torstai 13. lokakuuta 2022

Arkisia syyssuunnitelmia


Elokuviin. En oikeasti muista, milloin viimeksi olen käynyt elokuvateatterissa. Miehen kanssa tulee kylläkin kotona katseltua todella paljon elokuvia, mutta itse leffateatterista käynnistä on aikaa. Haaveilen nimenomaan leffaan menosta omassa seurassani ja tämä täytyykin toteuttaa piakkoin. Ajattelin mennä katsomaan ainakin Kikasta kertovan elokuvan sekä myöhemmin ilmestyvän joululeffan Kulkuset kulkuset (lokakuun lopussa voi hyvin alkaa jouluttaa). Elokuvissa käyn muuten usein katsomassa juuri niitä kotimaisia teoksia, mitä taas en välttämättä kotona katsoisi.

Luonnontieteelliseen museoon. Ette usko miten pitkään tämäkin on ollut listallani, mutta nyt aion toteuttaa museossa käynnin vielä tämän vuoden aikana! Usein Helsinkiin mennessäni on niin paljon muuta ohjelmaa (tai haluan vain kävellä vailla päämäärää arkkitehtuuria ihaillen), etten yksinkertaisesti ikinä ehdi museoon. Täytyy siis tehdä reissu erikseen ihan vain museoon mennäkseen. Minua kiinnostaa muutkin pääkaupungin museot, mutta jostain täytyy aloittaa. 

Kalamarkkinat. Lokakuuhun kuuluu ehdottomasti kalamarkkinat. Helsingin omissa kävimmekin juuri viime viikonloppuna, kun taas asuinkaupungin markkinat ovat tulevana viikonloppuna. Pidän ehkä jopa enemmän asuinkaupungin kompakteista markkinoista, joissa ei ole Helsinkiin verrattuna niin kova tungos. Lisäksi asumme ihan markkinapaikan lähellä, pienen kävelymatkan päässä, joten markkinoilla friteerattujen silakoiden syönti on ollut perinteeni vuosikausia. 


Neulominen ulkona. Olisi ihanaa viedä neulomo ulos vaikka puistoon, vielä kun lämpöasteet jotenkin sallivat. Ihailen aina esimerkiksi muiden neulojien stooreja Instagramissa, kun he neulovat vaikka kahvilassa tai juurikin puistoissa. Tämä täytyy itsekin toteuttaa. Tällä hetkellä minulla on tekeillä vain pienempiä töitä, kuten pipoja eri väreissä. 

Vaatekaapin siivous ja kirpparipöytä. En tiedä onko minulla liikaa vaatteita vai liian pienet vaatekaapit, mutta tila tuntuu aina loppuvan kesken. Yksi "ongelma" vaatekaappien tilan hallinnassa on ehdottomasti itse neulotut villapaidat, jotka vievät hurjasti hyllytilaa, mutta ovat muuten niin ihania. Jotain täytyy siis karsia ja syksyn agendallani onkin kirpputoripöydän varaus ja pieni vaatteiden karsiminen. 

Illan vietto työporukalla. Meillä on pienellä työtiimillä merkitty illanvietto kalenteriin, niin sanottu jokavuotinen virkistysilta. Tällä kertaa suuntaamme Amarillon The Tablen pariin, jossa itse asiassa kävimmekin muutama vuosi sitten. Muistan kyseisen olleen tosi kiva kokemus, joten ehdotin samaista taas, kun työporukkakin on siitä puolittain muuttunut. En todellakaan ole mikään kova iltariennoissa kävijä, joten tällainen ilta tulee olemaan kivaa vaihtelua pimeään syksyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti