torstai 2. heinäkuuta 2020

Suomalaisia sarjavinkkejä sadepäiviin

Tänään ajattelin jakaa teille näiden alppiruusukuvien lisäksi kahdeksan suomalaista sarjavinkkiä, mikäli kaipaatte katsottavaa vaikka sadepäivien ratoksi. Kevään aikana innostuin hurjasti katsomaan nimenomaan kotimaisia sarjoja, niin uusia kuin vanhempaa tuotantoa. Joitakin sarjoja olemme katsoneet avomiehen kanssa yhdessä ja toiset olen katsellut yksinäni. Täytyy sanoa, että on ollut superkivaa kun makuuhuoneesta löytyy olohuoneen lisäksi TV. Usein iltaisin ennen nukkumaanmenoa tuijotan telkkaria, kunnes yleensä huomaamatta nukahdan siihen... Pidemmittä puheitta, tässä kahdeksan sarjavinkkiä, jotka olen itse katsonut ja hyviksi todennut. Monet varmasti ovat teillekin tuttuja, mutta kertaushan on tunnetusti opintojen äiti. Tajusin vasta tätä listaa kootessani, että nämä kaikki ovat rikossarjoja, eli ei varmaan jää epäselväksi minkätyyppisiä ohjelmia tykkään katsella.


Raid. Vanhempaa tuotantoa on rikossarja Raid, jota esitettiin telkkarissa alunperin jo vuonna 2000. Sarjassa seurataan nimensä mukaisesti Raid nimisen Ruotsista Suomeen palaavan rikollisen elämää, joka ei kyllä tällä kertaa liity käsiteltäviin rikoksiin, ainakaan tekijän osassa. Sarja kietoutuu talousrikosten ympärille. Hauska miten maailma on parissakymmenessä vuodessa muuttunut, muttei kuitenkaan ole ja sarja toimi hyvin tänäkin päivänä.

Karppi. Uudempaa tuotantoa, josta katsoin molemmat kaudet aiemmin keväällä. Sen verran mukaansa tempaava sarja oli kyseessä, ettei minulla montaa iltaa mennyt kahden tuotantokauden katsomiseen. Pakko sanoa, että alussa sarja oli minusta vähän tökerö, mutta se parani aina loppua kohden. Molemmilla kausilla käsitellään eri keissejä, mutta poliisit pysyvät samoina. Mikäli talvimaisemat eivät nappaa keskellä kesää, kannattaa tämä sarjan katsominen jättää myöhempään ajankohtaan. 


Sorjonen. Tässä sarjassa minua aluksi kiehtoi tutut maisemat, nimittäin sarja sijoittuu Lappeenrantaan, jossa tuli nuorempana vietettyä paljon aikaa. Mutta tämä oli oikeasti tosi hyvä ja taidokkaasti toteutettu. Sarjassa Sorjosen perhe muuttaa pääkaupunkiseudulta Lappeenrantaan, sillä päähenkilö Kari Sorjonen kuvittelee saavansa enemmän aikaa perheelleen, joten siirtyy tutkijan tehtäviin pieneen kaupunkiin. 

Kylmäverisesti sinun. Hauska sattuma, että sama päähenkilö (Ville Virtanen) näyttelee sekä tässä että edellä mainitussa Sorjosessa. Kylmäverisesti sinun on vanhempaa tuotantoa, sitä esitettiin alunperin 2000-2005. Tämä on aika raakakin rikossarja ja monet jaksojen aiheista perustuvat suurimmalta osin aitoihin tapauksiin.


Hotel Swan Helsinki. Nimensä mukaan hotellimaailmaan sijoittuvassa sarjassa ratkaistaan hotellijohtajan kuolemaa ja tutustutaan hotellin työntekijöihin. Tästäkin sarjasta voi bongata paljon tuttuja paikkoja, sillä sarja on kesäisessä Helsingissä kuvattu. Sarja oli koukuttava ja sanotaanko, että loppuratkaisu yllätti itseni.

Aallonmurtaja. Tämä asuinkaupungissani kuvattu sarja on minusta yllättävän hyvin tehty ja olenpa törmännyt sarjan kuvauksiinkin ja niitä on myös kuvattu kampaamossa, jossa käyn. Tottakai sarja kiinnostaa tuttujen maisemien vuoksi, mutta yllätyin miten paljon siitä tykkäsin muutenkin. Sarjassa seurataan rikollisjärjestön toimintaa ja luulen että tähänkin on otettu vähintään vaikutteita oikeasta tapauksesta menneiltä vuosilta.


Roba.  Tämä poliisimaailmaan sijoittuva sarja on vamasti monelle tuttu, mutta ansaitsee silti maininnan. Pakko sanoa, että sarjan aikoinaan alettua olin vähän epäluuloinen, kun monet näyttelijöistä ovat enemmänkin komedianpuolelta tuttuja, mutta pakko kehua miten hyvin vetävät raskaampia roolejakin. 

Pirunpelto. Uusin sarjasuosikkini on uusintana tuleva Pirunpelto, jota esitettiin telkkarin puolella 2009-2013. Tuolloin en sarjaa katsonut, mutta nyt sitä on ollut kiva katsella omaan tahtiin. Sarja alkaa kuolemantapauksella, josta alkaa melkoinen vyyhti, johon sekaantuu niin pankinjohtaja kuin muutkin pitäjän asukkaat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti