maanantai 17. lokakuuta 2022

Vintage Fendi


En ole mikään kova second hand löytöjen tekijä, intoni ei riitä selaamaan nettikirppiksiä saati kiertelemään kivijalkoja joka viikko. Toisaalta kirppikset jollain lailla taas kiinnostavat ja toisinaan saatan piipahtaa työmatkalla keskustan kirppiksellä, mitään en ole tosin mukaani napannut, mutta luulen, että siellä pitäisi kierrellä paljon useammin löytöjä tehdäkseen. Tykkään itse myydä aika useinkin omia vaatteitani kirpparilla, siinä on aina melkoinen työ ja täytyy suunnitella kalenteri pöydän siivoamisen mukaan, mutta mielestäni homma on sen arvoista. Nuorempana tein useinkin löytöjä eri kirppareilta ja harrastuksiini kuuluikin niillä kiertely, kunnes se jotenkin vain jäi. Kuten sanottu kirpparit jollain lailla ovat alkaneet vuosien jälkeen kiinnostaa, joten ehkä tästä voisi ottaa syys- ja talviajan harrastuksen. 


Tänään en ajatellut kuitenkaan kirjoitella sen enempää kirpputorihistoriastani, vaan esitellä hiljattain tekemäni mielestäni todella hyvän second hand löydön.  Kerrankin  nimittäin satuin selaamaan Instagramia oikeaan aikaan, kun bongasin seuraamaltani tililtä, luotettavalta myyjältä, stooreista upean vintage Fendin laukun myynnistä. Olen enemmän ja vähemmän etsinyt jotain vintage laukkua monogram -kuosilla jo useamman vuoden, mutta ongelmaksi on muodostunut juuri se, ettei mielenkiintoa tai aikaakaan kirppisten kiertelyyn ole ollut. 

Tämä laukku, jonka veikkaan olevan 2000-luvun alusta, tuli sattumalta vastaan. En kovin pitkään sen ostoa miettinyt, vaikka tavallaan se olikin täysin heräteostos sillä hetkellä, mitä en yleensä tee. Sain mitat ja muutaman lisäkuvan, hintakin oli enemmän kuin kohdalllaan, joten pian olinkin jo sopinut kaupoista. Parin päivän päästä laukku olikin jo kainalossani. Tällainen baguette -malli palaa aallon harjalle säännöllisin väliajoin ja nyt malli on taas todella ajankohtainen. Canvas materiaali on tietysti käytössä vähän arka, varsinkin vaalean beigessä sävyssä, mutta edellinen omistaja on pitänyt laukkua todella hyvin, joten se oli äärettömän siistissä kunnossa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti