torstai 21. tammikuuta 2016

JUST BOOKED...

*aurinkolasit - laukku Céline - kamera Sony - *lenkkarit - *nahkatakki

Veikkaan, että tästä vuodesta on tulossa paras matkailun suhteen. Yleensäkin meillä menee niin, että syksyn ja talven säästämme ja keväälle matkustamme. Minusta rahojaan ei voi paremmin käyttää, kuin matkailuun ja kokemusten keräämiseen, on jotain mitä kiikkutuolissa muistella. Toukokuussa häämöttää perinteinen Cannesin loma, jonka varasin lentoja ja vuokra-asuntoa myöten jo viime heinäkuussa. Sinne asti emme ajatelleet kuitenkaan vain kotona odotella, nimittäin keväällä on muutamakin matka näillä näkymin luvassa. Vihdoin on vuoden ensimmäinen matka varattu ja heti maaliskuun alussa suuntaamme Sveitsiin, Geneveen! Samaisessa paikassa kävimme tasan kaksi vuotta sitten samaan aikaan. Tykkäsin kaupungista kovasti, mutta edullisin paikka se ei ole. Kevät oli maaliskuun alussa Genevessä pitkällä, aurinko paistoi ja joutsenet uivat joessa, voi kumpa tänäkin vuonna sää suosisi! Viivymme kaupungissa nelisen päivää, joista yhden vietämme autonäyttelyssä, ja sen takia kohteen taas valitsimmekin. Muuten aiomme vain kierrellä nähtävyyksiä, syödä hyvin ja tietysti kuvata asukuvia vähän erilaisissa maisemissa, lomalla kun on ihan eri lailla aikaa ottaa kuvia kuin kiireessä arjen keskellä.

Koska Sveitsin hintataso on korkea (paljon Suomea kalliimpi), en ajatellut siellä shoppailla yhtään, joten Genevestä otammekin pikajunan kohti Pariisia, jossa on hitusen paremmat shoppailuapajat, La Vallée Village -outletkylästä puhumattakaan. Junamatka on jo kokemus sekin. Pariisissa viivymme vielä neljä päivää, josta lennämme Suomeen. Olen kerran käynyt Pariisissa vuosia sitten, ja totta puhuen en ollut kovinkaan vakuuttunut paikasta, enkä ymmärrä sen hehkutusta. Nyt vuosien jälkeen on kuitenkin aika antaa kaupungille uusi mahdollisuus. Olen itsekin muuttunut paljon siitä kun kaupungissa ensimmäistä kertaa vierailin, nuorempana esimerkiksi arkkitehtuuri ei kiinnostanut minua yhtään, kun nykyään voisin ihailla upeita rakennuksia päivät pitkät. Uskonkin ja toivon, että Pariisi yllättää tällä kertaa positiivisesti.

8 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen reissu teillä tiedossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, en malta odottaa :) Tuntuu ettei olla käyty missään ikuisuuteen :D

   Poista
 2. Pariisi on yksi suosikkikaupungeistani,vaikka siellä on koirankakkaa jokapaikassa,englantia ei kovin helpolla suosututa puhumaan ( minulla on yläasteelta kahden vuoden ranskan lukeminen,josta on siis hieman aikaa ja muutenkin ,kun ei kieltä joudu käytämään,niin voivoi) ja kaupunki on muuteoinkin hieman rähjäinen,mutta silti jostain syystä kauounki sytyttää minut aina uudellen ja uudelleen.En tajua miksi.Näin vain on. Kuten myös Rooma.
  New York on taas minulle täysi mysteeri.En tajua sen kaupungin lumoa.Olen käynyt 6 kertaa ( asuimme silloin Amerikassa,niin tuli piipahdettua) ja joka kerta olen onnellinen ,kun pääsen pois. Mutta sellaista se on ,että kaikilla on omat mieltymykset.
  Genevessä en olekaan käynyt,joten odotan innolla kuvia.
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi tuntuu olevan monen suosikki, varsinkin jos blogeja lukee. En tosiaan ihan ymmärrä, kun minusta siellä oli juurikin tosi sotkuista! Mieheni ei ole siellä aiemmin käynyt ja meillä on ollut puhetta mennä, joten nyt hoituu kätevästi samalla reissulla :) Mutta en kyllä ennen tykännyt kaupunkilomista juurikaan, New Yorkin meni vähän ohi, kun taas nykyään minua ei saisi pelkälle ranta-löhölomalle ei mitenkään :D Ymmärrän kyllä jos Nykki ei nappaa, mulla on sama juttu Lontoon kanssa (liikaa ihmisiä). Veikkaan, että Pariisi voi yllättää! Etelä-Ranska on taas ihan eri maata, varsinkin Cannes on lemppari (Nizzasta en niin paljoa pidä turistejen vuoksi) siellä on siistiä, nähtävää, kauppoja ja ranta :)
   Genevestä löytyykin kuvia täältä blogista "Geneve" tunnisteen alta ;) Kaunis kaupunki, mutta kallis tosiaan ja ihmiset olivat vähän tylyjä. Roomassa en ole käynyt, mutta samaan maahan olemme kyllä tänä vuonna menossa :)
   Se on totta, että jokaisella on omat mieltymykset maiden suhteen ja hyvä niin! :) Meidän kun pitää aina kohdetta valitessa ottaa huomioon paikan autokulttuuri ja usein samaan aikaan on ihan joku autotapahtuma (kuten tuo suuri autonäyttely Genevessä) jonne sitten menemme ja sen mukaan matkat suunnittelemme.

   Kivaa loppu viikkoa! <3

   Poista
 3. Ihanan kuuloinen reissu teillä tiedossa! Pariisi on minun lemppari vaikka ymmärrän ettei kaikki siitä niin syty. Mutta ainakin siellä on hyvät shoppailumahdollisuudet, joten niihin voi aina keskittyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi on kyllä monen lemppari, jospa se tällä kertaa yllättäisi? :) Varsinkin kaikki laukkukaupat sieltä löytyy, oma budjettini ei taida vain tänä vuonna niin shoppailuun taipua :/ mutta kokemukset on tärkeämpiä kuin tavara :) Innolla odotan myös pariisilaisten tyylinäytteitä, veikkaan että pukeutumisinspiraatiota sieltä ainakin saa :)

   Poista
 4. Pariisi on aivan ihana kaupunki, mutta valitettavasti ei siellä juuri englantia puhuta. Itsellä oli mukana matkakumppani, joka on asunut vuosia Ranskassa. Kieli siis halinnassa ja saatiin joka paikassa todella hyvää palvelua.
  Jos menette Eiffel torniin, varatkaa liput etukäteen. Ei tarvitse jonottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät Pariisista. Veikkaan, että katson kaupunkia eri silmin kuin 8-vuotta sitten :D Tuo on kyllä tuttu juttu ettei englantia puhuta, ei nimittäin puhuta Genevessä senkään vertaa :D Jotenkin sitä aina selviää kuitenkin :) Etelä-Ranskassa ihmiset ovat tosi mukavia, mutta Pariisissa asia voi olla toisin jos ei samaa kieltä puhu. Avoimin mielin vain reissuun :)
   Kiitos vinkistä! :)

   Poista