lauantai 23. tammikuuta 2016

DREAMING OF THE FRENCH RIVIERA


Nyt kun matka-aiheeseen päästiin, niin samalla talvisten kuvien keskelle hyppäys Etelä-Ranskan tunnelmiin. Puhelimeni oli täynnä kuvia viime keväältä, joten samalla kun tyhjensin muistia, päätin koota Riviera-koosteen tänne blogiin. Täytyy sanoa, ettei kuvien katselu ainakaan helpota kovaa matakuumetta, joka tällä hetkellä vallitsee! Onneksi taas toukokuussa suuntamme yllä näkyviin maisemiin Cannesiin, Monacoon ja Nizzaan reiluksi pariksi viikoksi. Menemme Etelä-Ranskaan tänä vuonna neljättä kertaa, mutta tuntuu, että aina sieltä löytyy jotain uutta ja paljon on vielä nähtävää. Monet haluavat aina matkustaa eri kohteeseen, tykkään kyllä itsekin käydä eri paikoissa, mutta Cannesiin palaamme aina. Meillä on monia suosikkikohteita siellä, helppoa liikkua kun tuntee paikat ja vuokrattu asunto on sama jo kolmatta vuotta. Asunto sijaitsee loistavalla paikalla, missä turisteja ei juuri näy, eli rannalla saa ottaa aurinkoa rauhassa paikallisten mummojen seassa. Lisäksi lähellä on leipomo, josta haemme joka aamu aamupalaa sekä pikkuinen kauppa, jota pitää maailman suloisin mummo, joka on ihan aina töissä. Suosikkiravintolakin kaupungista löytyy, jossa eräästä miestarjoilijasta on tullut ihan meidän kaveri.

Oma suosikkini näistä kolmesta kaupungista on ehdottomasti Cannes. Pohdimme aikanaan sen ja Nizzan sekä Monacon välillä missä halusimme yöpyä. Reissaaminen näiden paikkojen välillä kun hoituu helposti junalla. Päädyimme Cannesiin ihan sattumalta, ja vielä isompi sattuma oli juuri silloin olleet kuuluisat filmifestivaalit. Päädyimme paikalle juuri niiden aikaan ja matkaa varatessa olimme tosiaan täysin tietämättömiä tästä! Nykyään taas varaamme asunnon jo hyvissä ajoin, että varmasti pääsemme Cannesiin elokuvajuhlien aikaan. Silloin kaupungissa näkee mitä tyylikkäimpiä ihmisiä, mahdollisesti sattuu kaupungille samaan aikaan jonkun julkkiksen kanssa ja muutenkin kaupungissa on hyvä tunnelma. Filmifestivaalien jälkeen kaupungissa on tosi rauhallista. Cannesissa on myös ehdottomasti parhaat shoppailuapajat, sieltä kun löytyy ihan kaikki luksusliikkeet, joiden lisäksi hyvin edullisempia ketjuliikkeitä.

Tosiaan junaliikenne toimii Ranskassa hyvin ja on melko edullista, vaikka huonojakin kokemuksia on. Näppärästi pääsee reissaamaan eri kaupunkien välillä. Monacossa käymme useamman kerran päiväreissuilla, lisäksi olemme siellä yhden yön hotellissa. Nizzasta emme kumpikaan ihan kauheasti ole tykänneet, se kun on todella suosittu paikka turistejen keskuudessa, itse näemme mieluummin ulkomailla paikallisia. Nizzassa täytyy kuitenkin ainakin kerran loman aikana käydä. Viimeksi piipahdimme myös pienessä Juan-Les-Pins kaupungissa. Saa nähdä, josko ensi kerralla tulee käytyä jossain uudessakin paikassa. Saint-Tropeziin meno on ollut haaveena joka vuosi, mutta sinne pääseminen on tuottanut ongelmia, jospa tänä vuonna onnistuisi.

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, onneksi on oma reissu tiedossa tai voisi matkakuume nousta sietämättömäksi! Mä tykkään niin ikään palata tuttuihin paikkoihin, joissa pystyy elämään enemmän kuin paikalliset. Toisaalta on turistina pyöriminenkin kivaa ja maailma on täynnä mielenkiintoisia paikkoja joissa käydä. Molemmille on kuitenkin mielestäni paikkansa, tutuille ja tuntemattomille kulmille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Matkan odottelu ja suunnittelu on kyllä niin kivaa! Sinulla onkin mitä mahtavin matka luvassa :) Mulla alkaa tämä matkakuume kasvaa vähän liian suureksi :D Olen samaa mieltä! Cannesiin on helppo palata, mutta sitä ennen ihan turistiksi muualle.

   Poista
 2. Voi vitsi mitä Ranskan-tunnelmia! <3 Mä olen yleensä aina niitä että pah ei KOSKAAN samaan paikkaan, joka kerta uuteen ja mahdollisimman usein. Mutta täytyy myöntää, että samaan paikkaan matkaamisessa on tiettyä tunnelmaa, ihan erityistä sellaista, kuten tuossa kuvailet: tutut kuppilat, tutut ihmiset jopa ja rentous siinä kun ei tarvitsekaan jännittää yhtään mitään. Ja siihen auttaa kyllä tuo jos oikeasti "asuu" paikassa, muualla kuin hotellissa. Vaikka ollaankin oltu siellä vasta yhden kerran, tiedän jo, että Toscanasta on tullut sellainen paikka meille - menossa toista kertaa samaan villaan ja oikein odotan että näen paikallispizzerian sedän taas! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en kyllä joka paikkaan uudelleen nenisi, mutta Cannes on vaan niin loistava kohde meille. Tosiaan kun kohteet pitää valita myös autokulttuurin takia, mutta toisaalta siellä missä on hienoja autoja on myös tyylikkäitä ihmisiä, joita minä taas tykkään ihailla :) ja tosiaan kun Cannes ei ole suomalaisten suosikkikohde, se on vaan suuri plussa, sillä mä en jaksa niitä kaljaturisteja (tosin menossa ensi viikolla Tallinnan laivalle :D) Toisaakta on niin paljon muitakin paikkoja minne hsluaisin, mutta ehkä tässä ehtii..?
   Uskon, että Toscana on teille aina erityinen paikka <3 ja se on kivaa kun ekat päivät ei aina mene siihen, että tutkii paikkoja, vaikka kivaa sekin on. Mulla on pitkään ollut haaveena matkustaa Italiaan.
   Mukavaa loman jatkoa sulke! <3

   Poista
  2. Ps. Hups virheet, kirjoittelen puhelimella :D

   Poista