torstai 12. joulukuuta 2013

Asuja vuodelta 2013

Ihana Ninnumaaria postaili blogiinsa koosteen hänen 2013 vuoden lemppariasuistaan, tästä innostuneena päätin tehdä samanlaisen postauksen tänne omankin blogini puolelle. Ninnun blogi kuuluu ehdottomasti suosikeihini ja olen jopa kerran saanut kunnian tavata tämän ihastuttavan naisen aivan sattumalta :)
 
Asuja tulee valitettavasti kuvattua hävettävän vähän, siihen on syynsä; ensinnäkin päivätyö vie niin paljon aikaa, että harvemmin arkena on aikaa asuja kuvailla (saati sen enempää miettiä mitä pukisi), toisekseen haluan kuvata asut ulkona, koska a) ulkona otetut kuvat ovat mielestäni vain niin paljon parempia, b) kotona ei ole hyvää ja valoisaa kuvauspaikkaa, lisäksi tarvitsen aina kuvaajan. Kesällä tulee kuvattua paljon enemmän kuin talvella, tietenkin jo valon takia, ja kuka sitä sama talvitakkia haluaa aina katsella? Usein kuvaaminen ajoittuu lomille tai viikonloppuun. Kuitenkin jotain parannusta on asukuvien määrässä on loppuvuoteen kohti menty, ehkä ensi vuonna vieläkin paremmin. Kuvatut asut ovat ihan arkiasuja kaikki, huomasin ettei vuoden aikana yhtään juhla-asua ole ehditty kuvaamaan, joten tässä taas yksi asia mihin pitää kiinnittää huomiota ensi vuonna!

Pidän melko klassisesta tyylistä, mielestäni minulla onkin selkeä tyyli, asuni ovat todella yksinkertaisia, mukavia ja naisellisia. Klassisesta tyylistä huolimatta en ole mikään kauluspaidan käyttäjä, enkä tykkää liian asiallisesta tyylistä. Alkuvuodesta hankittu valkoinen Henri Lloydin kauluspaita roikkuu edelleen henkarissa käyttämättömänä, taidan haastaa itseni ensi vuonna ottamaan sen käyttöön! Sen sijaan hameessa viihdyn parhaiten, ja tykkään enemmän kesävaatteista muutenkin. Niin en ole varmaan vielä tarpeeksi usein maininnut olevani kesäihminen niin pukeutumisen kuin kaiken muunkin suhteen? ;) En hirveästi mieti mitään "pukeutumissääntöjä" vaan käytän vaatteita, jotka itsestäni hyviltä tuntuvat, en anna esimerkiksi lyhyen pituuteni rajoittaa vaatevalintoja mitenkään.

 
Suosikkiasuni kuluvalta vuodelta on ehdottomasti valkoinen hame ja nude pusero (4 ja 9), tähän comboon tulikin pukeuduttua viime kesänä luvattoman monta kertaa. Vuoden paras alelöytö oli ehdottomasti Vilan maximekko (10), jota harmikseni ehdin käyttää vain tuon yhden kerran. Muita vaatesuosikkeja, jotka nousivat yli muiden olivat ainakin Cannesin Zarasta ostetut shortsit (7), joiden kanssa harkitsin ja harkitsin, onneksi ostin! Paras ostos kaiken kaikkiaan oli Louis Vuittonin Neverfull GM laukku, sitä olen käyttänyt aivan älyttömästi. Raitapaitoja blogissa on näkynyt kohtalaisen vähän siihen nähden kuinka paljon niitä oikeasti käytän! Ray-Banit taas tuntuvat olevan naamalla lähes jokaisessa kuvassa ;) Mielestäni kaikkein paras asuste on ehdottomasti kaunis rusketus, näyttää asu kuin asu paremmalta sen kanssa.

Tänä vuonna ihastuin vuosien tauon jälkeen uudelleen leopardikuosiin ja uutena kaappeihini muuttivat nahkavaatteet sekä maxihelmat. Kai tämä on sitä, että tyyli kehittyy ja menee eteenpäin. En olisi vielä viime vuonna voinut kuvitellakkaan käyttäväni nahkahousuja saati biker-bootseja! Olen jo hitusen rohkeampi pukeutuja, jos vertaa vaikka vuoden takaiseen, ensi vuonna sitten kaikki kuosit sekaisin? ;)

Kertokaa onko mikään asuista mieleen ja kuinka te kuvailisitte tyyliäni?

44 kommenttia:

  1. Suosikkini on tuo keltainen hame, aivan ihana! Tykkään tyylistäsi ja mielestäni se on klassinen ja tyttömäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, keltainen hame on kyllä piristävä kaikkien neutraalien värien seassa :)

      Poista
  2. Oiii että miten ihania asuja! En osaa edes päättää, että mikä olis lemppari, joten sanon että kaikki <3 Vois itsekin koota tän vuoden asut kasaan ja tehdä tällainen postaus, kiitos inspiksestä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Mona <3 Olisi ihanaa nähdä sinunkin blogissa tällainen yhteenveto, joten ei kun tekemään! :)

      Poista
  3. oi ku kivoja asuja!!:) Tosi inspiroivia!!

    VastaaPoista
  4. Oi vitsit mikä liuta ihania, inspiroivia asuja! Mahdotonta sanoa lempparia! :D

    VastaaPoista
  5. Paljon ihania asuja, etenki tuo 10 :)
    Ja rusketus näyttää kyllä hyvältä aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jennifer! :) Maximekko on kyllä ehdottomasti omakin suosikkini, en malta odottaa Rivieran lomaa, että tuota mekkoa (ja muita maxeja, jotka jäivät viime kesänä vähälle käytölle) pääsen taas käyttämään :)

      Poista
  6. Hei Anne,

    Olen seurannut blogiasi pitkään ja siitä on muodostunut yksi ehdottomista suosikeistani :) En ole koskaan aiemmin kuitenkaan kommentoinut mitään. Minä tykkään asuistasi tosi paljon ja odotan niitä aina näin talvellakin, samoin tekemäsi kollaasit ovat mieleeni. Näitä lisää (talvellakin ;), jos mahdollista :)

    t. Tuula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tuula!

      Kiitos tuhannesti kommentista ja ihan mahtavaa, että päädyit kommentoimaan :) Kommentit ovat ihan paras juttu bloggaamisessa!

      Yritän kyllä kuvailla asuja aina kun mahdollista, mutta pimeän aikaan se on usein lähes mahdottomuus :/ Kiva kuulla, että tykkäät myös kollaaseista, sillä niiden tekemin on ihan älyttömän mukavaa! :)

      Mukavaa viikonloppua ja joulun odotusta! <3

      Poista
  7. EIKÄ! nää jotkuu ylemmät kuvat ei kyl helpota yhtää kesä-ikävääni! Oon kyllä saanu tästä "talvesta" ihan tarpeekseni! Asiaa ei auta se, että töissä on tosi kylmä ja pitää joka päivä vuorautuu neuleeseen ja huivii että pärjää. Tykkäisin pitää esim tommosii 5 ja 7 kuvan paitoi töissä, mut ei onnistu :( Kevättä odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä viitsi, oon ihan samoilla linjoilla! Onneksi joulun jälkeen voikin hyvillä mielin jo alkaa odotella kevättä :D Mäkin olen jokapäivä perus villapaita päällä, tylsää! Joudun itse vielä välillä käydä ulkona, joten ei toivoakaan tuollaisten ohuiden puseroiden käyttämisestä :/ Tosin mietin, jos laittaisi karvaliivin tuollaisen päälle, niin voisi pärjätä :) Lisäksi tämä valkoisuus alkaa tympiä, mietin jo pitäisikö tässä solariumiin lähteä tai turvautua purkkiin :D

      Poista
    2. Juu tammikuun eka päivä voi alkaa ettiä kesäksi jo shortseja ym ;)
      Juu mulla on välillä ollu karvaliivi, mutta palelee sitte käsiä et ei sekää oikee auta :/ noo ehkä tää tästä nopiaa menee :)

      Poista
    3. Niin voi!!! :) Ja viime kesän lempparivaatteet jo kaapeissa polttelee :D Hmm, mitenhän me pärjätään kun on 30 asteen pakkaset, en halua edes ajatella :D

      Poista
  8. Voi mikä kesäkaipuu tulikaan näitä kuvia katsellessa! Leohousuasut ovat kyllä ehdottomasti lemppareitani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulla nyt on kesäkaipuu melkein ennen kuin kesä on loppunutkaan :D Leohousut on kyllä kivat ja mukavat :)

      Poista
  9. Moi, en pysty valitsemaan suosikkia... mahdoton tehtävä!
    Nämä kuvat kertoo miksi myös minulle sinun blogista on tullut erittäin mieluisa inspiraation lähde pukeutumiseen. Mahtavia yhdistelmiä ja niin kauniita vaatteita, kenkiä ja asusteita.
    Jatka samaan malliin! Seuraan innolla mitä seuraavaksi ;)

    Mukavaa Joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ja kiitos kivasta kommentistasi :) Aivan mahtavaa ja sydäntä lämmittävää kuulla, että joku saa blogistani inspiraatiota :) Juuri tällaiset kommentit saavat jatkamaan blogin tekoa, joten kiitos vielä!

      Hyvää viikonloppua! :)

      Poista
  10. Vau Anne, kaikki asusi ovat upeita! Luulen, että lempparini on 11. eli leopardihousut ja punaiset huulet ;) Olen huomannut saman, että yhä useammin kaappiini sattuu hieman "kokeilevampia" vaatteita sen tavallisen tyylin ulkopuolelta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että Emmi, kiitos tuhannesti! <3 Hermo meni muutaman kerran ja pari iltaa kun näitä kollaaseja (paintilla, argh!) väänsin, mutta teidän ihanien kommenttejen takia oli kyllä sen arvoista :) Leohousut on kyllä ihanat ja erikoiset! Ja se on hyvä, että kokeilee vähän uuttakin välillä, itse asiassa sinulta inspiroituneena voisin jopa haluta biker-tyylisen takin! <3

      Poista
  11. Moi!

    Ihania asukokonaisuuksia! Voisin käyttää itse jokaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos tuhannesti, mahtavaa, jos on mieleen! :)

      Poista
  12. 2, 10 ja 20 on mun suosikit! Oi voii miten kivaa kun päätit tämän tehdä! Sun tyyli on klassinen, tyylikäs, klassinen ja klassinen :) kuten edellinenkin kommentoija, voisin käyttää jokaista! Kiitos ihanista sanoista myös <3 siitä on muuten tasan vuosi kun törmättiin! Se oli mun synttärien aikaan se silloinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu! :) Niin onkin muuten vuosi, koska oltiin ihan samaan aikaan Helsingissä silloin ja ihan samassa hotellissakin kuin nyt :) Harmi kun ei tällä kertaa törmätty, mutta ehkä viimeistään kesällä torilla autoja kasomassa? ;)

      Poista
  13. Wau! Omat suosikit: 3,8,14 ja viimeinen rivi kokonaan! :) Osaat hyvin yhdistellä eri tyylejä ja myös asusteet on hyvin sovittettu tyylin!
    -Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Pauliina! :) Asusteet onkin itselleni kaiken a ja o :)

      Poista
  14. Oih mitä ihanuuksia kaikki! :)

    VastaaPoista
  15. Sulla on kyllä vaan ihan _täydellinen_ tyyli! Meinasin mainita lemppariasut noista mut listaan ois kyl pitäny laittaa lopulta kaikki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Essi! :) Tuskin nyt täydellinen kuitenkaan ;D Mahtavaa, että meitä samasta tyylistä tykkääviä löytyy! :)

      Poista
  16. Sun tyylitaju on Anne pettämätön ja kaikki asut ovat tosi kauniita :) Lempparit kuitenkin kuvissa 10 ja 20 ! On aina ihana tulla hakemaan täältä blogistasi inspiraatiota, kun mieltymyksesi pukeutumisessa ovat lähestulkoon täysin samoja kun mulla itselläni ! Mukavaa joulunodotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kiitos tuhannesti moisesta kohteliaisuudesta ja ihan mahtavaa kun kommentoit! :) Blogeissa on juuri ihanaa se, että saa inspiraatiota ja en kyllä voisi olla enenpää otettu, että joku näistä minunkin simppeleistä asuista sitä saa :)

      Mukavaa joulunodotusta sinullekkin Nelli! :)

      Poista
  17. Aivan ihania asuja ja kaikki ihan sun näköisiä! :) Tuosta maksimekko löydöstäsi olen edelleen hieman kateellinen, se on niin upea! Ja siis ihan mieletön tuo sun rusketus :-) Kolmonen ja kasi ehkä ne lemppareimma, kaikki asut tosin voisin itsekkin pukea päälle - laukuista puhumattakaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! :) Raita kyllä toimii aina! Itse olen huomannut etten varsinaisista aleista löydä oikein mitään (enkä jaksa olla siellä tungoksessa), mutta pengon aina liikkeiden alerekit alekausien ulkopuolella, ja niistä voi tehdä löytöjä! :) Maxi oli kyllä hyvä löytö, löysin sen vaan niin myöhään ettei enää ehtinyt käyttää kuin keran :/ Kiitos vielä kommentista Elina ja mukavaa alkavaa viikkoa! <3

      Poista
  18. Muihin yhtyen - aivan ihania asuja jokainen! En osaa edes valita suosikkia, kaikki sellaisia jotka voisin itsekin vetäistä päälle :) Minä taas voisin todella hyvin kuvitella sinulle kauluspaidan, juuri valkoisena sellainen on ehdottomasti yksi oman vaatekaappini kulmakivistä! Yhdistettynä kulutettuihin sinisiin farkkuihin ja konjakinruskeisiin asusteisiin asusta ei tule liian "virallinen", vaan juuri sopivan rento :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että kiitos Jonna <3 Mahtavaa saada sinunlaiseltasi tyylitaiturilta kommenttia, ja vielä että voisit itsekkin näihin asuihin pukeutua :) Hmm.. ehkä voisin koittaa tätä mainitsemaasi asua, kiitos vinkistä! :) Kauluspaidan silittäminenkin vaan tuntuu olevan niin ylitsepääsemättömän vaikeaa ;D Pari vuotta sitten varmaan viimeksi kauluspaitaa olen käyttänyt, nekin paidat lopulta päätyivät kirpparille (suuren koon vuoksi) joten ehkä nyt olisi jo korkea aika antaa paidalle mahdollisuus!

      Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

      Poista
  19. Pakko minunkin yhtyä ihailemaan näitä asujasi, toinen toistaan upeampia jokainen! ♥ Ja Jonnan sanoja kompaten, voisin pukea jokaisen näistä itsekin ylleni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti Jenna! :) Meillä meneekin maut aika pitkälti yhteen :) Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

      Poista
  20. Sulla on niin mielettömän ihana tyyli, aina saa ihastella!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, jos siellä puolen ruutua tykätään! Kiitos kovasti ja kiva kun kommentoit! :)

      Poista
  21. Oih mitä ihania raikkaita asuja :) Omat suosikkini on ehdottomasti raidalliset kokonaisuudet ja voi tuon maximekon perään haikailen vieläkin. Voisin vetäistä oikeastaan ihan minkä tahansa asuistasi tyytyväisenä päälle :) Tulipa näistä kuvista ikävä kesää vaikka joulua rakastankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Marianne! :) Raitavaatteet kyllä toimivat aina vaan, eikä niihin tunnu kyllästyvän koskaan! Ihan mahtava kohteliaisuus, että sinäkin voisit näitä asuja käyttää.
      Pikkuhiljaa se kesäkin sieltä taas tulee, vaikka mun puolesta joulun jälkeen voitaisiin siirtyä suoraan kevääseen :D

      Poista