keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

7 x Pieni asia mitä odotan


Lumettomia ja hiekasta putsattuja katuja. Vaikka on ollut ihan mahtavaa viettää kunnon talvea lumen ja pakkasten kera, niin nyt maaliskuun puolivälissä kyllä jo toivoo lumien sulavan pois. Lopputalven aurinkoiset pakkaspäivät ovat kauniita, mutta loskaiset kadut ovat inhottavin aika. Varsinkin näinä poikkeusaikoina huomaa, miten paljon säällä on vaikutusta mieleen.

Kevyempää pukeutumista. Vaikka vaatteet ovat melko vähäpätöinen asia, niin itseäni ainakin piristää kevätvaatteisiin pukeutuminen, vaikkei olisi mitään sen suurempia menojakaan. On helpottavaa, kun paksut talvitakit saa viedä pois eteisestä varastoon, ottaa trenssin käyttöön ja laittaa jalkaan uudet tennarit. Niin paljon kuin esimerkiksi tästä kuvissa näkyvästä villakangastakista pidänkin, antaisin sen mielelläni jo huilata ensi talveen asti. 


Kampaaja-aikaa. En oikeastaan edes muista, milloin viimeksi kävin kampaamossa, ehkä joulukuussa? Huomaa miten oma ulkonäkö on ollut sekin melko vähäpätöinen asia, varsinkin talven, kun päässä on aina joko pleksi tai pipo. Maskin kanssa kampaamossa istuminen on myös melko tukalaa, mutta näillä on nyt mentävä. Nyt tukka alkaa kuitenkin kipeästi kaipaamaan saksia, joten varasin ajan ensi viikolle. Mietin, jos kasvattaisin taas kokonaan oman värin takaisin, mutta kyllä ne vaaleat raidat vain houkuttavat näin kevättä kohden mennessä. 

Villapaidan valmistumista. Ensimmäisen villapaidan neulominen on ollut melkoista hampaiden kiristelyä, neulomista ja purkamista. Alan aina jossain vaiheessa soveltamaan ohjeita, mikä ei ole välttämättä hyvä juttu, haha. Päätin etten aloita uusia neuletöitä ennen kuin tuo paita on valmis. Seuraavaksi tosin teen taas jotain pienempää, kuten villasukat. 


Talvilomaa. Heti kuun vaihtuessa minulla alkaa lähes kahden viikon loma, vaikkei mitään suurempia suunnitelmia voikaan tehdä, on loma silti aina loma. Ihanaa olla ilman aikatauluja ja puuhailla mitä haluaa, rajoitusten puitteissa tosin. Huomaan myös miten olen muuttunut vuoden aikana, siinä missä ennen olisin ahdistunut tyhjästä kalenterista ja jo ajatuksesta, että loma menee hukkaan ilman ulkomaille lähtöä, olen jotenkin pakon edessä päässsyt niin sanotusta suorittamisesta. Tottakai kaipaan reissuun, mutta sen aika tulee joskus tulevaisuudessa.Pääsiäistä. Kevät alkaa minusta pääsiäisestä, joka on aina ollut ihanaa aikaa. Täytyy laittaa rairuohot kasvamaan hyvissä ajoin, sekä lähettää pääsiäskortit. Ehdottomasti haluan leipoa jotain ajankohtaan sopivaa ja ostaa kotiin tulppaaneja. 

Mökkikauden avausta. Odotan niin paljon kevättä siitäkin syystä, että pääsisi ensimmäistä kertaa mökille tälle vuodelle. Viime vuonna mökki nousi ihan uuteen arvoonsa ja luulen, että siellä tulee myös tänä keväänä ja kesänä vietettyä niin paljon aikaa kuin mahdollista. Huomaan eniten kaipaavani juurikin maisemanvaihtoa, sillä nämä omat, tutut pienet ympyrät, ovat käyneet liiankin tutuiksi. Tunnin ajomatkan päässä oleva mökki, toimii siis tänäkin vuonna ulkomaanmatkojen korvikkeena.

4 kommenttia:

 1. Kivoja pieniä arjen juttuja! Samaistun itse kanssa moneen. Varasin myös kampaaja-ajan juuri, ihana saada keväthiukset kuntoon! Mulla taitaa olla loma samoihin aikoihin kun sulla, vaikka toki mietityttikin vähän ottaa, kun suunnitelmia ei juurikaan ole. Jos keksit hyviä vinkkejä loman viettoon tällä hetkellä, niin mielelläni luen niistä :) Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä aika pienet ilot, mutta täytyykin ottaa ilo irti niistä jutuista mitä pystyy tehdä 😊 Kiva että saadaan molemmat tukat kuntoon 💇‍♀️

   Mulla oli myös viime vuonna samoihin aikoihin talviloma ja silloin kyllä oli aika järkytys kun kaikki suunnitelmat peruuuntuivat, ensin Amsterdamin matka ja lopulta jo Helsinki viikonloppu ja Porvooseen menokin. Joten nyt olen jo ottanut asenteen ettei mitään sen mullistavampaa voi tehdä, ei Helsinkireissuja eikä vierailuja perheen luona toisella paikkakunnalla 🙁 jos sää sallii mennään sinne mökille, haluan leipoa, neuloa, tehdä tätä blogia (joka on melkoinen aikasyöppö), hakea kevättakkeja varastosta ja pakata paksummat pois, käydä ostoksilla täällä asuinkaupungissa jossa tautitilanne halllinnassa, ulkoilla, käydä kahvilla... eli ihan perusjuttuja, joita en arjessa ehdi 😗 Mulla ei ole kyllä yleisestikään tilannetta etten keksisi tekemistä, enemmänkin välillä pitäisi olla tekemättä mitään ja oikeasti levätä 🙂

   Poista
 2. Varmasti kyllä harmitti kun reissut peruuntui! Mutta vielä varmasti joskus taas päästään reissaamaan :) ja kiitos lomavinkeistä, hyviä muistutuksia ihan arkisistakin lomapuuhista. Lomaa odotellessa siis :) Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta, matkailun aika tulee myöhemmin 😊 Ihanaa tulevaa lomaa! ☀️

   Poista