Postaus sisältää mainoslinkkejä
Kuten ehkä tiedättekin, talvipukeutumisessa heikkouteni ovat erilaiset takit. Joka syksy vannotan itselleni, etten hanki enää yhtään uutta, kunnes jossain vaiheessa hairahdan taas. Mutta takki on se tärkein ja näkyvin vaate suomen syksyssä ja talvessa, periaatteessa ei ole edes niin väliä mitä sen alle pukee, kun muut ihmiset eivät juuri näe kuin sen takin. Takit myös pysyvät parempina, kun ei ulkoiluta joka päivä samaa ja pukeutuu muutenkin sään mukaan, ei esimerkiksi laita kaatosateella päälle sitä villaisinta versiota. Joten useammalle takille tulee kyllä käyttöä. Yleensä en ota kaikkia takkejani kerralla esiin eteiseen, käytän ensin muutamia ja myöhemmin talvella haen varastosta lisää, näin saa kivasti vaihtelua pukeutumiseen. Teinkin pienen listan, minkätyyppisiä takkeja itse suosin talviaikaan. Kollaasia katsoessa ei ole vaikea huomata missä sävyissä viihdyn, mustat mallit loistavat poissaolollaan.
Vuoreton villakangastakki. Yksi pukeutumiseni kulmakivi, toimii syksystä pitkälle kevääseen. Suosin varsinkin ruskeita takkeja, jotka ovat niin sanotusti aina muodissa. Materiaalin tulisi olla vähintään puolet villaa. Säiden viiletessä siirryn vuorettomasta takista vuorelliseen villakangastakkiin, jossa kuljenkin yleensä koko talven. Varsinkin viime vuosina kun talvet ovat olleet hyvinkin leutoja, olen pärjännyt vallan mainiosti villakangastekeissa, jopa niissä vuorettomissa. Suosin pidemmän mallisia, jotka peittävät mekkojenkin helmat kätevästi alleen. Villakangastakit ovat ehdoton heikkouteni, toisaalta laadukkaat takit kestävät niin aikaa kuin käyttöä, joten takit menevät vuosia.
Kevyt untuvatakki. Minulla oli useamman talven ongelma - kun on sateista, mutta liian kylmä sadetakille, mutta kunnon untuvatakki on liikaa. Tai ensimmäisinä pakkasaamuina kun kävelee töihin ja haluaa jotain villakangastakkia rennompaa niskaan, on ratkaisu tietysti kevytuntuvatakki! En tajua miten olen edes ennen pärjännyt ilman, kun aiemmin syksystä hankin tuon H&M:n ruskean takin. Se on ollut pelastukseni monena aamuna ja luulen, että kun taas pääsee joskus matkustamaan, se tulee toimimaan reissuissakin hyvin ollessaan itsessään tosi kevyt matkalaukussa. Kevyttakin paksumpi sisar on tietysti kalssinen untuvatakki, johon siirryn kun pakkasta alkaa olla enemmän. Monet talvet kuljin ilman kunnon untuvatakkia, kunnes viime vuonna panostin siihen. Untuvatakki on mitä ihanin pakkaskeleillä eikä sen enempää selittelyjä kaipaa. Lisäksi eteisestä löytyy lyhyt toppatakki. Ainut missä suosin lyhyempää takin mittaa, on ulkoiluun omistettu lyhyt toppatakki. Omani olen aikoinaan löytänyt tosi edullisesti aleista, ja tässä takissa minulle ei ole hirveän tärkeää ulkonäkö, vaan käytännölllisyys. Tosin jos nyt uusi ulkoilutakki olisi listallani, päätyisin ehdottomasti tuohon heijastavaan versioon, niin kätevää kun voisi luottaa että autoilijat huomaavat pimeässä.
Lisäksi minulta löytyy muutama vähän erilaisempi takki, joilla saa helposti muutosta simppeliin talvipukeutumiseen. Pileetakki eli teddytakki, on kuin lämmin halaus talvikeleillä, mutta ennen kaikkea se näyttää kivalle. Teddytakista en tosin olisi valmis hirveästi maksamaan, sillä se ei ole itselläni niin kovassa käytössä. Oma versioni on muutaman vuoden takaa H&M:ltä, josta löytyy tänäkin vuonna vastaavia, kuten kollaasin takki. Vähän samaan kategoriaan edellisen kanssa menee tekoturkki, jolla saa helposti näköä perus neuleet ja farkku combolle, lisäksi se toimii kivasti talven juhlapukeutumisessa. Viimeisenä muttei vähäisempänä, vaatekaapin yllättäjä eli statement-takki. Vaikka muuten suosin takeissa todella neutraalia linjaa, on kiva että eteisessä roikkuu myös yksi näyttävämpi takki, joka voi olla esimerkiksi pastellinsävyinen villakangastakki. Toisinaan on kiva piristää talvilookkeja pukeutumalla vähän värikkäämmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti