torstai 12. maaliskuuta 2020

TalvilomasuunnitelmiaMinulla on kuukauden päästä pääsiäisen aikaan lähemmäs parin viikon mittainen talviloma. Olin alunperin suunnitellut loman ajankohdan sen mukaan, että lähdemme Amsterdamiin, siellä kun olisi suuret levymessut, joille avomies halusi ja minä taas halusin olla paikalla parhaimpaan tulppaanien kukinta-aikaan. Emme ole myöskään Amsterdamissa aiemmin käyneet, joten olisihan se kiva joskus nähdä. Olin katsonut lennot sekä hotellit valmiiksi kuukausia sitten ja reissu oli jo suunniteltu, jotenkaan en kuitenkaan löytänyt niin suurta intoa sen varaamiseen.

Yleensä tässä vaiheessa vuotta olen jo aivan matkakuumeissani, mutten tänä vuonna. Talvi on ensinnäkin mennyt jotenkin hurjan nopeasti, on ollut kalenteri koko ajan niin täynnä, ettei ole pahemmin ulkomaille ehtinyt kaivata. Huomasin myös, että lentokenttähardelliä mieluummin kaipaan enemmän väljempää kalenteria. Enkä voi väittää, ettei tämän hetkinen maailman terveystilanne huoleta tosi paljon. Kevään säät Euroopassa ovat myös aikamoinen arvoitus, niin usein olemme pidelleet matkakohteissa sadetta, ettei ole kiva maksaa itseään kipeäksi siitä. Tulimme siihen tulokseen, että mieluummin panostamme pidempiin reissuihin myöhemmin vuoden aikana, kuten parin viikon Jenkkireissuun marraskuussa. Tämä lomanpätkä vietetään siis ihan kotimaan kamaralla, mikä on toisaalta ihanaa! Ei ainakaan tarvitse stressata perutaanko lennot maailman terveystilanteen vuoksi, eikä minusta ole muutenkaan kovin järkevää matkustaa lentäen juuri nyt.

Kun Amsterdamin matka vaihtuikin kotimaanmatkailuun olen tietysti tehnyt muita suunnitelmia loman suhteen. Varasin kaksi yötä hotellista Helsingissä pääsiäiseksi, ihanaa mennä valmiiseen aamupalapöytään ja kierrellä ihan turistina. Suunnitellut päiväreissua Porvooseen, ehkä jäätelökioski on silloin jo auki. Voisimme mennä yöksi mökille, jos ei ole ihan talvikelit. Tosin täytyy myös varautua siihen, ettei mikään ole nyt varmaa. Toivon ettei lomaa tarvitse ainakaan viettää ihan näin lumisissa maisemissa kuin kuvissa, sillä kyllä se on vain nyt maaliskuun puolella jo niin, että talven aika meni jo. Ennen kaikkea odotan, että ehdin rauhassa ilman kelloa tehdä ihan tavallisia juttuja, pestä pyykkiä ja kokkailla. Käydä ehkä elokuvissa ja shoppailemassa. Tosin alkoi tätä postausta kirjoittaessani taas kuulostaa siltä, että kalenteri alkaa huomaamatta täyttyä lomapäivienkin osalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti