perjantai 4. maaliskuuta 2022

Lopputalven lemppari - kauluri







takki - Arket 
pipo & kauluri - neulottu 
laukku - Louis Vuitton Félicie Strap & Go 
nilkkurit - Zara 
aurinkolasit - Ray-Ban Hexagonal 

Toivottavasti ette ole jo ihan totaalisen kyllästyneitä neulejuttuihin, sillä vielä olisi yksi talvisempi tekele esittelemättä ennen kuin itsekin siirryn keväisempiin käsitöihin. Suunnitteilla on nimittäin aloittaa neulomisen lisäksi virkkaaminen, haaveissa siintää juuri nyt kesäkassit puukahvoilla. Ajattelin nyt aloitella harjoittelua, jotta kesäksi olisi sitten kassi tehtynä.

Nyt alkukeväästä, kun paksut toppatakit on aika siirtää pois eteisestä, mutta on edelleen pikkupakkasta, on kauluri näppärä lämmike ohuempien takkien kaveriksi. Neuloin muuten tuon valkoisen kaulurin jo ihan alkusyksystä, mutta jotenkin sen käyttö jäi pooloneuleiden ja kypärämyssyjen varjoon. Kaulurin ohje on novemberknitsin Saga winter neck, mutta tapani mukaan neuloin pienemmillä puikoilla, joten jouduin muokkaamaan ohjetta hieman, sillä en halunnut niin paksua kauluria. Todella usein valmiit ohjeet ovat muuten paksuille puikoille suunniteltuja, mutten itse ensinnäkään tykkää neuloa hirmu isoilla puikoilla ja paksu lopputulos on minulle liian kuuma. Pipon ohje taas on omani ja se löytyy täältä, kuten lankasuosituksetkin. 

Tosiaan virkistävää, kun saa pitkästä aikaa ohuempia takkeja käyttöön, esimerkiksi tuon viime keväänä alennusmyynnistä löytämäni Arketin tikkitakin. Hassua muuten, etten pidä vihreästä väristä ja se on oikeastaan inhokkivärini numero yksi, mutta silti jotkut vihreänsävyt miellyttävät, kuten tuo takin. Vaikka hiljalleen saa siirtyä keväisempiin takkeihin, niin päähineistäkään en ole vielä tohtinut luopua, sillä talvihan se on edelleen, vaikka kevättä kohden mennään. Havahduinkin siihen, että olen käyttänyt niin monta kuukautta putkeen pipoja ja kypärämyssyjä, että tukka on saanut elää ihan omaa elämäänsä, mutta nyt kevätauringon alkaessa paistaa kaipaisi se vähintään saksia kipeästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti