tulee hyvin esille? Entäs mitä mieltä olette kuvieni koosta? Tuntuu, että nykyisin blogeissa alkavat kuvat mennä ihan älyttömän kokoisiksi, kun yksi tekee, kaikki muut tekevät perässä. Olisi tosi kiva kuulla teidän mielipiteitänne!

8 kommenttia:

  1. Tuo sinun nahkatakki on paras näkemäni.Minusta siinä on tyyliä ja särmää, ja sopii kaikenlaisten vaatteiden kanssa. Ja nuo mustat converset...aah. Miten ne näyttääkin niin hyviltä.
    -kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Ota sinäkin vaan oma nahkatakki rohkeasti käyttöön ;)

      Poista
  2. Hitsit, sinun nahkatakkikuvat saa minut aina himoitsemaan biker-mallista mustaa nahkatakkia, mutta olen kokeillut kyllä monta kertaa eikä se millään tunnut istuvan! Pakko kai se on kokeilla taas tänä keväänä! :D Ihana asu siis! Mustat conssit olisi super kivat, mutta ne on kenkinä itselleni niin huonot jalassa että pidättäydyn kyllä tästä edespäin muissa tennareissa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nahkatakit on kyllä ihan lemppareita! :) miksei muka istu? Nyt kyllä joo kokeilet uudelleen, malleja kun löytyy varmasti jokaiselle ;)
      Monet ovat muuten sanoneet, että Converset ovat huonot jaloissa! Omaan jalkaan ne sen sijaan istuu tosi hyvin ja ovat luottokengät aina reissuillakin :) Mulla kävi myös kotona ne superstarit mutta ne eivät taas sopineet yhtään :/
      Kiva kun kommentoit Linda! <3

      Poista
  3. Super kiva asu ja upeat kuvat! :) Mun mielestä on kivaa kun kuvia on runsaasti, varsinkin kun ne on näin hyvän laatuisia. Kaunista katseltavaa ja kivaa kun asun näkee kaikista suunnista :) Sulla on aina niin kivoja asuja ja niistä saa todella paljon inspiraatiota, kiitos siitä! Ihanaa kun jaat monipuolisia arkiasuja joihin on helppo "samaistua". Joskus voisi olla tosin kiva nähdä joku sun juhla asukin :) Nauti Italian lomasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Linda! :) Ja ihan mahtia, että jätit kommentin, lämmitti mieltä! :) Ja kiitos ideasta, juhla-asuja täällä ei olekaan varmaan koskaan nähty! Johtuu osittain siitä, että juhlia on harvassa ja kun on, olen niin mattimyöhäisenä lähdössä ettei asuja ehdi koskaan kuvata (enkä osaa niitä lavastaa jälkikäteen, tuntuu tyhmältä) Mutta ehdottomasti ensi kerralla kun juhlavaatteita käytän, yritän ne kuvata.

      Mukavaa kevättä! <3

      Poista
  4. Moikka Anne! Itse en niin kiinnitä huomiota kuvien taustaan, se ei ainakaan mulle ole niin tärkeää asukuvissa miltä se tausta näyttää kun keskityn ihailemaan asua :) Ja itse en todellakaan kannata isoja kuvia blogeissa! Jos esim läppärillä selailee blogeja niin mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että asu ja ihminen ei näy ruudulla kokonaan, vaan sivua pitää selata ylös alas, että näkee koko asun. Paljon kivempi ihastella asuja kun ne näkee ruudulla kokonaisuudessaan eikä niin, että ensin näät pään sitten vähän skrollaat alas ja näät takin ja vielä vähän että näkyis kengät... Jos ymmärrät mitä haen takaa :D

    Ja sitten olisin vielä halunnut kysyä olisko sulla jotain viime hetken vinkkejä Budapestiin? Olen lähdössä sinne poikaystävän kanssa parin viikon päästä ja olen lukenut Budapest-postauksesi varmaan kolme kertaa läpi :DD Mutta jos sulla sattuu vielä olemaan jotain vinkkejä mitä ei ole postauksissa tullut esille niin olisi kiva kuulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon Mansi kun kerroit mielipiteesi, arvostan sitä todella! :) Ilman kommentteja tämä blogin kirjoittelu turhauttaa. Ja pahoittelut kun vastaamisessa kesti näin kauan!
      Ajattelin etteivät lukijat ehkä niin kiinnitä huomiota tastoihin, mutta itseäni kyllä häiritsee liikennemerkit sun muut muidenkin kuvissa, joten omistani olen ehkä nykyään jo vähän liiankin tarkka :D Ja olen ihan samaa mieltä kuvien koosta, jos läppärillä lukee se enemmänkin ärsyttää kun ei nää koko asua kerralla. Monesti olen miettinyt, että pitäisikö tätä kuvakokoa suurentaa, mutta pysyn siis tässä koossa :)

      Ei hitsi nyt ei kyllä tule mitään "uutta" Budapestista mieleen (varsinkn kun mielessä pyörii nyt Milano) mutta linnat oli tosiaan upeita ja Parlamenttitalo, eli kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa ne! :)
      Ravintoloissa käykää Sir Lancelotissa, me tykättiin siitä tosi paljon ja hinnat olivat älyttömän edulliset.

      Budapest oli tosi kiva paikka! Ihanaa lomaa!:)

      Poista