maanantai 23. kesäkuuta 2014

Summer Hair


Usein kesää kohden monet haluavat vaaleamman tukan, itselläni tilanne on päinvastainen, sillä kesällä tekisi mieli värjätä tukka aivan tummaksi ja talvella taas vaaleammaksi. Mielestäni ruskettunutta ihoa vasten ihan tumma tukka on älyttömän hyvännäköinen, kun taas valkoiseen talvi-ihoon sopii hieman vaaleammat sävyt. Itse viihdyn paremmin tummassa kuin vaaleassa tukassa, vuosien saatossa minulla onkin ollut niin platinablondia kuin lähes pikimustaa tukkaa. Lähiakoina olen alkanut kaipaamaan sitä todella tummaa tukkaa, mutta pian muistan taas, kuinka hankala väri oli ylläpitää, kun vaalea tyvi näkyy heti tukan vähänkin kasvaessa. Kaksi viikkoa auringon alla teki tukalle tepposet ja jo ennestään kovasti raidoitettu tukkani vaaleni entisestään, missään vaiheessa ei ollut tarkoitus saada tukasta näin vaaleaa. Aurinko myös teki tukasta aivan keltaisen, kotona olenkin käyttänyt nyt säännöllisesti hopeashampoota sekä sävyttävää hoitoainetta taittaakseni keltaisen sävyn pois.

Olin jo aikeissa tilata kampaaja-ajan heti lomalta tultuani, mutta ajattelin antaa tukan kuitenkin hetken hengähtää. Ihmeekseni todella monet ovat nyt kehuneet tukkani sävyä, ja totta puhuakseni ei se niin paha olekaan ja vaalea tyvikasvukaan ei juuri erotu. Ajattelin, että mitä jos pitäisi vaikka koko kesän mittaisen värjäystauon ja pitäytyisi hetken tässä vaaleammassa sävyssä? Ei se vaaleampi tukkaa enää näytäkkään hassummalta, kun silmä on tottunut. Kontrasti raitojen ja muun tukan välillä ei ole näin suuri kuin kuvassa näyttää, vaan tukka on mielestäni hyvinkin luonnollisen värinen nyt. Tosin olin juuri ennen kuvan ottamista käyttänyt sekä hopeashampoota että sävyttävää hoitoainetta, hoitoainen on niin tujua tavaraa, että siitä on syytä pitää nyt muutaman viikon tauko ettei tukka ihan harmaaksi muutu ;)

7 kommenttia:

 1. Helou! Mikä hoitsikka sulla on käytössä? Heti kiinnosti, kun en ole itse löytänyt tarpeeksi tujua sävyttävää hoitsikkaa vaaleaan tukkaani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mulla on kampaajani suosittelema Schwarzkopf Igora vaahtoväri/hoitoaine sävy 9,5-1 sillä lähtee keltaisuus! En vaan ole kertaakaan jaksanut antaa tuotteen vaikuttaa suositellun 20min vaan mulla se on ollut päässä maks. 5min ja on jo toiminut! Kokeile ihmeessä, etsin sulle netistä lisätietoja tuotteesta;

   http://www.schwarzkopf-professional.fi/tuotteet/vaerit/vaahtovaeri/igora-expert-mousse/

   Poista
  2. Lämpimät kiitokset sinulle! Pyydän kampaajaani tilaamaan minulle testiin! Mukavaa kesää!

   Poista
 2. Mullakin on ollu koko ikäni ihan tumman ruskee tukka, kuitenki muutama vuosi sitten aloin laittaa vaaleita raitoja ja kerran kampaaja laitto vahingossa liikaa, joten nää näytti melkein blondilta :D kuitenki oon alkan tykkää vaaleesta, koko blondia musta ei koskaan saa! omaa väriä oon yrittän nyt 1,5 vuotta kasvattaa kun kyllästyin kun tota tyveä piti joka kk värjätä :/ nyt menny jo puoli vuotta kun oon viimeksi käyny kampaajalla, onneks heinäkuun alussa taas pääsee :) en kyl tiiä mitä tälle tekis, ehkä se mun kampaaja jotain kivaa keksii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli aina nuorempana ihan vaalea tukka, taisin värjätä tummaksi ensimmäisen kerran jokus 18-vuotiaana ja siitä taas vaaleaksi, kunnes joskus 20-vuotiaana pitäydyin tummassa. Näin vaaleaa tukkaa ei ole ollut vuosiin! Oho, puoli vuotta jo! Hui mulle oli 3kk värjäystauko ihan hirmu pitkä, mutta tosiaan, jos juurikasvu ei niin erotu niin turha sitä jakuvasi on värjäillä :) Mä kanssa ajattelin etten enää värjää koko tukkaa, vaan tyveä ja sitten vaikka tummia raitoja :) Katsotaan kauan pystyn olla tässä tukassa, heh.

   Poista
  2. Juu ei toi juuri sillee enään itellä näy, alkuunsa se oli aika kaamee.. paitsi ainut on että häiritsee toi kun oma tyvi on aika viileensävynen ja sitten taas latvasta löytyy vanhaa lämmin sävyistä ruskeaa. Ainoot toiveet taitaa olla kampaajalle, että yrittää saada sitä kylmää sävyä latvoihin ja jos menee liian vaaleeksi niin tummat raidat päähän :) aurinko yleensä kivasti vaalentaa, mutta ei oo oikee paistanu :D Oon niin laiska käyttämään sitä silver maskia ja antaa sen vaikuttaa tuolla päässä, ehkä viikonloppuisin joskus jaksaa laittaa sen!

   Poista
 3. Mulla meni viikon Santorinin lomalla hiukset ihan kamalaan kuntoon! Aurinko vaalensi niitä tosi paljon ja erilainen vesi teki hiuksista oudon tuntuiset. Onneks palkkapäivä häämöttää, niin pääsen kampaajalle leikkaamaan hiukset! Värjätä tosin taidan itse, kun kampaajalla se on niin kamalan kallista :D

  VastaaPoista