sunnuntai 22. marraskuuta 2020

8 x Viikon paras


Poutasää monen sateisen tai jopa myrskyisen päivän jälkeen. Vaikka pimeä tulee nyt todella aikaisin ja päivät tuntuvat loppuvan kesken, on ihana että ehtii toisinaan nähdä edes vilauksen auringosta.

Kaksi vapaapäivää putkeen, jotka alkoivat hiljaisilla aamuilla kahvikupin kanssa. Nykyään vapaapäivät ovat ihan uudessa arvossaan ja olen tajunnut miten tärkeää lepo on. Vaikka olisi kuinka kiva työ, jokaisen tulee välillä irrottautua siitä totaalisesti. Parasta vapaissa on, ettei tarvitse mennä kellon mukaan.

Piparien paistaminen. Sen verran huijasin, että ostin valmistaikinan, ehkä seuraavaksi uskallan tehdä senkin itse. Mitään mestariluomuksia ei pipareista koristeluineen tullut, mutta kiva niitä oli tehdä ainakin. Seuraavaksi piparitalon vuoro!

Kahvilla käynti lempikahvilassa epätyypilliseen aikaan. Elämään on muodostunut tietynlaiset rutiinit, mutta juuri niitä rikkomalla päivät eivät ala liikaa toistaa itseään. Meillä on miehen kanssa tapana käydä viikonloppuisin, mikäli työvuorot sallivat, yhdessä kahvilassa, tällä viikolla päivä oli poikkeuksellisesti jo perjantai.

Kun ystävä kysyi ekstempore perjantaina alkuillasta lähdetäänkö kävelylle ja kerrankin se sopi. Oli ihana jutella pitkästä aikaa ja samalla sai liikuntaakin. 

Lenkin päälle perjantai-illan sauna. Tosi kivaa vaihtelua oli myös niinkin yksinkertainen asia kuin sauna, jota meillä ei kotona ole, mutta saamme käyttää miehen vanhempien omaa. Löylyjen päälle vielä kylmää colaa ja linssisipsejä, niin eipä onnistunut perjantai-ilta muuta vaadi.

Lauantain kävely meren äärellä, laineet tulivat melkein päälle ja tuuli oli melkoinen, mutta se toi vain kivaa tunnelmaa. Kävely päättyi kuumalle lohikeitolle, joka maistui paremmalle kuin koskaan.

Joulujuttujen suunnittelu. Enää kuukausi jouluun, joten täällä käy kuumana niin lahjojen paketointi, joulukoristeiden teko kuin korttien valinta. Varsinkin tänä poikkeuksellisena vuotena on kiva panostaa jouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti