lauantai 25. heinäkuuta 2020

Puhelimen kamerasta


Kuten edellisessä postauksessa vähän uumoilin, blogi hiljeni muutamaksi viikoksi, kun työpäivät ja muut menot ovat täyttäneet päivät, enkä ollut ennen tätä edes ehtinyt ajatella blogia. Tänään lauantaina minulla on vapaapäivä ja ulkona sataa kunnolla vettä, joten suunnitelmat menivät vähän uusiksi. Ehdin siis istahtaa läppärin ääreen ja kertoa vähän viime aikaisia kuulumisia näin puhelimella napattujen kuvien muodossa.  


Olen käynyt kotipaikkakunnallani, pyöräillyt siellä pitkin kyliä, juhlinut yhdet valmistujaiset ja viettänyt yhden pitkäaikasemmista ystävistäni kanssa hauskaa baari-iltaa. Maalla on ihanaa. Paras juttu taisivat kuitenkin olla siskon perheen uudet kissanpennut. Voiko oikeasti muka olla mitään suloisempaa kuin pikkuiset kissat?


Olen nauttinut omista kulmista, lenkkeillyt pitkin puistoja ja napannut samalla jäätelön kioskilta. Kaipaan usein hiljaisuutta ja yksinoloa, en useinkaan edes kuuntele kävellessä mitään kuulokkeista, linnunlaulu ja meren liplatus riittävät musiikiksi. Poikkeuksellinen kevät tekin ainakin itselleni vain hyvää ja huomaan, miten paljon osaan nykyään nauttia tosi pienistäkin jutuista, kuten horsmista teiden varsilla ja merimaisemista.Kävin lähellä Haminassa upeassa Jukka Rintalan Unelmien tanssiaiset -näyttelyssä, jossa oli toinen toistaan upeimpia leninkejä. Näyttelyn miljöö Raatihuoneentori sopi näyttelypaikaksi kuin nenä päähän ja homma oli upeasti toteutettu, se on lisäksi täysin ilmainen! Myös itse taiteilija sattui olemaan paikalla ja muutaman sanan vaihdoin hänen kanssaan.


Näyttelyn jälkeen istuin rauhassa yksinäni kahvilla Huovilan kahvilassa. Myönnän että valitsin päärynäkakun ihan puhtaasti mekon värin mukaan. Vihreä mekko on muuten ollut tämän kesän yllättäjä, se ollut päällä jo tosi monta kertaa, hyvä ostos.


Päivät ovat menneet pitkälti töissä, mutta olen yrittänyt myös nauttia kesästä syömällä lounasta parvekkeella ennen iltavuoroja tai käymällä kesken työpäivän ulkona syömässä. Parvekepuutarha näyttää nyt aika keltaiselta.
Tehtiin isosiskon kanssa perinteinen kesäreissu kahdestaan Porvooseen viime sunnuntaina. Edelliset vuodet olemme käyneet Helsingissä, mutta vaihtelu virkistää. Saimme ihan täydellisen sään ja lämpötilat huitelivat hellelukemissa. Kierreltiin ihan rauhassa vanhassakaupungissa, kävimme lähes jokaisen pikkuputiikin läpi, söimme pizzat Gabrielissa ja päiväkahvit joimme Tee- ja kahvihuone Helmessä. Illansuussa poikkesimme myös kylään siskon Porvooseen muuttaneen pojan kotona ja kotiin ajelimme vasta myöhemmin illalla. Olipas kiva päivä ja harvinaista viettää aikaa siskon kanssa kahdestaan. 


Olimme pari yötä mökillä työpäivien välissä, lähdettiin ajelemaan maanantaina aamuvuoron jälkeen ja palattiin kotiin keskiviikkona. Heinäkuussa ei ehditty heittää kuin tämä yksi mökkireissu, mutta tärkein olikin nyt saada kerättyä mustikoita ja niitähän löytyi. Leivoin kotona mustikkapiirakan ja loput marjat pakastin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti