lauantai 25. joulukuuta 2021

Puhelimen kamerasta joulun aikaan


 
Mukavaa Joulupäivää! Tänään olen viettänyt tosi rentoa päivää pyjamassa, kuten jouluvapailla mielestäni kuuluukin. Sen verran sain itsestäni irti, että aloitin pipon neulomisen ja päätin koota tänne blogiin pienen koosteen joulukuulta puhelimella räpsittyjen kuvien myötä, sillä minusta on parasta palata näihin tunnelmiin vaikka vuoden päästä.


Viime vuosina olen palannut perinteisten postikorttien lähettämisen pariin ja onkin yksi kiva joulutraditio kirjoittaa kortit. Lähetän ne hyvissä ajoin, sillä kuten olen maininnut, en yleensäkään jätä asioita viime tippaan. 


Myös lahjat hankin ja paketoin hyvissä ajoin. Minusta paketointi on tosi kivaa, kun sen saa tehdä rauhassa ajan kanssa. Glitterpaperi muuten oli melko hermoja kiristävää käytössä, sillä siinä ei pysy teippi ollenkaan. Lahjat keksin muuten helposti, mutta miehen omat tuottivat päänvaivaa. Lopulta hankin muun muassa polaroid-kameran, josta tulikin ihan joulun hitti, sillä oli kiva tallentaa hetkiä jouluaaton vietosta.Joulukuun säät vaihtelivat melkoisesti, ensin tuli lunta, se suli pois, mutta joulusta tuli taas luminen ja pakkasta, eli täydellinen sää tähän vuodenaikaan. Monet jokavuotiset jouluperinteet jäivät harmikseni tänäkin vuonna välistä, mutta naapurissa Haminassa kävimme miehen äidin kanssa tunnelmoimassa. Meille sattui varmaan joulukuun huonoin sää tuolle päivälle, mutta jouluvalot ihastuttivat silti, kierreltiin muutamat suloiset putiikit ja joimme glögit.


Kotona joulukuusen virkaa täytti muutama oksa mökiltä. Löysin Haminasta pienen kelkan, joka sopi loistavasti ”kuusen” alustaksi. En yleensäkään laita juurikaan joulukoristeita omaan kotiin, lähinnä vaihdan koristetyynynpäälliset olohuoneeseen.

 
Sain Pinterestistä idean tehdä hauskoja suklaarekiä, jotka ovat kiva pieni lahja vaikka naapurille. Alle pieni suklaalevy lahjapaperiin, karkkikepit reen jaloiksi, päälle suklaapukki ja pieni karkeilla täytetty säkki. Teen näitä varmasti myös ensi jouluna, sen verran kivoja tehdä.


Leivoin miehen vanhemmille piparkakkutalon nyt toista kertaa. Olin tyytyväinen, että sain talon pysymään kasassa ja lopputulos on ihan hyvä aloittelijalle. Minulta löytyy piparitalon muotit kotoa, joten talon muoto on aina sama, mutta viime vuotiseen verrattuna muutin koristelut erilaisiksi. 


Jouluaattoa vietimme miehen vanhemmilla. Päällä oli oman isoäidin vanha mekko. Saimme kaikki serkut valita muutaman muiston isoäidin talolta ja siellä olisi ollut aivan ihania vaatteita paljonkin. Isoäiti kuulemma pukeutui jopa marjametsään hameeseen. Päädyin punaiseen mekkoon, jota aion jatkossa käyttää aina jouluisin. En yhtään tiedä miltä ajalta mekko on, mutta varmaan vuosikymmeniä vanha.

2 kommenttia:

 1. Ihania joulutunnelmia! Pitääkin ottaa tuo rekiaskartelu talteen,tuosta voisin suoriutua jopa itse :D ihanaa, että mummosi mekko sopii sinulle. Oman mummon tyyli ei ihan natsaa itselle, mutta häneltä jää muistoksi paljon käsitöitä, pannunalusia, lapasia, sukkia, ym jotka toki ilahduttavat arjessa jo nyt.
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊 Laita ihmeessä reki muistiin ensi joulua ajatellen, ne on kivoja lahjoja kun ei jää mitään ”turhaa” lähes kaikki kun syötävää 🍬
   Ihana että sullakin jää kivoja muistoja isovanhemmasta ❤️ Meillä myös isoäiti oli kova käsitöiden tekijä, haluankin yrittää itse pitää tätä perinnettä yllä parhaani mukaan.

   Mukavaa viikon jatkoa 😊

   Poista