torstai 12. marraskuuta 2020

Ensimmäiset joulukoristeet


Oikeastaan heti kun kalenteri kääntyi marraskuun puolelle, laitoin pienet joulujutut esille. En ole koskaan ollut mitenkään kovasti koristeiden perään, mutta varsinkin nyt kun kotona viettää enemmän aikaa, on kiva laittaa pientä piristystä pimeneviin päiviin. Mitään suurta panostusta ei joulutunnelman luonti kotiin vaadi, vaihdan sohvan koristetyynynpäällisiä muutenkin jatkuvasti ja pieni sypressi ei montaa euroa lompakkoa rokota. Haaveilen suuresta aidosta kuusesta, muttei valitettavasti meille sellainen mahdu, joten olen tyytynyt tällaisiin miniversioihin. Muutama vuosi takaperin meillä oli hopeakartiokuusi, joka on sypressiä isompi ja näyttävämpikin, se olis tosi kiva, ehkä ensi vuonna taas sellainen. Toisinaan olen ottanut mökiltä muutamia havunoksia maljakkoon, nekin ovat olleet kivan näyttäviä. Tänä vuonna oli pienen tuon jälkeen sypressin vuoro, jonka istutin suoraan valkoiseen ruukkuun, joka palveli kesällä laventelin ruukkuna parvekkeella. Koristeeksi kelpasi vuosia vanhat, aikonaan Stockmannilta ostetut pienet kultaiset pallot, rusetit solmin ihan vain nauhasta ja valkoiset sydämet ostin Porvoosta.

Helppo keino saada joulua kotiin on tietysti tuoksukynttilät! Rakastan Paratiisipajan kynttilöitä ja niitä raaskii myös polttaa, sillä hinnat ovat hyvinkin kohtuullisia ja tuoksuvaihtoehtojakin löytyy monia. Tiesittekö että kyseessä on täysin kotimainen brändi ja valmistus tietysti tapahtuu Suomessa. Meiltä löytyy tällä hetkellä kynttilöitä tuoksuissa Valkoinen joulu, joka on todella neutraali. Porvoosta mukaan tarttui pari kynttilää tuoksuissa Omena-kaneli sekä Vanilja (ostin ne Sisustus Ometta nimisestä putiikista). Muutamia vanhoja suosikkituoksuja ovat Pipari ja Lakritsa. Kynttilän alustana meillä toimii muuten Marimekon pieni pyöreä lautanen. 

Pieni kelkkakoriste löytyi Porvoosta Riimikko lelukaupasta, se on niin ihana myymälä ihan aikuisillekin. Lähempänä joulua vaihdan tyynynpäälliset punaisiin, ulko-oveen tulee itsetehty käpykranssi, ikkunaa koristaa pienet jouluvalot ja parvekkeella lyhdyt. Kuten todettu, melko vähällä vaivalla saa kotia koristeltua joulukuntoon. Joko teillä on joulukoristeet otettu esiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti