tiistai 5. tammikuuta 2016

INSIDE MY BALENCIAGA


Tästä postauksesta ei ollut tarkoitus tulla laukun sisällön esittely, vain uuden kamerani. Sonyn Alpha A5100 -kamera on kuitenkin niin näppärän kokoinen, mahtuu jopa pienimpään laukkuuni Balenciagan Mini Cityyn, kaiken muun tarvittavan lisäksi, joten ehkä näin koko tulee paremmin esille. Mini City on pienempi kuin miltä se ulkoapäin ehkä näyttää, eikä sinne mitään suurta tavara-arsenaalia pakata. Kamerani tulee olla mahdollisimman pikkuinen, sillä en koskaan jaksaisi kantaa isoa järkkäriä mukanani, jos kamera ei mahdu laukkuun tai se painaa liikaa, se jää kotiin. Eli iso järjestelmäkamera on minulle melko turha, se pölyttyisi vain kotona. Onneksi nykyään saa kameran hyvät ominaisuudet myös pienessä paketissa, ja minijärkkäreillä saa hyvää jälkeä, joka ainakin itselleni riittää. Kaikki blogini kuvat on tähänkin asti kuvattu minijärkkärillä. 

Kaipasin kuitenkin vieläkin kevyempää kameraa, tässä Alpha- mallissa mukana tullut linssikin (16-50 mm) on elektroninen, eli se on entistä pienempi ja kevyempi. Mikäli teitä kiinnostaa kameran tekniset tiedot, ne löytyvät Sonyn nettisivuilta täältä. Valkoinen väri on vain plussaa, vaikka totta puhuen se oli aika tärkeä kriteerini kameraa valitessa. Meillä luotetaan Sonyyn, joten ei ollut epäilystäkään, ettei tämäkin kamera heiltä hankita, niin olemassa olevat objektiivit sopivat tähänkin kameraa. Lisäksi voin helposti siirtää kuvia saman merkin puhelimeeni, ja yksinkertaisesti vain tykkään Sonyn tuotteista, eikä minulla ole niistä huonoja kokemuksia (puhelinkin kestää kolhut ja on vielä vedenkestävä!). Ulkomailla Sonyyn törmää jonkun verran, Suomessa ei niinkään. Kuten olen monesti maininnut, en ole superkiinnostunut valokuvaamisesta, veikkaan, että yksi syy on ollut se, etten ole jaksanut raahata kameraa kauheasti mukanani kuin lähinnä ulkomailla. Nyt ei ole ainakaan enää kameran painosta kiinni, ettei se mukanani kulkisi!

Se mitä itse arvostan kamerassa pienen koon lisäksi, on helppokäyttöisyys. En jaksa vääntää ja säätää monien asetusten kanssa, valotukset haluan toki aina itse laittaa kohdilleen ja kuvan rajata makuni mukaan, mutta muuten mitä helpompi käyttää sen parempi. Tosin tässäkin kamerassa on melkoisesti säätömahdollisuuksia ja oikeita asetuksia saikin hakea. Seuraavaksi ajattelin hankkia vielä yhden uuden objektiivin, jolla asukuvista saisi entistä parempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti