sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Oranssi on oivallinen ja kulttuurilauantai








takki - &Other Stories 
balaclava - By Anne Jennika 
aurinkolasit - Chimi 
laukku - By Far 
nilkkurit - Vagabond 
nahkarukkaset - Lindex 

Olen ennenkin maininnut, miten ennen vanhaan inhosin oranssia väriä. Oranssi oli sellainen silmiin huonolla tavalla sattuva väri, jota en voinut sietää kuin porkkanoissa. Nykyään tämä eloisa väri on kolmen suosikkini listalla (ne kaksi muuta ovat laventelilila ja mintunvihreä). Jännä miten joissain asioissa maku muuttuu, kun joissain ei. Lapsesta asti olen kammoksunut vaikka pinaattikeittoa, eikä tässä suhteessa mieli muutu varmaan koskaan. Värien suhteen olen sen sijaan loistava muuttamaan mieltäni. Oivallista oranssia ei kuitenkaan ihan liikaa garderobini kätköistä löydy, mutta muutamia pirteä asuste onneksi ja yksi kesämekko ainakin. Ostin myös Tallinnasta oranssia lankaa, joten suunnitteilla on neuloa villapaita kunhan inspiraatio sen tekemiseen iskee. 

Oranssit asusteet piristävät kummasti perus ruskean villakangastakin. Balaclavan neuloin viime talvena, kun löysin käsityömessuilta ihania jonkun itse värjäämiään lankoja. Laukku sen sijaan on täälläkin monesti näkynyt By Farin ihanuus. Huomaan hyvin, miten kevättä kohden mennessä alan haikailla värien perään, vaikka muuten tyylini on hyvinkin neutraali.

Tällaisessa asussa vietin kunnon kulttuuri päivää viikko sitten lauantaina Helsingissä. Kävimme miehen kanssa ensin Kruununhaassa korealaisessa ravintolassa syömässä, jonka jälkeen joimme kunnon laskiaispullakahvit. Päivä jatkui museokierroksella, kävimme parissakin eri museossa. Ensin Tuomiokirkon kupeessa sijaitsevassa Suomen Pankin rahamuseossa, jonka ohi olen kävellyt sadat kerrat kiinnittämättä paikkaan mitään huomiota. Fun fact - bongasin museon kun otimme näitä kuvia. Museo oli oikein kiva kokemus ja vielä täysin maksuton, joten tässä loistava vinkki Helsinki päivään. 

Varsinainen museo listallamme oli Luonnontieteellinen museo Luomus. Kävin siellä itse vasta muistaakseni vuosi sitten ensimmäistä kertaa ja nyt toista. Museossa on paljon nähtävää, joten siellä voisi käydä useamminkin kuin kerran vuodessa. Tietysti meitä kiinnosti täällä kotikulmillamme piipahtanut surullisen kuuluisa mursu. Nauratti miten olen selkeästi kasvanut aikuiseksi muutaman vuoden sisällä, kun museot alkoivat kovasti kiinnostaa. Niin ne vain hassusti mielenkiinnonkohteet ja maku muuttuvat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti