maanantai 26. helmikuuta 2024

Piristystä mintulla ja helmikuun kuulumisia







takki - Marimekko 
pipo - By Anne Jennika 
huivi - &Other Stories 
laukku - Louis Vuitton 
neule - Arket
legginsit - Vogue 
nilkkurit - Vagabond

Minusta talvi on mennyt nopeasti ja hullua, että tällä viikolla olemme jo maaliskuussa, eli kevät alkaa! Kohta eivät nämä asut talvisten asusteiden kanssa ole enää ajankohtaisia, joten laitetaan tämä jo reilu kuukausi sitten kuvattu asu linjoille. Minulla muuten maaliskuu on usein se vähiten inspiroivin kuukausi pukeutumisen suhteen, sellainen väliaika talven ja kevätvaatteiden välissä, tällöin on useimmiten ne pahimmat loskakelit ja hiekkaiset kadut, yäk. Onneksi näistäkin on aina selvitty, ei auta kuin heittää kumisaappaat jalkaan.

Minä olen juuri niitä naisia, jotka kulkevat useat päivät talven aikana lähinnä mukavissa legginsit & neule lookeissa. Helppo keino piristää tätä arkiasua on asusteet. Yhdistin harmaan takin kanssa mintunvihreää, joka pehmentää lookkia kivasti. Pipon neuloin viime talvena ja siihen täydellisesti sointuvan muhkean villahuivin ostin tammikuun alussa alennusmyynnistä. Olen kuitenkin pysynyt hienosti tavoitteessani pienentää vaatekuluja merkittävästi, tammikuussa ostin muutaman pienen jutun tämän huivin lisäksi, kuten koruja Tallinnan reissulta. Helmikuussa taas tasoitin budjetin, enkä ole ostanut yhtään mitään pukeutumiseen liittyvää. Keväälle minulla on muutama hankinta mielessä, joista postailen seuraavaksi. 

Helmikuussakin on ollut suurilta osin aika huonot säät, tai ainakin tuntuu että jokaisena vapaapäivänä on satanut taivaan täydeltä räntää tai vettä, vaihtoehtoisesti tiet ovat olleet kuin luistinratoja, joten ei ole tehnyt mieli hirveästi mennä ulos kuin pakolliset töihin kävelyt. Mies aina kutsuu minua haikalaksi, joka on kokoajan liikkeessä ja seuraava projekti mielessä. Koen usein huonoa omaatuntoa niin sanotusta tekemättömyydestä, mutta nyt olen hyvällä omallatunnolla katsellut elokuvia ja ollut ihan vain kotona tekemättä mitään sen kummempaa.

Kotoilu on saanut aikaa uusia ideoita, ilmoittauduin esimerkiksi lasihelmikurssille parin viikon päähän! Tästäkin olen jo pidempään haaveillut, mutten usko että ilman hetken hengähdystä olisi saanut ideaa kurssille menosta tälle alkavalle keväälle. Ensi viikonloppuna taas olemme menossa siskon kanssa Helsingin Kädenaidon messuille, joten on pari viikonloppua putkeen kunnon käsityöteema. Muutenkin käsityöt inspiroivat taas kovasti ja se on totta, miten luovat hommat vaativat luppoaikaa ideoiden syntymiseen. Olenkin tehnyt muutamat uudet korut ja kevättä kohden mennessä innostaa taas käyttää värikkäitä koruja enemmän. Korujen teosta innostuin nimenomaan vuosi sitten samaisilla käsityömessuilla, joten katsotaan mitä ideoita sieltä tänä vuonna lähtee mukaan. 

Harmaat päivät ovat myös saaneet käymään omia kaappeja läpi, kun organisoin muun muassa kaikki laukkuni ja aurinkolasini läpi, järjestin ne siistiin riviin ja myin ohimennen Instagram stoorien puolella kolme laukkua uusille käyttäjille. Suunnitteilla olisi keväällä ehkä joku sovellus vaatteidenkin myyntiin, mutta saa nähdä viitsinkö lähteä moiseen ruljanssiin. 

2 kommenttia:

  1. Minttu on kyllä pirteä väri! Ostin itselleni juuri "pörrötakin" enkä malta odottaa että pääsee keväällä käyttöön :)
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! :) Aina kun siirrytään tammikuun puolelle alan himoita minttua ja muita pastellivärejä, tämä tapahtuu ihan joka vuosi :D
      Ooh minttu kokonaisena yläosana kuulostaa hyvälle <3

      Kivaa viikkoa! :)

      Poista